Cursus Chinees

Leer de taal en de gebruiken

Zou je graag Chinees willen leren voor je werk of voor je persoonlijke ontwikkeling, maar lijkt het je een onmogelijke opgave? Dat is het niet als je het op de juiste manier aanpakt. Dan zul je ontdekken dat Chinees leren juist een mooi avontuur is!

Bij Regina Coeli leer je in korte tijd Mandarijn, zodat je je in het dagelijks leven in China en Taiwan kunt redden.

 

Waarom Regina Coeli?

 • Leer al in een aantal dagen de basis van het Mandarijn verstaan en spreken
 • De Chinese cultuur en gebruiken komen ruimschoots aan bod in je training
 • Privélessen van native speakers uit China en Taiwan

Leer Chinees in korte tijd

Tijdens je training Chinees ontwikkel je communicatieve vaardigheden in het Chinees. Terwijl je intensief oefent met de tonen en de klanken bouw je in een hoog tempo aan een relevante woordenschat.

Je wordt begeleid door taaltrainers die afkomstig zijn uit China en Taiwan. Zij leren je de taal op basis van het pinyinschrift (het latijns alfabet met speciale accenten om de tonen aan te geven). Hiermee kun je snel Chinees leren omdat dit schrift je ondersteunt in de uitspraak van de woorden. Daarnaast behandelen ze enkele veelvoorkomende karakters zodat je ze in het dagelijkse leven in China kunt herkennen.

Aan het leren lezen en schrijven van Chinese karakters besteden wij pas aandacht als je een bepaald niveau van spreken en begrijpen van de Chinese taal hebt.

Een cursist over zijn taaltraining Chinees

"Wat ik zeer waardevol vond waren de gesprekken met de taaltrainers over cultuur, hun achtergrond en persoonlijke ervaring met zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur."

Lees de volledige referentie
Een cursist over zijn taaltraining Chinees

Een prettige plek om te leren

Taleninstituut Regina Coeli is ontstaan uit een internationale kloosterorde. We staan bekend als ‘de Nonnen van Vught’. De lessen worden al een tijd niet meer verzorgd door de zusters, maar hun invloed is nog steeds merkbaar. Bijvoorbeeld in de rust en regelmaat.

Wij geloven dat je elkaar beter begrijpt en waardeert als je dezelfde taal spreekt. Door te investeren in het spreken van een taal, neemt de effectiviteit van mensen en de impact van organisaties toe. Vandaar dat veel bedrijven, maar ook de overheid en zzp’ers kiezen voor een taaltraining bij Regina Coeli.

In verband met COVID-19 hebben we ons instituut zo ingericht dat je 1,5 meter afstand kunt houden van elkaar en van je taaltrainers. Ook hebben we extra hygiënemaatregelen getroffen. Zo kun je met een gerust hart een taaltraining volgen in ons taleninstituut.

Het taleninstituut is gebouwd op de plek waar ooit het klooster stond. Je vindt er nog steeds de rust, ruimte en regelmaat die je mag verwachten.
Tijdens ontbijt, lunch en diner ontmoet je medecursisten. Twee keer per week eet je samen met een taaltrainer Chinees om de taal in een informele omgeving te oefenen.
Je kunt overnachten in ons gastenverblijf. Op ieder moment van de dag kun je je terugtrekken op je eigen kamer.

Jouw persoonlijke taaltraining

Bij Regina Coeli volg je een persoonlijke taaltraining. Vooraf voer je een uitgebreid intakegesprek met een taaltrainer. Je bespreekt hoe jouw training eruit kan gaan zien. Daarna ontvang je een persoonlijke offerte. Pas dan neem je definitief de beslissing of je een training bij ons gaat volgen. Na je boeking kun je direct aan de slag met je voorbereidende werk in onze online leeromgeving. Zo start je goed voorbereid aan je taaltraining.

Leer in een week de basis van de Chinese taal

Ook al heb je nog geen enkele kennis van de Chinese taal, in een week tijd kun je veel Chinees leren. Na een week Chinese cursus met in totaal twintig privélessen ben je in staat om je met zelfvertrouwen in het Chinees uit te drukken. En net zo belangrijk: jij en je Chinese gesprekspartner begrijpen elkaar.

Dag 1: Pinyin en begroeten
Aan het einde van de dag kun je:

 • Iemand begroeten en je kunt zichzelf voorstellen,
 • Je verontschuldigen,
 • Afscheid nemen,
 • En je hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.


Dag 2: Pinyin en identiteit

Aan het einde van de dag kun je:

 • Vertellen wie je bent, waar je vandaan komt, waar je woont en werkt,
 • Een andere persoon introduceren,
 • Vertellen waarom je in China bent, wat voor werk je doet en een beschrijving geven van je afdeling en je familie,
 • En je hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.

Dag 3 en 4: Getallen en hoeveelheden
Aan het einde van dag 4 kun je:

 • Getallen en hoeveelheden gebruiken om in winkels naar de prijs te vragen, spullen te kopen in een typische Chinese 24-uurs winkel,
 • Afdingen en korting vragen,
 • In een restaurant eten en drinken bestellen,
 • Geld wisselen in de bank,
 • De kosten voor levensonderhoud in beide landen vergelijken.

 
Dag 5: Tijd en reizen
Aan het einde van de dag kun je:

 • Vertellen hoe je naar je werk reist,
 • Je vluchtschema en vertragingen beschrijven,
 • Het programma van een zakenreis beschrijven,
 • Een vliegticket boeken,
 • Verschillende vervoersmogelijkheden bespreken en de weg vragen,
 • Zaken in een hotel regelen.

Zet nu de stap om Chinees te leren

Mogelijke trainingen Chinees bij Regina Coeli

Individuele trainingen   Trainingen voor 2 of meer personen
 

* ook online mogelijk
** alleen voor alumni van Regina Coeli

Veelgestelde vragen over een training Chinees bij Regina Coeli

Is het verplicht om bij Regina Coeli te overnachten?
We nodigen je van harte uit om in ons gastenverblijf te overnachten, maar het is niet verplicht. Als je bij Regina Coeli verblijft, verhoogt dat je focus op het leren van de taal.

Wanneer kan ik een training Chinees volgen bij Regina Coeli?
Meestal kun je op korte termijn al terecht bij Regina Coeli, maar je kunt uiteraard ook een training plannen op wat langere termijn.

Hoeveel kost een training Chinees?
De richtprijzen voor een dag taaltraining in ons instituut vind je op onze tarievenpagina. Tijdens een intake bespreek je hoeveel dagen je nodig hebt om je doelen te bereiken en ontvang je een persoonlijke offerte.

Ik ben geen beginner. Kan ik dan ook bij Regina Coeli terecht?
Jazeker! We stellen graag een programma op maat voor je samen, zoals we doen voor alle cursisten die bij ons hun taalvaardigheid willen verbeteren. Vooraf gaan we graag met je in gesprek om te bepalen wat je huidige niveau is en waar je tijdens je training aan wilt werken.

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.