Cursus Chinees

Leer de taal en de gebruiken

Chinees leren is geen onmogelijke opgave. Bij Language Institute Regina Coeli leer je in korte tijd Mandarijn, zodat je je in het dagelijks leven in China en Taiwan kunt redden. Je leert de taal en de (zakelijke) cultuur tijdens de lessen van onze taaltrainers Chinees. Naast een training Mandarijn kun je bij Regina Coeli terecht voor een korte cultuur- en taaltraining Chinees.

Ook nu kun je ontspannen en veilig een taaltraining volgen bij Regina Coeli. Meer informatie daarover lees je in ons coronaprotocol.

Wat houdt een training Chinees bij Regina Coeli in?

Of je nu een beginner bent of het Mandarijn al redelijk spreekt, bij Regina Coeli volg je een training Chinees op jouw niveau. Het accent ligt op het spreken en verstaan van de taal, omdat je dat in de praktijk het meest nodig zult hebben. Met de verschillende tonen en klanken is dat nog een hele kunst!

Je kunt bij Regina Coeli ook terecht voor een compacte cultuur- en taaltraining Chinees. Hiermee ben je snel op de hoogte van de gebruiken en leer je de belangrijkste woorden kennen.

Wanneer kun je starten?

Meestal kun je binnen enkele weken al bij ons terecht voor een taaltraining. Dit is afhankelijk van je vraag en onze beschikbaarheid. Wil je weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons 073-6848790 of vul het contactformulier in.

Waarom Regina Coeli

 • leer al in een aantal dagen de basis van het Mandarijn verstaan en spreken
 • ook de Chinese cultuur en gebruiken komen ruimschoots aan bod
 • lessen van native speakers uit China en Taiwan
 • het pinyin helpt je om de taal zelf verder te leren
 • hoge klanttevredenheid

Cursus Chinees

Tijdens de cursus Chinees ontwikkel je communicatieve vaardigheden in het Chinees. Terwijl je intensief oefent met de tonen en de klanken bouw je in een hoog tempo aan een relevante woordenschat.

Wij hebben zowel ervaring met het verzorgen van trainingen voor beginners als voor gevorderden. Heb je al enige kennis van het Mandarijn, dan kunnen we je op je eigen niveau begeleiden.

Taaltrainers uit China en Taiwan

Tijdens je taalcursus Chinees word je begeleid door taaltrainers die afkomstig zijn uit China en Taiwan. Zij leren je de taal op basis van het pinyinschrift. Hiermee kun je snel Chinees leren omdat dit schrift je ondersteunt in de uitspraak van de woorden. Daarnaast behandelen ze enkele veelvoorkomende karakters zodat je ze in het dagelijkse leven in China kunt herkennen.

Pinyin, het Chinees op basis van westers schrift

Aan het leren lezen en schrijven van Chinese karakters besteden wij pas aandacht als je een bepaald niveau van spreken en begrijpen van de Chinese taal heeft. Tot die tijd leer je het Chinees via het pinyin: het latijns alfabet met speciale accenten om de tonen aan te geven. Lees meer over het pinyin.

Chinees leren, een mooi avontuur

Met onze methode leer je op een efficiënte maar vooral ook relevante manier Chinees. Je zult zien dat Chinees leren niet onmogelijk, maar juist een mooi avontuur. Een verblijf in ons instituut helpt je om je volledig te concentreren op het leren van de taal.

Kies voor een van de tabs aan de linkerzijde om meer informatie te lezen over onze trainingen Chinees.

Je volgt een persoonlijk lesprogramma dat hoofdzakelijk bestaat uit privélessen, zelfstudie en het gebruik van online hulpmiddelen. Tijdens een intensieve individuele taaltraining heb je bovendien twee keer per week een taaltafel met een taaltrainer Chinees. Je programma wordt afgestemd op je niveau en je context.

Cursus Chinees voor beginners
Spreek je nog geen Chinees? Wij leren het je tijdens de beginnerscursus. Hierin komen alle relevante onderwerpen en grammaticale regels aan bod. Deze training duurt vijf dagen. De beginnerscursus wordt op deze pagina als apart onderwerp toegelicht.

Cursus Chinees voor gevorderden 
Als je al een basis hebt in het Chinees en die verder wilt verdiepen, stellen we samen met jou een lesprogramma op. Tijdens een adviesgesprek bespreken we wat je graag zou willen kunnen en we bepalen je huidige taalvaardigheid. Op basis daarvan stellen we een maatwerktraining voor je samen.

Cultuur- en taaltraining Chinees
Een compact programma waarin je vooral de Chinese (zakelijke) cultuur leert kennen en een aantal Chinese woorden leert waarmee je het ijs kunt breken in een aantal veelvoorkomende situaties. Lees meer...

Leer in een week de basis van de Chinese taal

Ook al heb je nog geen enkele kennis van de Chinese taal, in een week tijd kun je veel Chinees leren. Na een week Chinese cursus met in totaal twintig privélessen ben je in staat om je met zelfvertrouwen in het Chinees uit te drukken. En net zo belangrijk: jij en je Chinese gesprekspartner begrijpen elkaar.

Dag 1: Pinyin en begroeten
Aan het einde van de dag kun je:

 • Iemand begroeten en je kunt zichzelf voorstellen,
 • Je verontschuldigen,
 • Afscheid nemen,
 • En je hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.


Dag 2: Pinyin en identiteit

Aan het einde van de dag kun je:

 • Vertellen wie je bent, waar je vandaan komt, waar je woont en werkt,
 • Een andere persoon introduceren,
 • Vertellen waarom je in China bent, wat voor werk je doet en een beschrijving geven van je afdeling en je familie,
 • En je hebt het Pinyin gebruikt en intensief geoefend met de tonen en klanken.

Dag 3 en 4: Getallen en hoeveelheden
Aan het einde van dag 4 kun je:

 • Getallen en hoeveelheden gebruiken om in winkels naar de prijs te vragen, spullen te kopen in een typische Chinese 24-uurs winkel,
 • Afdingen en korting vragen,
 • In een restaurant eten en drinken bestellen,
 • Geld wisselen in de bank,
 • De kosten voor levensonderhoud in beide landen vergelijken.

 
Dag 5: Tijd en reizen
Aan het einde van de dag kun je:

 • Vertellen hoe je naar je werk reist,
 • Je vluchtschema en vertragingen beschrijven,
 • Het programma van een zakenreis beschrijven,
 • Een vliegticket boeken,
 • Verschillende vervoersmogelijkheden bespreken en de weg vragen,
 • Zaken in een hotel regelen.

Je persoonlijke doelen
Tijdens de training werk je met je persoonlijke einddoelen voor ogen. Deze doelen stel je samen met een taaltrainer vast tijdens een intake. Onder andere de duur van je training bepaalt hoe ambitieus je je doelen kunt stellen.

Een onvergetelijke ervaring
In een kort tijdsbestek Chinees leren, is hard werken. Aan de andere kant krijg je zoveel persoonlijke aandacht dat dat je vleugels lijkt te geven. Je kunt je terugtrekken in een rustige omgeving en je dagelijkse bezigheden even laten voor wat ze zijn. In het instituut leg je makkelijk contacten met andere cursisten die allemaal intensief een taal leren.

Language Institute Regina Coeli staat bekend om de intensieve individuele taaltraining, de week naar de Nonnen. Spreek je nog helemaal geen Chinees, dan raden we je deze intensieve variant aan, zodat je in de flow blijft. Of kies je voor de cultuur- en taaltraining als eerste kennismaking. Als gevorderde kun je kiezen uit de andere opties.

Intensieve individuele taaltraining
In vijf intensieve dagen ga je met sprongen vooruit doordat je volledig geconcentreerd blijft op de vreemde taal. Deze training kun je volgen van maandag tot en met vrijdag, maar ook verspreiden over meerdere weken. Je kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist een dag korter maken. Lees meer...

Cultuur- en taaltraining
Een kort programma gericht op het leren kennen van de Chinese (zakelijke) cultuur. De exacte onderwerpen, de duur van het programma en de groepsgrootte stemmen we graag samen met je af. Ook deze training kun je volledig individueel volgen.

Terugkomdag
Als je de Chinese taal in de praktijk gaat brengen, merk je vanzelf waar je nog tegenaan loopt. Tijdens een terugkomdag fris je je kennis op en kun je de taaltrainer vragen stellen. Lees meer...

Language Weekend
Verdiep je van vrijdagavond tot en met zondagmiddag in de Chinese taal. Natuurlijk ook op basis van een persoonlijk programma. Lees meer...

Incompanytraining
We kunnen een cursus Chinees ook incompany voor je verzorgen. Een taaltrainer komt naar je toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Lees meer...

Teamtraining
Wil je dat je medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een teamtraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Het is een optie om aan de teamtraining een aantal privélessen toe te voegen. Lees meer...

Online lessen
Wil je op korte termijn een uurtje spreken met een taaltrainer, boek dan een online les. Lees meer...

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. Je ontvangt voorafgaand aan je training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor je taaltraining kun je de tarievenpagina raadplegen.

Een cursist over zijn taaltraining Chinees

"Wat ik zeer waardevol vond waren de gesprekken met de taaltrainers over cultuur, hun achtergrond en persoonlijke ervaring met zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur."

Lees de volledige referentie
Een cursist over zijn taaltraining Chinees

Methode Regina Coeli

Het succes van onze taaltrainingen danken wij aan onze beproefde methode. Centraal in onze methode staan:

 • een persoonlijk programma dat je raakt en boeit
 • individuele begeleiding door meerdere native speakers
 • een rustgevende omgeving waarin je de focus op het leren van de taal behoudt
privélessen van native taaltrainers
Een rustgevende omgeving waarin u zich kunt richten op het leren van de taal
Een uitgekiende mix van privélessen en zelfstudie

Native taaltrainers Chinees

De taaltrainingen Chinees worden verzorgd door een team van taaltrainers uit China en Taiwan. Bijvoorbeeld door Helen Zoa uit Beijing. Ze studeerde aan de Capital Normal University in Beijing en werd vervolgens docent Engels. Daarnaast werkte ze als freelance gids voor een reisorganisatie en gaf ze Chinese les aan individuen en groepen. 

Meer taaltrainers Chinees
Native taaltrainers Chinees

Cursus Chinees

Leer de taal en de gebruiken


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.