Hoe kun je het best een taal leren?

De manier waarop je het best een vreemde taal leert, kan per persoon verschillen. Maar er zijn twee dingen die voor iedereen even belangrijk zijn:

  1. Actief een taal leren
  2. Gemotiveerd blijven


Actief een taal leren

Zorg dat je tijdens het leren van een vreemde taal zoveel mogelijk in aanraking komt met de taal. Communiceer met native speakers, luister naar podcasts in de taal, kijk films of kook op basis van een recept in de taal. Op die manier worden al je zintuigen aangesproken en leer je de taal op een meer intuïtieve manier.

Toen je een vreemde taal leerde op school, lag de nadruk vaak op het leren van woorden en grammatica uit boekjes. Het nadeel daarvan is dat je nog lang zult moeten nadenken over het toepassen van al die regels. Door veel met de taal bezig te zijn, leer je juist op een onbewuste manier de grammatica kennen, zoals ook kinderen hun moedertaal leren.

Leer eerst communiceren in de taal, de perfectie volgt later wel als dat nodig is. Fouten maken mag!

Het is het meest effectief om een taal te leren via een individuele training. Op die manier kan de taaltrainer helemaal inspelen op jouw niveau, doelen en interesses.

 

Gemotiveerd blijven

Een taal leren is een complexe taak voor je brein. Zoals bij veel nieuwe ingewikkelde dingen die je wil leren is het lastig om vol te houden en je doel te behalen.

Als je een taal wil leren, blijf je op deze manier gemotiveerd:

  1. Bedenk vooraf wat jouw reden is om een taal te leren. Misschien zeg je dat je beter zakelijk Duits leren, maar vind je het eigenlijk nog belangrijker om een goede band op te bouwen met een aantal Duitse collega’s. Als je je hiervan bewust bent, is het makkelijker om vol te houden.
  2. Weet ook wat je wilt kunnen in een nieuwe taal en verspreid dat over kleinere doelen. Op die manier weet je wanneer je tevreden kunt zijn met het resultaat. Je kunt eindeloos doorgaan met het leren van een taal. Als je einddoel een heel verre stip op de horizon is, is de kans groter dat je ergens op de route ernaartoe afhaakt.
  3. Leer de taal die jij interessant vindt, die aansluit bij jouw belevingswereld, dagelijkse werk en situatie.
  4. Leer van mensen. Die kunnen je helpen, corrigeren en vooral complimenteren.


Een taal leren bij Regina Coeli

Bij Regina Coeli leer je een vreemde taal op een actieve manier. Je krijgt privélessen van native speakers, met wie je vanaf de eerste les al communiceert in je nieuwe taal over de onderwerpen die jij interessant vindt of nodig hebt in je dagelijks werk.

Tijdens de studieuren werk je over het algemeen met authentiek materiaal, zoals artikelen uit bladen, radio-uitzendingen en filmpjes. Daarnaast spreek je in het instituut met medecursisten die misschien jouw nieuwe taal wel als moedertaal spreken. Je hebt dus volop mogelijkheden om te oefenen!

Gemotiveerd blijven is geen probleem tijdens je training bij Regina Coeli. Je gaat net als de andere cursisten mee met het ritme van het instituut, waardoor het bijna automatisch gaat. Je taaltrainers houden nauwgezet bij hoe het met je gaat en geven je feedback over je voortgang. Het is altijd fijn om je horen hoeveel je al vooruit bent gegaan!

De methode van Regina Coeli ervaren

Veel cursisten ervaren hoe fijn het is om een taal te leren bij Regina Coeli. We horen vaak dat de persoonlijke aandacht voelt als een warm bad, waardoor het leren ongemerkt snel gaat. Wil jij dat ook ervaren, meld je dan aan bij Regina Coeli voor een taaltraining.


Gerelateerde vragen uit deze categorie


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`