Cursus Nederlands

Op hoog niveau Nederlands leren

Wil je goed Nederlands leren spreken? Dan is Language Institute Regina Coeli the place to be. Bij Regina Coeli leer je in korte tijd beter communiceren in het Nederlands. Of je nu een beginner bent en de basis van het Nederlands wilt leren of het Nederlands al redelijk of op hoog niveau beheerst en overtuigender wilt overkomen. Ons team van taaltrainers stelt graag een taaltraining op maat voor je samen waarmee je Nederlands kunt leren op jouw niveau en op een manier die bij jou past.

Ook nu kun je ontspannen en veilig een taaltraining volgen bij Regina Coeli. Meer informatie daarover lees je in ons coronaprotocol.

Ervaar de kracht van persoonlijke aandacht

De taaltraining Nederlands van Language Institute Regina Coeli bestaat uit een programma dat speciaal voor jou wordt samengesteld. Op basis van een adviesgesprek stellen wij samen met jou een maatwerktraining samen. Je krijgt tijdens je training les van drie of vier taaltrainers. Tussendoor werk je aan individuele opdrachten die kunnen bestaan uit bijvoorbeeld multimediaopdrachten, schrijfopdrachten of het voorbereiden van een korte presentatie.

Je kunt bij Regina Coeli je praktijksituaties ook oefenen in virtual reality. Maak gebruik van onze apps om een presentatie, een sollicitatiegesprek of een vergadering te oefenen. Of neem zelf materiaal mee zoals 360 graden foto's van je organisatie.

Waarom Regina Coeli

 • Leer in korte tijd Nederlands spreken. Al na een aantal dagen heb je de basis onder de knie!
 • Doordat je een persoonlijk programma volgt, werk je geconcentreerd aan je eigen verbeterpunten en doelen
 • Je privélessen worden verzorgd door een persoonlijk team van taaltrainers die er gezamenlijk voor zorgen dat je je doelen behaalt!
 • Taaltrainers spreken meerdere talen, zodat je uitleg kunt krijgen in een taal die jou bekend is
 • Met een verblijf in ons instituut kun je je helemaal onderdompelen in de Nederlandse taal

De ideale training Nederlands voor jou

Veel cursisten kiezen voor een van de trainingen Nederlands die je vindt in onderstaande opsomming. Wat je wens ook is op het gebied van het leren of verbeteren van de Nederlands taal, wij denken graag met je mee. Zoek je een taaltraining Nederlands voor meerdere medewerkers van je organisatie? Bekijk dan ook ons aanbod voor organisaties.

Individuele trainingen
 
Voor 2 of meer personen
Intensieve individuele taaltraining Nederlands (meest gekozen)   Incompany training Nederlands
Language Weekend Nederlands    Teamtraining Nederlands 
Taalcoaching Nederlands    Familietraining Nederlands
Training schrijfvaardigheid
  Groepstrainingen Nederlands op de High Tech Campus in Eindhoven
(tijdelijk niet mogelijk)
Online blended taaltraining Nederlands (virtuele training)    

Een cursist over zijn taaltraining Nederlands

“De taaltrainers kunnen heel goed inspelen op mijn sterke en minder sterke punten. De privélessen, de studiemap en de multimediaoefeningen zijn heel goed op elkaar aangesloten. Ik heb nu een goed fundament om Nederlands te gaan spreken in mijn nieuwe baan.”

Daniel Koep
Hoofd tentoonstelling bij het Gemeentemuseum in Den Haag

Lees de volledige referentie
Een cursist over zijn taaltraining Nederlands

Mogelijk voor alle niveaus

Taaltraining Nederlands voor beginners

Het leren van de Nederlandse taal is een leuk avontuur. Als je net in Nederland bent, bevind je je in een land vol mensen die abracadabra lijken te spreken. Maar na een week Nederlandse lessen bij Language Institute Regina Coeli, kun je die taal ontcijferen, heb je ontdekt dat het Nederlands parallellen heeft met andere talen en heb je een behoorlijke basiswoordenschat en kennis van de grammatica opgebouwd. Er gaat een wereld voor je open.

Hoe ziet een taaltraining Nederlands voor beginners eruit?
Language Institute Regina Coeli verzorgt individuele intensieve trainingen op maat, omdat je daarmee het beste resultaat behaalt. Je team van taaltrainers zorgt voor een logisch programma. Iedere dag leer je nieuwe dingen die je gedurende de dag oefent in multimedia, in conversatie en met medecursisten. Op die manier is iedere lesdag een afgerond geheel, merk je de vooruitgang en kun je het geleerde direct toepassen.

Het resultaat van een training
Bij Language Institute Regina Coeli kun je al in een week de basis van het Nederlands leren: Je kunt jezelf voorstellen. Je kunt in het Nederlands een eenvoudig gesprek voeren, afspraken maken, vragen stellen en dergelijke. Je bouwt woordenschat op die voor jou van belang is. Je leert de Nederlandse uitspraak en de juiste klemtonen leggen. Je leert de basisgrammatica: werkwoorden, lidwoorden, zinsstructuur.

Het eindresultaat is onder andere afhankelijk van je moedertaal, het aantal talen dat je al spreekt en je startniveau. We kiezen voor iedere individuele cursist de taaltraining die het best past bij de leerstijl en de behoeften.

Vervolgmogelijkheden
Leer je de taal perfect spreken in een week? Nee. Een taal leer je vooral door ‘m te gebruiken, je te blijven verwonderen over de taal en door gerichte feedback te krijgen. De meeste cursisten volgen om die reden een wat langer opleidingstraject. De keuze is aan jou. Na een training bij Language Regina Coeli kun je er altijd voor kiezen om een vervolgtraining te boeken.

Taaltraining Nederlands voor gevorderden

De eerste stappen bij het leren van een vreemde taal gaan vaak heel vlot. Je kunt al snel korte gesprekken voeren en merkt dat je begrepen wordt. Dat is heel motiverend. Echter, op een bepaald moment heb je het gevoel dat je niet verder komt.

Waarmee kunnen we je helpen?
Een training bij Language Institute Regina Coeli is ideaal als je al kennis hebt van de taal. Vind maar eens een andere cursus die precies is afgestemd op jouw behoeften! We borduren voort op de kennis en de vaardigheden die je al hebt. Misschien moet je fouten afleren of kun je juist met een kleine tip een grote stap voorwaarts zetten. Dat kan alleen in een individuele training met de coaching van onze deskundige taaltrainers.

Bij Language Institute Regina Coeli kun je onder andere werken aan:

 • Het verdiepen van je inzicht in de structuur van het Nederlands en het toepassen ervan in de praktijk.
 • De correcte uitspraak van het Nederlands.
 • Het overwinnen van je angst om Nederlands te spreken.
 • Het uitbreiden van je woordenschat.
 • Het oefenen met een specifieke vaardigheid zoals presenteren of onderhandelen.

Het resultaat van je training
Je bespreekt het gewenste resultaat voorafgaand aan de training met een taaltrainer en bepaalt de duur en de opzet van de training. Je formuleert gezamenlijk haalbare doelen waar je tijdens de training aan gaat werken.

Training Zakelijk Nederlands

Als je volledig in het Nederlands wilt of moet werken, stelt dat eisen aan je niveau. Beheers je de Nederlandse taal nog onvoldoende, dan zul je merken dat je niet zo effectief kunt zijn als in je moedertaal. Want hoe breng je voor het voetlicht dat je veel kennis van zaken hebt als je daar de juiste Nederlandse woorden niet voor hebt? En hoe kom je over als je een presentatie geeft die inhoudelijk sterk is, maar doorspekt is van grammaticale fouten?

Wat je nodig hebt is een training waarmee je een Nederlandse versie creëert van de specialist die je in je moedertaal bent. Daarvoor is het niet alleen van belang dat je de taal goed kunt gebruiken, maar ook kunt omgaan met de Nederlandse manier van communiceren, samenwerken en zakendoen.

Je lesprogramma
Samen met een taaltrainer stelt je je doelen en je lesprogramma samen tijdens een uitgebreid gesprek voorafgaand aan je taaltraining. Als je het behalen van je doelen centraal stelt, dan schatten we in hoeveel lessen je nodig hebt en geven we je een advies over hoe je de doelen zo efficiënt mogelijk kunt behalen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook beslissen dat je een hele week aan uw taalvaardigheid wilt werken. We schatten dan in welke van je doelen je in die periode kunt behalen.

Waarmee kunnen we je helpen?
Heel specifieke doelen vragen om een specifieke taaltraining. Language Institute Regina Coeli stelt een programma voor je samen waarin je begeleid wordt door een team van taaltrainers. Dat is Nederlands leren op maat. Onderdelen van het programma kunnen zijn:

 • Het uitbreiden van je woordenschat gericht op je functie, organisatie en branche.
 • Het verzorgen van overtuigende presentaties in het Nederlands.
 • Het effectief deelnemen aan Nederlandstalige vergaderingen.
 • Het voeren van zakelijke gesprekken in het Nederlands.
 • Het beter toepassen van grammaticale regels.
 • De correcte uitspraak van het Nederlands.
 • Het verbeteren van je schrijfvaardigheid.

Het resultaat van je training
Aan het eind van je taaltraining bij Language Institute Regina Coeli zul je niet alleen je persoonlijke leerdoelen behaald hebben, maar ook een rijkere bagage mee naar huis nemen. Door je een week te richten op taal leer je veel over je persoonlijke effectiviteit en culturele bagage.

Kunnen we je helpen?

Heb je vragen of ben je misschien geïnteresseerd in een taaltraining Nederlands? Neem dan vooral contact met ons op. Een medewerker van Client Services beantwoordt je vragen graag en kan een vrijblijvend gesprek inplannen met een taaltrainer.

Beschikbaarheid van trainingen
Meestal kun je binnen enkele weken al bij ons terecht voor een taaltraining. Dit is afhankelijk van jouw vraag en onze beschikbaarheid. Wil je weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons op 073-6848790.

Je investering voor een taaltraining Nederlands
Na je intakegesprek ontvang je een persoonlijke offerte van ons. Je vindt de richtprijzen voor een dag taaltraining op onze tarievenpagina.


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.