Cursus Chinees

Leer de taal en de gebruiken

Chinees leren is geen onmogelijke opgave. Bij Language Institute Regina Coeli leert u in korte tijd Mandarijn, zodat u zich in het dagelijks leven in China en Taiwan kunt redden. U leert de taal en de (zakelijke) cultuur tijdens de lessen van onze taaltrainers Chinees. Naast een training Mandarijn kunt u bij Regina Coeli terecht voor een korte cultuur- en taaltraining Chinees.

Let op: momenteel is Regina Coeli gesloten in verband met maatregelen rondom het coronavirus en verzorgen we tijdelijk geen trainingen Chinees. U kunt wel alvast contact met ons opnemen om u te oriënteren op een taaltraining.

Wat houdt een training Chinees bij Regina Coeli in?

Of u nu een beginner bent of het Mandarijn al redelijk spreekt, bij Regina Coeli volgt u een training Chinees op uw niveau. Het accent ligt op het spreken en verstaan van de taal, omdat u dat in de praktijk het meest nodig zult hebben. Met de verschillende tonen en klanken is dat nog een hele kunst!

U kunt bij Regina Coeli ook terecht voor een compacte cultuur- en taaltraining Chinees. Hiermee bent u snel op de hoogte van de gebruiken en leert u de belangrijkste woorden kennen.

Wanneer kunt u starten?

Meestal kunt u binnen enkele weken al bij ons terecht voor een taaltraining. Dit is afhankelijk van uw vraag en onze beschikbaarheid. Wilt u weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons 073-6848790 of vul het contactformulier in.

Waarom Regina Coeli

 • leer al in een aantal dagen de basis van het Mandarijn verstaan en spreken
 • ook de Chinese cultuur en gebruiken komen ruimschoots aan bod
 • lessen van native speakers uit China en Taiwan
 • het pinyin helpt u om de taal zelf verder te leren
 • hoge klanttevredenheid

Cursus Chinees

Tijdens de cursus Chinees ontwikkelt u communicatieve vaardigheden in het Chinees. Terwijl u intensief oefent met de tonen en de klanken bouwt u in een hoog tempo aan een relevante woordenschat.

Wij hebben zowel ervaring met het verzorgen van trainingen voor beginners als voor gevorderden. Heeft u al enige kennis van het Mandarijn, dan kunnen we u op uw eigen niveau begeleiden.

Taaltrainers uit China en Taiwan

Tijdens uw taalcursus Chinees wordt u begeleid door taaltrainers die afkomstig zijn uit China en Taiwan. Zij leren u de taal op basis van het pinyinschrift. Hiermee kunt u snel Chinees leren omdat dit schrift u ondersteunt in de uitspraak van de woorden. Daarnaast behandelen ze enkele veelvoorkomende karakters zodat u ze in het dagelijkse leven in China kunt herkennen.

Pinyin, het Chinees op basis van westers schrift

Aan het leren lezen en schrijven van Chinese karakters besteden wij pas aandacht als u een bepaald niveau van spreken en begrijpen van de Chinese taal heeft. Tot die tijd leert u het Chinees via het pinyin: het latijns alfabet met speciale accenten om de tonen aan te geven. Lees meer over het pinyin.

Chinees leren, een mooi avontuur

Met onze methode leert u op een efficiënte maar vooral ook relevante manier Chinees. U zult zien dat Chinees leren niet onmogelijk, maar juist een mooi avontuur. Een verblijf in ons instituut helpt u om u volledig te concentreren op het leren van de taal.

Kies voor een van de tabs aan de linkerzijde om meer informatie te lezen over onze trainingen Chinees.

U volgt een persoonlijk lesprogramma dat hoofdzakelijk bestaat uit privélessen, zelfstudie en het gebruik van online hulpmiddelen. Tijdens een intensieve individuele taaltraining heeft u bovendien twee keer per week een taaltafel met een taaltrainer Chinees. Uw programma wordt afgestemd op uw niveau en uw context.

Cursus Chinees voor beginners
Spreekt u nog geen Chinees? Wij leren het u tijdens de beginnerscursus. Hierin komen alle relevante onderwerpen en grammaticale regels aan bod. Deze training duurt vijf dagen. De beginnerscursus wordt op deze pagina als apart onderwerp toegelicht.

Cursus Chinees voor gevorderden 
Als u al een basis heeft in het Chinees en die verder wilt verdiepen, stellen we samen met u een lesprogramma op. Tijdens een adviesgesprek bespreken we wat u graag zou willen kunnen en we bepalen uw huidige taalvaardigheid. Op basis daarvan stellen we een maatwerktraining voor u samen.

Cultuur- en taaltraining Chinees
Een compact programma waarin u vooral de Chinese (zakelijke) cultuur leert kennen en een aantal Chinese woorden leert waarmee u het ijs kunt breken in een aantal veelvoorkomende situaties. Lees meer...

Leer in een week de basis van de Chinese taal

Ook al heeft u nog geen enkele kennis van de Chinese taal, in een week tijd kunt u veel Chinees leren. Na een week Chinese cursus met in totaal twintig privélessen bent u in staat om u met zelfvertrouwen in het Chinees uit te drukken. En net zo belangrijk: u en uw Chinese gesprekspartner begrijpen elkaar.

Dag 1: Pinyin en begroeten
Aan het einde van de dag kunt u:

 • Iemand begroeten en u kunt zichzelf voorstellen,
 • Zich verontschuldigen,
 • Afscheid nemen,
 • En u hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.


Dag 2: Pinyin en identiteit

Aan het einde van de dag kunt u:

 • Vertellen wie u bent, waar u vandaan komt, waar u woont en werkt,
 • Een andere persoon introduceren,
 • Vertellen waarom u in China bent, wat voor werk u doet en een beschrijving geven van uw afdeling en uw familie,
 • En u hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.

Dag 3 en 4: Getallen en hoeveelheden
Aan het einde van dag 4 kunt u:

 • Getallen en hoeveelheden gebruiken om in winkels naar de prijs te vragen, spullen te kopen in een typische Chinese 24-uurs winkel,
 • Afdingen en korting vragen,
 • In een restaurant eten en drinken bestellen,
 • Geld wisselen in de bank,
 • De kosten voor levensonderhoud in beide landen vergelijken.

 
Dag 5: Tijd en reizen
Aan het einde van de dag kunt u:

 • Vertellen hoe u naar uw werk reist,
 • Uw vluchtschema en vertragingen beschrijven,
 • Het programma van een zakenreis beschrijven,
 • Een vliegticket boeken,
 • Verschillende vervoersmogelijkheden bespreken en de weg vragen,
 • Zaken in een hotel regelen.

Uw persoonlijke doelen
Tijdens de training werkt u met uw persoonlijke einddoelen voor ogen. Deze doelen stelt u samen met een taaltrainer vast tijdens een intake. Onder andere de duur van uw training bepaalt hoe ambitieus u uw doelen kunt stellen.

Een onvergetelijke ervaring
In een kort tijdsbestek Chinees leren, is hard werken. Aan de andere kant krijgt u zoveel persoonlijke aandacht dat dat u vleugels lijkt te geven. U kunt zich terugtrekken in een rustige omgeving en uw dagelijkse bezigheden even laten voor wat ze zijn. In het instituut legt u makkelijk contacten met andere cursisten die allemaal intensief een taal leren.

Language Institute Regina Coeli staat bekend om de intensieve individuele taaltraining, de week naar de Nonnen. Spreekt u nog helemaal geen Chinees, dan raden we u deze intensieve variant aan, zodat u in de flow blijft. Of kiest u voor de cultuur- en taaltraining als eerste kennismaking. Als gevorderde kunt u kiezen uit de andere opties.

Intensieve individuele taaltraining
In vijf intensieve dagen gaat u met sprongen vooruit doordat u volledig geconcentreerd blijft op de vreemde taal. Deze training kunt u volgen van maandag tot en met vrijdag, maar ook verspreiden over meerdere weken. U kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist een dag korter maken. Lees meer...

Cultuur- en taaltraining
Een kort programma gericht op het leren kennen van de Chinese (zakelijke) cultuur. De exacte onderwerpen, de duur van het programma en de groepsgrootte stemmen we graag samen met u af. Ook deze training kunt u volledig individueel volgen.

Terugkomdag
Als u de Chinese taal in de praktijk gaat brengen, merkt u vanzelf waar u nog tegenaan loopt. Tijdens een terugkomdag frist u uw kennis op en kunt u de taaltrainer vragen stellen. Lees meer...

Language Weekend
Verdiep u van vrijdagavond tot en met zondagmiddag in de Chinese taal. Natuurlijk ook op basis van een persoonlijk programma. Lees meer...

Incompanytraining
We kunnen een cursus Chinees ook incompany voor u verzorgen. Een taaltrainer komt naar u toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Lees meer...

Teamtraining
Wilt u dat uw medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een teamtraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Het is een optie om aan de teamtraining een aantal privélessen toe te voegen. Lees meer...

Online lessen
Wilt u op korte termijn een uurtje spreken met een taaltrainer, boek dan een online les. Lees meer...

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. U ontvangt voorafgaand aan uw training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor uw taaltraining kunt u de tarievenpagina raadplegen.

Een cursist over zijn taaltraining Chinees

"Wat ik zeer waardevol vond waren de gesprekken met de taaltrainers over cultuur, hun achtergrond en persoonlijke ervaring met zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur."

Lees de volledige referentie
Een cursist over zijn taaltraining Chinees

Methode Regina Coeli

Het succes van onze taaltrainingen danken wij aan onze beproefde methode. Centraal in onze methode staan:

 • een persoonlijk programma dat u raakt en boeit
 • individuele begeleiding door meerdere native speakers
 • een rustgevende omgeving waarin u de focus op het leren van de taal behoudt
privélessen van native taaltrainers
Een rustgevende omgeving waarin u zich kunt richten op het leren van de taal
Een uitgekiende mix van privélessen en zelfstudie

Native taaltrainers Chinees

De taaltrainingen Chinee worden verzorgd door een team van taaltrainers uit China en Taiwan. Bijvoorbeeld door Helen Zoa uit Beijing. Ze studeerde aan de Capital Normal University in Beijing en werd vervolgens docent Engels. Daarnaast werkte ze als freelance gids voor een reisorganisatie en gaf ze Chinese les aan individuen en groepen. 

Meer taaltrainers Chinees
Native taaltrainers Chinees

Leer Chinees in het weekend

Volg gedurende een weekend een intensieve individuele taaltraining Chinees op maat met een actief sociaal programma in uw doeltaal en verblijf in onze luxe accommodatie. Op zondagavond keert u met hernieuwde energie en kennis huiswaarts.

Lees meer over het Language Weekend Chinees


Cursus Chinees

Leer de taal en de gebruiken


Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.