Cursus Nederlands

Op hoog niveau Nederlands leren

Wilt u goed Nederlands leren spreken? Dan is Language Institute Regina Coeli the place to be. Bij Regina Coeli leert u in korte tijd beter communiceren in het Nederlands. Of u nu een beginner bent en de basis van het Nederlands wilt leren of het Nederlands al redelijk of op hoog niveau beheerst en overtuigender wilt overkomen. Ons team van taaltrainers stelt graag een taaltraining op maat voor u samen waarmee u Nederlands kunt leren op uw niveau en op een manier die bij u past.  

Een training Nederlands bij Regina Coeli

De taaltraining Nederlands van Language Institute Regina Coeli bestaat uit een individueel programma dat speciaal voor u wordt samengesteld. Op basis van een adviesgesprek stellen wij samen met u een maatwerktraining samen. U krijgt tijdens uw training les van drie of vier taaltrainers. Tussendoor werkt u aan individuele opdrachten die kunnen bestaan uit bijvoorbeeld multimediaopdrachten, schrijfopdrachten of het voorbereiden van een korte presentatie.

U kunt bij Regina Coeli uw praktijksituaties ook oefenen in virtual reality. Maak gebruik van onze apps om een presentatie, een sollicitatiegesprek of een vergadering te oefenen. Of neem zelf materiaal mee zoals 360 graden foto's van uw organisatie.

Wanneer kunt u starten?

Meestal kunt u binnen enkele weken al bij ons terecht voor een taaltraining. Dit is afhankelijk van uw vraag en onze beschikbaarheid. Wilt u weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons 073-6848790 of vul het contactformulier in.

Waarom Regina Coeli

 • Leer in korte tijd Nederlands spreken. Al na een aantal dagen heeft u de basis onder de knie!
 • Doordat u een persoonlijk programma volgt, werkt u geconcentreerd aan uw eigen verbeterpunten en doelen
 • Uw privélessen worden verzorgd door een persoonlijk team van taaltrainers die er gezamenlijk voor zorgen dat u uw doelen behaalt!
 • Taaltrainers spreken meerdere talen, zodat u uitleg kunt krijgen in een taal die u bekend is
 • Met een verblijf in ons instituut kunt u zich helemaal onderdompelen in de Nederlandse taal

Cursus Nederlands

Taaltraining Nederlands voor gevorderden

De eerste stappen bij het leren van een vreemde taal gaan vaak heel vlot. U kunt al snel korte gesprekken voeren en merkt dat u begrepen wordt. Dat is heel motiverend. Echter, op een bepaald moment heeft u het gevoel dat u niet verder komt.

Waarmee kunnen we u helpen?
Een training bij Language Institute Regina Coeli is ideaal als u al kennis heeft van de taal. Vind maar eens een andere cursus die precies is afgestemd op uw behoeften! We borduren voort op de kennis en de vaardigheden die u al heeft. Misschien moet u fouten afleren of kunt u juist met een kleine tip een grote stap voorwaarts zetten. Dat kan alleen in een individuele training met de coaching van onze deskundige taaltrainers.

Bij Language Institute Regina Coeli kunt u onder andere werken aan:

 • Het verdiepen van uw inzicht in de structuur van het Nederlands en het toepassen ervan in de praktijk.
 • De correcte uitspraak van het Nederlands.
 • Het overwinnen van uw angst om Nederlands te spreken.
 • Het uitbreiden van uw woordenschat.
 • Het oefenen met een specifieke vaardigheid zoals presenteren of onderhandelen.

Het resultaat van uw training
U bespreekt het gewenste resultaat voorafgaand aan de training met een taaltrainer en bepaalt de duur en de opzet van de training. U formuleert gezamenlijk haalbare doelen waar u tijdens de training aan gaat werken.

Lees in de volgende tabs meer over de mogelijkheden.

Taaltraining Nederlands voor beginners

Het leren van de Nederlandse taal is een leuk avontuur. Als je net in Nederland bent, bevind je je in een land vol mensen die abracadabra lijken te spreken. Maar na een week Nederlandse lessen bij Language Institute Regina Coeli, kunt u die taal ontcijferen, heeft u ontdekt dat het Nederlands parallellen heeft met andere talen en heeft u een behoorlijke basiswoordenschat en kennis van de grammatica opgebouwd. Er gaat een wereld voor u open.

Hoe ziet een taaltraining Nederlands voor beginners eruit?
Language Institute Regina Coeli verzorgt individuele intensieve trainingen op maat, omdat je daarmee het beste resultaat behaalt.  Uw team van taaltrainers zorgt voor een logisch programma. Iedere dag leert u nieuwe dingen die u gedurende de dag oefent in multimedia, in conversatie en met medecursisten. Op die manier is iedere lesdag een afgerond geheel, merkt u de vooruitgang en kunt u het geleerde direct toepassen.

Het resultaat van een training
Bij Language Institute Regina Coeli kunt u al in een week de basis van het Nederlands leren: U kunt zichzelf voorstellen.U kunt in het Nederlands een eenvoudig gesprek voeren, afspraken maken, vragen stellen en dergelijke.U bouwt woordenschat op die voor u van belang is.U leert de Nederlandse uitspraak en de juiste klemtonen leggen.U leert de basisgrammatica: werkwoorden, lidwoorden, zinsstructuur.

Het eindresultaat is onder andere afhankelijk van uw moedertaal, het aantal talen dat u al spreekt en uw startniveau. We kiezen voor iedere individuele cursist de taaltraining die het best past bij de leerstijl en de behoeften.

Vervolgmogelijkheden
Leert u de taal perfect spreken in een week? Nee. Een taal leer je vooral door ‘m te gebruiken, u te blijven verwonderen over de taal en door gerichte feedback te krijgen. De meeste cursisten volgen om die reden een wat langer opleidingstraject. De keuze is aan u. Na een training bij Language Regina Coeli kunt u er altijd voor kiezen om een vervolgtraining te boeken.

Training Zakelijk Nederlands

Als u volledig in het Nederlands wilt of moet werken, stelt dat eisen aan uw niveau. Beheerst u de Nederlandse taal nog onvoldoende, dan zult u merken dat u niet zo effectief kunt zijn als in uw moedertaal. Want hoe brengt u voor het voetlicht dat u veel kennis van zaken heeft als u daar de juiste Nederlandse woorden niet voor heeft? En hoe komt u over als u een presentatie geeft die inhoudelijk sterk is, maar doorspekt is van grammaticale fouten?

Wat u nodig heeft is een training waarmee u een Nederlandse versie creëert van de specialist die u in uw moedertaal bent. Daarvoor is het niet alleen van belang dat u de taal goed kunt gebruiken, maar ook kunt omgaan met de Nederlandse manier van communiceren, samenwerken en zakendoen.

Uw lesprogramma
Samen met een taaltrainer stelt u uw doelen en uw lesprogramma samen tijdens een uitgebreid gesprek voorafgaand aan uw taaltraining. Als u het behalen van uw doelen centraal stelt, dan schatten we in hoeveel lessen u nodig heeft en geven we u een advies over hoe u de doelen zo efficiënt mogelijk kunt behalen. Maar u kunt bijvoorbeeld ook beslissen dat u een hele week aan uw taalvaardigheid wilt werken. We schatten dan in welke van uw doelen u in die periode kunt behalen.

Waarmee kunnen we u helpen?
Heel specifieke doelen vragen om een specifieke taaltraining. Language Institute Regina Coeli stelt een programma voor u samen waarin u begeleid wordt door een team van taaltrainers. Dat is Nederlands leren op maat. Onderdelen van het programma kunnen zijn:

 • Het uitbreiden van uw woordenschat gericht op uw functie, organisatie en branche.
 • Het verzorgen van overtuigende presentaties in het Nederlands.
 • Het effectief deelnemen aan Nederlandstalige vergaderingen.
 • Het voeren van zakelijke gesprekken in het Nederlands.
 • Het beter toepassen van grammaticale regels.
 • De correcte uitspraak van het Nederlands.
 • Het verbeteren van uw schrijfvaardigheid.

Het resultaat van uw training
Aan het eind van uw taaltraining bij Language Institute Regina Coeli zult u niet alleen uw persoonlijke leerdoelen behaald hebben, maar ook een rijkere bagage mee naar huis nemen. Door u een week te richten op taal leert u veel over uw persoonlijke effectiviteit en culturele bagage.

Worstelt u regelmatig met het schrijven van Nederlandse teksten? Volg dan een training schrijfvaardigheid bij Regina Coeli. Gespecialiseerde taaltrainers spijkeren u bij op het gebied van spelling, grammatica en de opbouw van een tekst. Dat doen we volgens de methode van ons instituut: individueel en op uw praktijksituatie toegespitst.

Lees meer over de training schrijfvaardigheid

Ons instituut is bekend om de intensieve individuele taaltraining, de training die ook wel bekend staat als de week naar de Nonnen. Maar er is veel meer mogelijk! We zetten een aantal veelgevraagde trainingen op een rij.

Intensieve individuele taaltraining
Concentreer u gedurende vijf intensieve dagen op de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag of verspreid over meerdere weken. U kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist korter maken. Lees meer...

Terugkomdag
Als u de Nederlandse taal in de praktijk gaat brengen, merkt u vanzelf waar u nog tegenaan loopt. Tijdens een terugkomdag frist u uw kennis op en kunt u de taaltrainer vragen stellen. Lees meer...

Language Weekend
Verdiep u van vrijdagavond tot en met zondagmiddag in de Nederlandse taal. Natuurlijk ook op basis van een persoonlijk programma. Lees meer...

Incompanytraining
We kunnen een cursus Nederlands ook incompany voor u verzorgen. Een taaltrainer komt naar u toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Lees meer...

Teamtraining
Wilt u dat uw medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een teamtraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Het is een optie om aan de teamtraining een aantal privélessen toe te voegen. Lees meer...

Online lessen
Wilt u op korte termijn een uurtje spreken met een taaltrainer, boek dan een online les. Lees meer...

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. U ontvangt voorafgaand aan uw training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor uw taaltraining kunt u de tarievenpagina raadplegen.Een cursist over zijn taaltraining Nederlands

“De taaltrainers kunnen heel goed inspelen op mijn sterke en minder sterke punten. De privélessen, de studiemap en de multimediaoefeningen zijn heel goed op elkaar aangesloten. Ik heb nu een goed fundament om Nederlands te gaan spreken in mijn nieuwe baan.”

Daniel Koep
Hoofd tentoonstelling bij het Gemeentemuseum in Den Haag

Lees de volledige referentie
Een cursist over zijn taaltraining Nederlands

Taaltraining Nederlands op de High Tech Campus

Regina Coeli biedt de volgende taaltrainingen Nederlands aan op de High Tech Campus in Eindhoven:

 • Beginners group course Dutch
 • Intermediate group course Dutch
 • Advanced intensive group course Dutch

Deze trainingen starten meerdere malen per jaar. Daarnaast is het mogelijk om privélessen te boeken op onze locatie op de High Tech Campus.

Lees meer over de trainingen op de High Tech CampusCursus Nederlands

Op hoog niveau Nederlands leren

Leer Nederlands in het weekend

Volg gedurende een weekend een intensieve individuele taaltraining Nederlands op maat met een actief sociaal programma in uw doeltaal en verblijf in onze luxe accommodatie. Op zondagavond keert u met hernieuwde energie en kennis huiswaarts.

Lees meer over het Language Weekend Nederlands


Native taaltrainers Nederlands

De taaltrainingen Nederlands worden verzorgd door een team van taaltrainers uit Nederland. Bijvoorbeeld door Yvonne Tupker. Zij is logopediste en studeerde ook taal en culturele studies aan de Universiteit van Tilburg.

Meer taaltrainers Nederlands
Native taaltrainers Nederlands

Methode Regina Coeli

Snel een taal leren zoals ú dat wilt

De methode Regina Coeli zorgt ervoor dat u snel en effectief een vreemde taal leert spreken. Onze hooggekwalificeerde taaltrainers leren u de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die u nodig heeft in uw praktijksituatie, zodat u direct kunt communiceren in een vreemde taal.

Lees meer over de methode
U krijgt privélessen van meerdere taaltrainers Nederlands.
In uw training wisselen privélessen, multimedia en zelfstudie elkaar af.
Een taaltafel met medecursisten en een taaltrainer is een belangrijk onderdeel van uw programma.
Tijdens uw training ontmoet u andere cursisten. Cursisten die net als u Nederlands leren en cursisten die het Nederlands als moedertaal hebben.

Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.