Cursus Nederlands

Op hoog niveau Nederlands leren

Wilt u goed Nederlands leren spreken? Dan is Language Institute Regina Coeli the place to be. Bij Regina Coeli leert u in korte tijd beter communiceren in het Nederlands. Of u nu een beginner bent en de basis van het Nederlands wilt leren of het Nederlands al redelijk of op hoog niveau beheerst en overtuigender wilt overkomen. Ons team van taaltrainers stelt graag een taaltraining op maat voor u samen waarmee u Nederlands kunt leren op uw niveau en op een manier die bij u past.

Je kunt je aanmelden voor een taaltraining in Vught (vanaf 7 juni beschikbaar) en voor een online taaltraining. In verband met de maatregelen rondom corona kunnen we minder cursisten tegelijk ontvangen in ons instituut en kan het zijn dat je iets langer moet wachten voor je bij ons terecht kunt. Laat ons weten wat je wensen zijn, zodat we kunnen kijken hoe we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Ervaar de kracht van persoonlijke aandacht

De taaltraining Nederlands van Language Institute Regina Coeli bestaat uit een programma dat speciaal voor u wordt samengesteld. Op basis van een adviesgesprek stellen wij samen met u een maatwerktraining samen. U krijgt tijdens uw training les van drie of vier taaltrainers. Tussendoor werkt u aan individuele opdrachten die kunnen bestaan uit bijvoorbeeld multimediaopdrachten, schrijfopdrachten of het voorbereiden van een korte presentatie.

U kunt bij Regina Coeli uw praktijksituaties ook oefenen in virtual reality. Maak gebruik van onze apps om een presentatie, een sollicitatiegesprek of een vergadering te oefenen. Of neem zelf materiaal mee zoals 360 graden foto's van uw organisatie.

Waarom Regina Coeli

 • Leer in korte tijd Nederlands spreken. Al na een aantal dagen heeft u de basis onder de knie!
 • Doordat u een persoonlijk programma volgt, werkt u geconcentreerd aan uw eigen verbeterpunten en doelen
 • Uw privélessen worden verzorgd door een persoonlijk team van taaltrainers die er gezamenlijk voor zorgen dat u uw doelen behaalt!
 • Taaltrainers spreken meerdere talen, zodat u uitleg kunt krijgen in een taal die u bekend is
 • Met een verblijf in ons instituut kunt u zich helemaal onderdompelen in de Nederlandse taal

De ideale training Nederlands voor u

Veel cursisten kiezen voor een van de trainingen Nederlands die u vindt in onderstaande opsomming. Wat uw wens ook is op het gebied van het leren of verbeteren van de Nederlands taal, wij denken graag met u mee. Zoekt u een taaltraining Nederlands voor meerdere medewerkers van uw organisatie? Bekijkt u dan ook ons aanbod voor organisaties.

Individuele trainingen
 
Voor 2 of meer personen
Intensieve individuele taaltraining Nederlands (meest gekozen)   Groepstrainingen Nederlands op de High Tech Campus in Eindhoven
(tijdelijk niet mogelijk)
Language Weekend Nederlands 
(tijdelijk niet mogelijk)
  Teamtraining Nederlands 
(tijdelijk niet mogelijk)
Taalcoaching Nederlands 
(tijdelijk alleen online)
  Incompany training Nederlands
(tijdelijk alleen online)
Training schrijfvaardigheid
(tijdelijk alleen online)
  Familietraining Nederlands
(tijdelijk niet mogelijk)

Een cursist over zijn taaltraining Nederlands

“De taaltrainers kunnen heel goed inspelen op mijn sterke en minder sterke punten. De privélessen, de studiemap en de multimediaoefeningen zijn heel goed op elkaar aangesloten. Ik heb nu een goed fundament om Nederlands te gaan spreken in mijn nieuwe baan.”

Daniel Koep
Hoofd tentoonstelling bij het Gemeentemuseum in Den Haag

Lees de volledige referentie
Een cursist over zijn taaltraining Nederlands

Mogelijk voor alle niveaus

Taaltraining Nederlands voor beginners

Het leren van de Nederlandse taal is een leuk avontuur. Als je net in Nederland bent, bevind je je in een land vol mensen die abracadabra lijken te spreken. Maar na een week Nederlandse lessen bij Language Institute Regina Coeli, kunt u die taal ontcijferen, heeft u ontdekt dat het Nederlands parallellen heeft met andere talen en heeft u een behoorlijke basiswoordenschat en kennis van de grammatica opgebouwd. Er gaat een wereld voor u open.

Hoe ziet een taaltraining Nederlands voor beginners eruit?
Language Institute Regina Coeli verzorgt individuele intensieve trainingen op maat, omdat je daarmee het beste resultaat behaalt.  Uw team van taaltrainers zorgt voor een logisch programma. Iedere dag leert u nieuwe dingen die u gedurende de dag oefent in multimedia, in conversatie en met medecursisten. Op die manier is iedere lesdag een afgerond geheel, merkt u de vooruitgang en kunt u het geleerde direct toepassen.

Het resultaat van een training
Bij Language Institute Regina Coeli kunt u al in een week de basis van het Nederlands leren: U kunt zichzelf voorstellen.U kunt in het Nederlands een eenvoudig gesprek voeren, afspraken maken, vragen stellen en dergelijke.U bouwt woordenschat op die voor u van belang is.U leert de Nederlandse uitspraak en de juiste klemtonen leggen.U leert de basisgrammatica: werkwoorden, lidwoorden, zinsstructuur.

Het eindresultaat is onder andere afhankelijk van uw moedertaal, het aantal talen dat u al spreekt en uw startniveau. We kiezen voor iedere individuele cursist de taaltraining die het best past bij de leerstijl en de behoeften.

Vervolgmogelijkheden
Leert u de taal perfect spreken in een week? Nee. Een taal leer je vooral door ‘m te gebruiken, u te blijven verwonderen over de taal en door gerichte feedback te krijgen. De meeste cursisten volgen om die reden een wat langer opleidingstraject. De keuze is aan u. Na een training bij Language Regina Coeli kunt u er altijd voor kiezen om een vervolgtraining te boeken.

Taaltraining Nederlands voor gevorderden

De eerste stappen bij het leren van een vreemde taal gaan vaak heel vlot. U kunt al snel korte gesprekken voeren en merkt dat u begrepen wordt. Dat is heel motiverend. Echter, op een bepaald moment heeft u het gevoel dat u niet verder komt.

Waarmee kunnen we u helpen?
Een training bij Language Institute Regina Coeli is ideaal als u al kennis heeft van de taal. Vind maar eens een andere cursus die precies is afgestemd op uw behoeften! We borduren voort op de kennis en de vaardigheden die u al heeft. Misschien moet u fouten afleren of kunt u juist met een kleine tip een grote stap voorwaarts zetten. Dat kan alleen in een individuele training met de coaching van onze deskundige taaltrainers.

Bij Language Institute Regina Coeli kunt u onder andere werken aan:

 • Het verdiepen van uw inzicht in de structuur van het Nederlands en het toepassen ervan in de praktijk.
 • De correcte uitspraak van het Nederlands.
 • Het overwinnen van uw angst om Nederlands te spreken.
 • Het uitbreiden van uw woordenschat.
 • Het oefenen met een specifieke vaardigheid zoals presenteren of onderhandelen.

Het resultaat van uw training
U bespreekt het gewenste resultaat voorafgaand aan de training met een taaltrainer en bepaalt de duur en de opzet van de training. U formuleert gezamenlijk haalbare doelen waar u tijdens de training aan gaat werken.

Training Zakelijk Nederlands

Als u volledig in het Nederlands wilt of moet werken, stelt dat eisen aan uw niveau. Beheerst u de Nederlandse taal nog onvoldoende, dan zult u merken dat u niet zo effectief kunt zijn als in uw moedertaal. Want hoe brengt u voor het voetlicht dat u veel kennis van zaken heeft als u daar de juiste Nederlandse woorden niet voor heeft? En hoe komt u over als u een presentatie geeft die inhoudelijk sterk is, maar doorspekt is van grammaticale fouten?

Wat u nodig heeft is een training waarmee u een Nederlandse versie creëert van de specialist die u in uw moedertaal bent. Daarvoor is het niet alleen van belang dat u de taal goed kunt gebruiken, maar ook kunt omgaan met de Nederlandse manier van communiceren, samenwerken en zakendoen.

Uw lesprogramma
Samen met een taaltrainer stelt u uw doelen en uw lesprogramma samen tijdens een uitgebreid gesprek voorafgaand aan uw taaltraining. Als u het behalen van uw doelen centraal stelt, dan schatten we in hoeveel lessen u nodig heeft en geven we u een advies over hoe u de doelen zo efficiënt mogelijk kunt behalen. Maar u kunt bijvoorbeeld ook beslissen dat u een hele week aan uw taalvaardigheid wilt werken. We schatten dan in welke van uw doelen u in die periode kunt behalen.

Waarmee kunnen we u helpen?
Heel specifieke doelen vragen om een specifieke taaltraining. Language Institute Regina Coeli stelt een programma voor u samen waarin u begeleid wordt door een team van taaltrainers. Dat is Nederlands leren op maat. Onderdelen van het programma kunnen zijn:

 • Het uitbreiden van uw woordenschat gericht op uw functie, organisatie en branche.
 • Het verzorgen van overtuigende presentaties in het Nederlands.
 • Het effectief deelnemen aan Nederlandstalige vergaderingen.
 • Het voeren van zakelijke gesprekken in het Nederlands.
 • Het beter toepassen van grammaticale regels.
 • De correcte uitspraak van het Nederlands.
 • Het verbeteren van uw schrijfvaardigheid.

Het resultaat van uw training
Aan het eind van uw taaltraining bij Language Institute Regina Coeli zult u niet alleen uw persoonlijke leerdoelen behaald hebben, maar ook een rijkere bagage mee naar huis nemen. Door u een week te richten op taal leert u veel over uw persoonlijke effectiviteit en culturele bagage.

Kunnen we u helpen?

Heeft u vragen of bent u misschien geïnteresseerd in een taaltraining Nederlands? Neemt u dan vooral contact met ons op. Een medewerker van Client Services beantwoordt uw vragen graag en kan een vrijblijvend gesprek inplannen met een taaltrainer.

Beschikbaarheid van trainingen
Meestal kunt u binnen enkele weken al bij ons terecht voor een taaltraining. Dit is afhankelijk van uw vraag en onze beschikbaarheid. Wilt u weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons op 073-6848790.

Uw investering voor een taaltraining Nederlands
Na uw intakegesprek ontvangt u een persoonlijke offerte van ons. U vindt de richtprijzen voor een dag taaltraining op onze tarievenpagina.


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.