Cursus Chinees

Leer de taal en de gebruiken

Chinees leren is geen onmogelijke opgave. Bij Language Institute Regina Coeli leert u in korte tijd Mandarijn, zodat u zich in het dagelijks leven in China en Taiwan kunt redden. U leert de taal en de (zakelijke) cultuur tijdens de lessen van onze taaltrainers Chinees. Naast een training Mandarijn kunt u bij Regina Coeli terecht voor een korte cultuur- en taaltraining Chinees.

Wat houdt een training Chinees bij Regina Coeli in?

Of u nu een beginner bent of het Mandarijn al redelijk spreekt, bij Regina Coeli volgt u een training Chinees op uw niveau. Het accent ligt op het spreken en verstaan van de taal, omdat u dat in de praktijk het meest nodig zult hebben. Met de verschillende tonen en klanken is dat nog een hele kunst! U kunt bij Regina Coeli ook terecht voor een compacte cultuur- en taaltraining Chinees. Hiermee bent u snel op de hoogte van de gebruiken en leert u de belangrijkste woorden kennen.

Lees verder over de training Chinees.

Waarom Regina Coeli

 • efficiënt programma om Chinees te leren verstaan en spreken
 • uitgebreide persoonlijke begeleiding
 • lessen van native speakers uit China en Taiwan
 • het pinyin helpt u om de taal zelf verder te leren

Cursus Chinees

Tijdens de cursus Chinees ontwikkelt u communicatieve vaardigheden in het Chinees. Dat gebeurt in een zakelijke context. Terwijl u intensief oefent met de tonen en de klanken bouwt u in een hoog tempo aan een relevante woordenschat en aan uw communicatieve vaardigheden.

Taaltrainers uit China en Taiwan

Tijdens uw taalcursus Chinees wordt u begeleid door taaltrainers die afkomstig zijn uit China en Taiwan. Zij leren u de taal op basis van het pinyinschrift. Hiermee kunt u snel Chinees leren omdat dit schrift u ondersteunt in de uitspraak van de woorden. Daarnaast behandelen ze enkele veelvoorkomende karakters zodat u ze in het dagelijkse leven in China kunt herkennen.

Pinyin, het Chinees op basis van westers schrift

Aan het leren lezen en schrijven van Chinese karakters besteden wij pas aandacht als u een bepaald niveau van spreken en begrijpen van de Chinese taal heeft. Tot die tijd leert u het Chinees via het pinyin: het latijns alfabet met  speciale accenten om de tonen aan te geven.

Met onze methode leert u op een efficiënte maar vooral ook relevante manier Chinees. U zult zien dat Chinees leren niet onmogelijk, maar juist een mooi avontuur. Een verblijf in ons instituut helpt u om u volledig te concentreren op het leren van de taal.

U volgt een persoonlijk lesprogramma dat hoofdzakelijk bestaat uit privélessen, zelfstudie en het gebruik van online hulpmiddelen. Tijdens een intensieve individuele taaltraining heeft u bovendien twee keer per week een taaltafel met een taaltrainer Chinees. Uw programma wordt afgestemd op uw niveau en uw context.

Cursus Chinees voor beginners
Spreekt u nog geen Chinees? Wij leren het u tijdens de beginnerscursus. Hierin komen alle relevante onderwerpen en grammaticale regels aan bod. Deze training duurt vijf dagen. De beginnerscursus wordt op deze pagina als apart onderwerp toegelicht.

Cursus Chinees voor gevorderden 
Als u al een basis heeft in het Chinees en die verder wilt verdiepen, stellen we samen met u een lesprogramma op. Tijdens een adviesgesprek bespreken we wat u graag zou willen kunnen en we bepalen uw huidige taalvaardigheid. Op basis daarvan stellen we een maatwerktraining voor u samen.

Cultuur- en taaltraining Chinees
Een compact programma waarin u vooral de Chinese (zakelijke) cultuur leert kennen en een aantal Chinese woorden leert waarmee u het ijs kunt breken in een aantal veelvoorkomende situaties.

Leer in een week de basis van de Chinese taal

Ook al heeft u nog geen enkele kennis van de Chinese taal, in een week tijd kunt u veel Chinees leren. Na een week Chinese cursus met in totaal twintig privélessen bent u in staat om u met zelfvertrouwen in het Chinees uit te drukken. En net zo belangrijk: u en uw Chinese gesprekspartner begrijpen elkaar.

Dag 1: Pinyin en begroeten
Aan het einde van de dag kunt u:

 • Iemand begroeten en u kunt zichzelf voorstellen,
 • Zich verontschuldigen,
 • Afscheid nemen,
 • En u hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.


Dag 2: Pinyin en identiteit

Aan het einde van de dag kunt u:

 • Vertellen wie u bent, waar u vandaan komt, waar u woont en werkt,
 • Een andere persoon introduceren,
 • Vertellen waarom u in China bent, wat voor werk u doet en een beschrijving geven van uw afdeling en uw familie,
 • En u hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.

Dag 3 en 4: Getallen en hoeveelheden
Aan het einde van dag 4 kunt u:

 • Getallen en hoeveelheden gebruiken om in winkels naar de prijs te vragen, spullen te kopen in een typische Chinese 24-uurs winkel,
 • Afdingen en korting vragen,
 • In een restaurant eten en drinken bestellen,
 • Geld wisselen in de bank,
 • De kosten voor levensonderhoud in beide landen vergelijken.

 
Dag 5: Tijd en reizen
Aan het einde van de dag kunt u:

 • Vertellen hoe u naar uw werk reist,
 • Uw vluchtschema en vertragingen beschrijven,
 • Het programma van een zakenreis beschrijven,
 • Een vliegticket boeken,
 • Verschillende vervoersmogelijkheden bespreken en de weg vragen,
 • Zaken in een hotel regelen.

Uw persoonlijke doelen
Tijdens de training werkt u met uw einddoelen voor ogen. Hoe hoger uw startniveau was, hoe gedetailleerder uw doelen zullen zijn. Voorop staat: al onze cursisten kunnen zich na een training redden in het Chinees.

Een onvergetelijke ervaring
In een kort tijdsbestek Chinees leren, is hard werken. Aan de andere kant krijgt u zoveel persoonlijke aandacht dat dat u vleugels lijkt te geven. U kunt zich terugtrekken in een rustige omgeving en uw dagelijkse bezigheden even laten voor wat ze zijn. In het instituut legt u makkelijk contacten met andere cursisten die allemaal intensief een taal leren. Ook al is dat geen Chinees, het schept toch een band.

Language Institute Regina Coeli staat bekend om de intensieve individuele taaltraining, de week naar de Nonnen. Spreekt u nog helemaal geen Chinees, dan raden we u deze intensieve variant aan, zodat u in de flow blijft. Als gevorderde kunt u rustig kiezen uit de andere opties.

Intensieve individuele taaltraining
In vijf intensieve dagen gaat u met sprongen vooruit doordat u volledig geconcentreerd blijft op de vreemde taal. Deze training kunt u volgen van maandag tot en met vrijdag, maar ook verspreiden over meerdere weken. U kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist een dag korter maken. Lees meer...

Cultuur- en taaltraining
Een kort programma gericht op het leren kennen van de Chinese (zakelijke) cultuur. De exacte onderwerpen, de duur van het programma en de groepsgrootte stemmen we graag samen met u af. Ook deze training kunt u volledig individueel volgen.

Incompanytraining
Speciaal voor organisaties stellen we incompanyprogramma’s samen. Een taaltrainer komt naar u toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Wilt u dat uw medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een groepstraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Lees meer...

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. U ontvangt voorafgaand aan uw training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor uw taaltraining kunt u de tarievenpagina raadplegen.

Cultuur- en taaltraining Chinees

Als u van plan bent om zaken te gaan doen in China of Taiwan, dan is het wellicht niet uw eerste prioriteit om vloeiend Mandarijn te leren spreken. Eerst maar eens zien of u een goede start kunt maken in China voordat u investeert in taalkennis. Om die reden verzorgt Regina Coeli een korte cultuur- en taaltraining Chinees, waarmee u veel inzicht krijgt in de cultuur en een beetje taal leert om het ijs te kunnen breken.

Lees meer

Een cursist over zijn taaltraining Chinees

"Wat ik zeer waardevol vond waren de gesprekken met de taaltrainers over cultuur, hun achtergrond en persoonlijke ervaring met zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur."

Lees de volledige referentie

Methode Regina Coeli

Het succes van onze taaltrainingen danken wij aan onze beproefde methode. De kern van de methode is dat u een persoonlijk programma krijgt dat u raakt en boeit. Daarnaast wordt u begeleid door meerdere native speakers en verblijft u in een omgeving waarin u tot rust komt en u zich volledig kunt richten op het leren van de taal. 

Voordat we de training Chinees gingen ontwikkelen, hebben we onderzocht of iemand het Mandarijn kan leren in een kort tijdsbestek. Onze methode bleek ook geschikt voor het leren van de Chinese taal. 

privélessen van native taaltrainers
Een rustgevende omgeving waarin u zich kunt richten op het leren van de taal
Een uitgekiende mix van privélessen en zelfstudie
Aandacht voor taal, cultuur en stijl

Native taaltrainers Chinees

De taaltrainingen Chinee worden verzorgd door een team van taaltrainers uit China en Taiwan. Bijvoorbeeld door Lori Tseng Crevecoeur uit Taiwan. Zij studeerde economie en bedrijfskunde en deed veel ervaring op in internationale bedrijven in Nederland. Daarna woonde ze een tijd als expat in China.

Meer taaltrainers Chinees

Leer Chinees in het weekend

Volg gedurende een weekend een intensieve individuele taaltraining Chinees op maat met een actief sociaal programma in uw doeltaal en verblijf in onze luxe accommodatie. Op zondagavond keert u met hernieuwde energie en kennis huiswaarts.

Beschikbaar vanaf september. Boek alvast om zeker te zijn van een plek.

Lees meer over het Language Weekend


Cursus Chinees

Leer de taal en de gebruiken


Verder leren na uw taaltraining?

Na afloop van uw taaltraining bij Regina Coeli krijgt u tips om zelfstandig verder te leren. Wilt u verder leren of uw kennis opfrissen maar niet opnieuw een uitgebreidere taaltraining boeken, kies dan voor een terugkomdag. 

Binnen een jaar na uw taaltraining geeft u uw taalvaardigheid een goede oppepper door het volgen van een terugkomdag. U frist uw kennis op, wordt gewezen op fouten die langzaamaan in uw taalgebruik zijn geslopen en kunt vragen stellen over zaken waar u de afgelopen maanden tegenaan bent gelopen. Allemaal natuurlijk onder begeleiding van onze taaltrainers.

Lees meer over de terugkomdag


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.