Cursus Chinees

Leer de taal en de gebruiken

Zou je graag Chinees willen leren voor je werk of voor je persoonlijke ontwikkeling, maar lijkt het je een onmogelijke opgave? Dat is het niet als je het op de juiste manier aanpakt. Dan zul je ontdekken dat Chinees leren juist een mooi avontuur is!

Bij Regina Coeli leer je in korte tijd Mandarijn, zodat je je in het dagelijks leven in China en Taiwan kunt redden.

 
 

 

 
 

Leer Chinees in korte tijd

Tijdens je training Chinees ontwikkel je communicatieve vaardigheden in het Chinees. Terwijl je intensief oefent met de tonen en de klanken bouw je in een hoog tempo aan een relevante woordenschat.

Je wordt begeleid door taaltrainers die afkomstig zijn uit China en Taiwan. Zij leren je de taal op basis van het pinyinschrift (het latijns alfabet met speciale accenten om de tonen aan te geven). Hiermee kun je snel Chinees leren omdat dit schrift je ondersteunt in de uitspraak van de woorden. Daarnaast behandelen ze enkele veelvoorkomende karakters zodat je ze in het dagelijkse leven in China kunt herkennen.

Aan het leren lezen en schrijven van Chinese karakters besteden wij pas aandacht als je een bepaald niveau van spreken en begrijpen van de Chinese taal hebt.

Wil je weten of een training bij Regina Coeli iets voor jou is? Bel dan tussen kantooruren met een van onze medewerkers van Client Services via 073 - 684 87 53 (bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur).

LEES MEER OVER ONZE METHODE >

 

Ervaring van een cursist Chinees

Maak kennis met Thomas Claassen, die zich voorbereidt op zijn avontuur bij de Nederlandse ambassade in China! In dit inspirerende filmpje deelt Thomas hoe hij Chinees (Mandarijn) leert voordat hij vertrekt. Zijn doel? Zichzelf alvast vertrouwd maken met de taal voordat hij daar aankomt. In het filmpje zie je dat hij les krijgt van een taaltrainer Chinees van Regina Coeli en vertelt hij over zijn ervaring met een taaltraining Chinees bij Regina Coeli.

Mogelijke trainingen Chinees bij Regina Coeli

Individuele trainingen   Trainingen voor 2 of meer personen
 

Leer in een week de basis van de Chinese taal

Ook al heb je nog geen enkele kennis van de Chinese taal, in een week tijd kun je veel Chinees leren. Na een week Chinese cursus met in totaal twintig privélessen ben je in staat om je met zelfvertrouwen in het Chinees uit te drukken. En net zo belangrijk: jij en je Chinese gesprekspartner begrijpen elkaar.

Dag 1: Pinyin en begroeten
Aan het einde van de dag kun je:

 • Iemand begroeten en je kunt zichzelf voorstellen,
 • Je verontschuldigen,
 • Afscheid nemen,
 • En je hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.


Dag 2: Pinyin en identiteit

Aan het einde van de dag kun je:

 • Vertellen wie je bent, waar je vandaan komt, waar je woont en werkt,
 • Een andere persoon introduceren,
 • Vertellen waarom je in China bent, wat voor werk je doet en een beschrijving geven van je afdeling en je familie,
 • En je hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.

Dag 3 en 4: Getallen en hoeveelheden
Aan het einde van dag 4 kun je:

 • Getallen en hoeveelheden gebruiken om in winkels naar de prijs te vragen, spullen te kopen in een typische Chinese 24-uurs winkel,
 • Afdingen en korting vragen,
 • In een restaurant eten en drinken bestellen,
 • Geld wisselen in de bank,
 • De kosten voor levensonderhoud in beide landen vergelijken.

 
Dag 5: Tijd en reizen
Aan het einde van de dag kun je:

 • Vertellen hoe je naar je werk reist,
 • Je vluchtschema en vertragingen beschrijven,
 • Het programma van een zakenreis beschrijven,
 • Een vliegticket boeken,
 • Verschillende vervoersmogelijkheden bespreken en de weg vragen,
 • Zaken in een hotel regelen.

Veelgestelde vragen over een training Chinees bij Regina Coeli

Is het verplicht om bij Regina Coeli te overnachten?
We nodigen je van harte uit om in ons gastenverblijf te overnachten, maar het is niet verplicht. Als je bij Regina Coeli verblijft, verhoogt dat je focus op het leren van de taal.

Wanneer kan ik terecht bij Regina Coeli?
Wil je weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons op 073-6848753.

Hoeveel kost een training Chinees?
De prijzen voor een taaltraining in ons instituut vind je op onze tarievenpagina. 

Ik ben geen beginner. Kan ik dan ook bij Regina Coeli terecht?
Jazeker! We stellen graag een programma op maat voor je samen, zoals we doen voor alle cursisten die bij ons hun taalvaardigheid willen verbeteren. Vooraf gaan we graag met je in gesprek om te bepalen wat je huidige niveau is en waar je tijdens je training aan wilt werken.

Een prettige plek om te leren

Taleninstituut Regina Coeli is ontstaan uit een internationale kloosterorde. We staan bekend als ‘de Nonnen van Vught’. De lessen worden al een tijd niet meer verzorgd door de zusters, maar hun invloed is nog steeds merkbaar. Bijvoorbeeld in de rust en regelmaat.

Wij geloven dat je elkaar beter begrijpt en waardeert als je dezelfde taal spreekt. Door te investeren in het spreken van een taal, neemt de effectiviteit van mensen en de impact van organisaties toe. Vandaar dat veel bedrijven, maar ook de overheid en zzp’ers kiezen voor een taaltraining bij Regina Coeli.

Het taleninstituut is gebouwd op de plek waar ooit het klooster stond. Je vindt er nog steeds de rust, ruimte en regelmaat die je mag verwachten.
Tijdens ontbijt, lunch en diner ontmoet je medecursisten. Twee keer per week eet je samen met een taaltrainer Chinees om de taal in een informele omgeving te oefenen.
Je kunt overnachten in ons gastenverblijf. Op ieder moment van de dag kun je je terugtrekken op je eigen kamer.

Leer Chinees

"Je kunt de taal al snel in de praktijk gebruiken"

Camay Lin is een van de taaltrainers Chinees bij Regina Coeli. Ze is opgegroeid in Taiwan en heeft er zes jaar als docent gewerkt voordat ze naar Nederland verhuisde.

“In de Chinese taal zit een heel logische basisstructuur. Daardoor is de taal afgezien van het feit dat je de tonen en klanken heel goed moet beheersen, niet echt moeilijk om te leren. We leggen de grammatica uit door veel voorbeelden te geven. Daardoor kunnen cursisten de taal makkelijk snel in de praktijk gebruiken."

"Je kunt de taal al snel in de praktijk gebruiken"
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`