Cursus Nederlands

Nederlands leren op een effectieve manier

Spreek je al Nederlands, maar grijp je op je werk liever terug op het Engels omdat je je dan zelfverzekerder voelt? Of begrijp je het Nederlands wel maar lukt het nog niet om de taal goed te spreken? Als je langere tijd in Nederland wilt wonen en werken, loont het om te investeren in je taalvaardigheid. Niet alleen de contacten met Nederlanders gaan er beter door verlopen, je wordt ook nog eens interessanter voor de arbeidsmarkt!

Bij Regina Coeli leren taaltrainers jou Nederlands praten. Niet met lesboekjes, maar door te kijken naar wat je al weet en wat jij nodig hebt.

Naast ons aanbod van intensieve taaltrainingen in Vught, bieden we ook groepstrainingen Nederlands aan op de High Tech Campus in Eindhoven.

 

 

 

Een training Nederlands om nooit (de taal) te vergeten

Dompel je bij Regina Coeli onder in het Nederlands. Tijdens de lessen werk je met een taaltrainer aan je persoonlijke leerdoelen vanuit de kennis die je al hebt. Doordat je alleen individuele lessen volgt, leer je de taal en stijl die bij jou past. Ons doel is dat jij aan het eind van de training zelfverzekerd naar buiten stapt en zelf verder kunt met het oefenen van het Nederlands in de praktijk.

Tijdens je verblijf kun je volop contact leggen met medecursisten en in een ontspannen sfeer Nederlands oefenen. Op die manier kun je je perfect voorbereiden op alle situaties die je tegenkomt na je training: een gezellig informeel gesprek voeren met collega’s, deelnemen aan een Nederlandse vergadering, nieuwe mensen leren kennen en wie weet nog veel meer...

Wil je weten of een training bij Regina Coeli iets voor jou is? Bel dan tussen kantooruren met een van onze medewerkers van Client Services via 073 - 684 87 53 (bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur).

LEES MEER OVER ONZE METHODE >


Mogelijke trainingen Nederlands bij Regina Coeli

Individuele trainingen   Trainingen voor 2 of meer personen   Trainingen voor scholieren
   

 


Een ideale plek om Nederlands te leren

Bij Regina Coeli kun je je helemaal concentreren op het leren van de Nederlandse taal. Je verblijft in een rustige omgeving en bent echt even weg van je werk en je dagelijks leven. In ons taleninstituut kun je volop oefenen en experimenteren met de taal.

Regina Coeli is ontstaan uit een internationale kloosterorde. Lang werden de lessen verzorgd door een internationaal gezelschap van zusters. Nu geven hoogopgeleide Nederlanders de lessen Nederlands. We staan nog steeds bekend als ‘de Nonnen van Vught’.

Het taleninstituut Regina Coeli is gevestigd in een modern pand waar volop ruimte en rust is om de taal te leren.
Cursisten volgen individuele lessen van native speakers Nederlands.
Tijdens ontbijt, lunch en diner kun je volop oefenen met medecursisten. Alle gerechten worden vers bereid in onze keuken.
Je kunt overnachten in het gastenverblijf van Regina Coeli. Op die manier kun je je volledig concentreren op het leren van de taal.

Trainingen Nederlands op de High Tech Campus

Internationals in de regio Eindhoven kunnen vanaf januari 2023 op de High Tech Campus terecht voor een training Nederlands. Wij gaan daar trainingen verzorgen voor de groeiende groep internationale kenniswerkers in de regio. 

Helemaal nieuw zijn de trainingen niet. Voor corona gaven de taaltrainers al groepstrainingen op de campus. Daar was destijds veel animo voor en de tevredenheid bij cursisten was groot (beoordeling van 8.7 op een schaal van 0 tot 10). Na een periode met online lessen, is Regina Coeli weer terug om face-to-face lessen te geven.

Naar de trainingen >


Veelgestelde vragen over een training Nederlands bij Regina Coeli

Ik heb al allerlei pogingen gedaan om Nederlands te leren. Waarom zou het wel lukken bij Regina Coeli?
Onze methode verschilt op een aantal belangrijke punten van andere taleninstituten:

  • Je volgt een persoonlijk programma dat helemaal aansluit bij jouw doelen en interesses. Je blijft van het begin tot het eind geboeid omdat de training helemaal om jou draait.
  • Je krijgt veel persoonlijke aandacht door de begeleiding en de privélessen van je taaltrainers. Je volgt je eigen tempo en hoeft geen rekening te houden met anderen.
  • Iedereen in het instituut is bezig met het leren van een vreemde taal. Dat werkt heel motiverend.
  • In ons instituut kun je je terugtrekken en jezelf helemaal concentreren op het leren van de taal.
  • Doordat je intensief bezig bent met de taal, merk je hoe snel je vooruitgaat.

Deze elementen zorgen ervoor dat je bij Regina Coeli zo goed een taal kunt leren spreken.

 

Moet ik de hele tijd Nederlands spreken tijdens mijn training?
Je komt natuurlijk om Nederlands te leren, maar soms is het handig om in de les terug te vallen op een taal die je goed spreekt. Bijvoorbeeld voor uitleg of om een verband te leggen met de taal die je al spreekt.

Als je tussen de lessen even wil ontspannen, dan kun je communiceren in een taal die je goed spreekt. Misschien zijn er cursisten in huis die jouw taal leren en die je helpt door een gesprek met ze aan te knopen.

Onze medewerkers kunnen je sowieso altijd in het Engels te woord staan.

Welk niveau heb je nodig voor een taaltraining bij Regina Coeli?
Je huidige niveau in het Nederlands maakt niet uit. Of je nu een beginner bent en de basis van het Nederlands leert of al vergevorderd bent en overtuigender wilt communiceren, wij maken een persoonlijk programma voor je waarmee je je doelen bereikt.

Wanneer kan ik terecht bij Regina Coeli?
Wil je weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons op 073-6848753.

Wat kost een training bij Regina Coeli?
Een indicatie van onze tarieven vind je op onze tarievenpagina.Nederlands spreken met zelfvertrouwen

"Wij willen dat je de taal in de praktijk kunt gebruiken"

Ilja Soons is een van de taaltrainers Nederlands bij Regina Coeli. Ze studeerde Spaans maar spreekt veel meer talen waardoor ze makkelijk inzicht kan geven in verschillen en overeenkomsten tussen talen.

"Onze methode is erop gericht dat je de taal in de praktijk kunt gebruiken. Dat doe ik door in de lessen aansprekende voorbeelden te gebruiken die je dagelijks kunt tegenkomen. Dan komt de taal pas echt tot leven. Ik probeer ook zo veel mogelijk de vergelijking te maken tussen het Nederlands en de moedertaal van de cursist. Het leuke vind ik is dat je door begrip van de Nederlandse taal direct inzicht krijgt in de Nederlandse cultuur. Dat noemen we in het Nederlands ‘twee vliegen in één klap’.” 

"Wij willen dat je de taal in de praktijk kunt gebruiken"
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.