De methode Regina Coeli

Snel een taal leren zoals jij dat wilt

De methode Regina Coeli zorgt ervoor dat je snel en effectief een vreemde taal leert spreken. Onze hooggekwalificeerde taaltrainers leren je de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die jij nodig hebt in jouw praktijksituatie, zodat je direct kunt communiceren in een vreemde taal.

Individueel en persoonlijk

Op basis van je leerdoelen, wensen en mogelijkheden stellen we een persoonlijke taaltraining voor je samen. Bij ons draait alles om jou en het behalen van je leerdoelen. Je krijgt lessen die exact aansluiten bij jouw niveau, vakgebied, sector en werkzaamheden. Daardoor kun je de stof toepassen in voor jouw bekende context. Als het wenselijk is, kunnen we zelfs tijdens je cursus het programma bijstellen.

Daarnaast is het een voordeel van individuele lessen dat het een veilige omgeving is om fouten te maken en te experimenteren met taal.


Volledige focus

Het volgen van een taaltraining bij Regina Coeli vergt discipline en focus. Doordat je je terugtrekt en je volledig verzorgd wordt, kun je je focus behouden. Je blijft de hele dag geconcentreerd door een mix van activiteiten en taaltrainers.

Dagelijks bouw je voort op de kennis die je in de vorige lessen en de dag daarvoor hebt opgedaan. Hierdoor kom je in een flow waardoor het leerproces sneller gaat.


Aandacht voor taal, cultuur en stijl

Het leren communiceren in een vreemde taal gaat verder dan het leren van een taal. Om effectief te zijn, zul je je goed moeten kunnen bewegen in een andere cultuur door je communicatiestijl aan te passen. Om die reden leer je bij Regina Coeli altijd van hoogopgeleide native speakers die je hierin coachen. Onze taaltrainers hebben diverse achtergronden en vaak veel ervaring in het bedrijfsleven of de overheid.


Locatie die het leerproces ondersteunt

Een van onze succesfactoren is dat je je in ons instituut volledig kunt concentreren op het leren een vreemde taal. Er is weinig afleiding, je kunt je dagelijkse werkzaamheden even loslaten en wordt volledig verzorgd tijdens je verblijf. Onze locatie straalt rust uit en daar pluk jij de vruchten van.

Lees verder

Ontstaan van de methode

De zusters Kanunnikessen van de Heilige Augustinus stonden aan de wieg van onze succesvolle methode en onze visie op taalverwerving. Ze vestigden zich in het begin van de twintigste eeuw in Vught. Vandaar dat we in de volksmond bekend zijn als de Nonnen van Vught. De zusters wisten al dat iemand een taal het snelst leert door de lessen volledig toe te spitsen op een cursist. De gedachte daarachter is dat iedereen op zijn eigen manier leert en eigen doelen heeft. De zusters vonden het daarnaast belangrijk een prettige omgeving te scheppen. Enerzijds door een goed contact tussen cursist en taaltrainers, anderzijds door een omgeving te creëren waarin een cursist zich volledig kan richten op het leerproces. 


Effectiviteit bewezen door wetenschappelijk onderzoek

Inmiddels is de effectiviteit van onze werkwijze ook bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Het menselijk brein blijkt het best in staat nieuwe dingen te leren en te onthouden in een veilige omgeving, in een context die hem persoonlijk raakt en boeit, in een ritme dat veel afwisseling biedt en met hulpmiddelen die de verschillende zintuigen voldoende prikkelen.


Ben je geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen, dan kun je contact met ons opnemen! Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar op telefoonnummer 073-6848790, maar je kunt je vraag ook via het contactformulier naar ons toesturen.

Ten slotte kun je je uiteraard ook direct aanmelden voor een taaltraining. Na je aanmelding nemen wij contact met je op.

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.