De methode Regina Coeli

Bij Regina Coeli maak je in korte tijd een grote sprong in een vreemde taal. Normaal gesproken is het leren van een taal een kwestie van lange adem. Met onze methode kun je snel het niveau halen dat jij nodig hebt.

Onze methode is voortgekomen uit de werkwijze van de zusters die het taleninstituut startten. Zij wisten al dat iemand het best een taal leert volgens een zo persoonlijk mogelijk programma in een prettige omgeving.  

Een uniek programma

Jij bent uniek. Daarom stellen we speciaal voor jou een persoonlijke training samen. Wij maken je training zo doelgericht mogelijk.

Tijdens een intake leren we je graag beter kennen, zodat je taaltrainers zich kunnen verdiepen in jouw situatie. En dat gaat ver. Veel cursisten zeggen dat ze nog nooit zo veel maatwerk hebben ervaren als bij Regina Coeli.


Flow door intensiteit

Onze trainingen zijn intensief. Je bent van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met de taal. Meestal meerdere dagen achter elkaar. Dat lukt door de afwisseling in het programma en tussen de taaltrainers. Zo kom je in een flow waardoor je de stof snel opneemt en kunt toepassen.

De rustige omgeving en de andere cursisten om je heen helpen je om in de flow te blijven. Tijdens je verblijf wordt overal aan gedacht, van gezonde en lekkere maaltijden in het restaurant tot mogelijkheden voor sport en ontspanning.


Begeleiding door experts

Tijdens je training word je begeleid door native speakers. Zij coachen je in taal, cultuur en communicatiestijl. Maar het belangrijkste is dat ze ervoor zorgen dat jij je thuis gaat voelen in de taal, zodat je ook na je training met zelfvertrouwen kunt communiceren.

Tussen de lessen door kun je oefenen in het e-learningsysteem van Regina Coeli. De oefeningen zijn allemaal ontwikkeld door onze taaltrainers. Ze zijn erop gericht om de stof te laten beklijven en om je uit te dagen.


Ervaar het zelf

Als je een training bij Regina Coeli volgt, ervaar je pas echt wat het effect is van onze methode.Vaak horen we van onze cursisten dat een training bij ons de overtreffende trap van maatwerk is en dat ze veel meer hebben geleerd dan alleen een vreemde taal.

Kijk eens bij de taal van je keuze of meld je direct aan voor een training.

Arabisch | Chinees | Duits | Engels | Frans | Italiaans | Nederlands | Portugees | Russisch | Spaans


Ontstaan van de methode

De zusters Kanunnikessen van de Heilige Augustinus stonden aan de wieg van onze succesvolle methode en onze visie op taalverwerving. Ze vestigden zich in het begin van de twintigste eeuw in Vught. Vandaar dat we in de volksmond bekend zijn als de Nonnen van Vught. De zusters wisten al dat iemand een taal het snelst leert door de lessen volledig toe te spitsen op een cursist. De gedachte daarachter is dat iedereen op zijn eigen manier leert en eigen doelen heeft. De zusters vonden het daarnaast belangrijk een prettige omgeving te scheppen. Enerzijds door een goed contact tussen cursist en taaltrainers, anderzijds door een omgeving te creëren waarin een cursist zich volledig kan richten op het leerproces. 


Effectiviteit bewezen door wetenschappelijk onderzoek

Inmiddels is de effectiviteit van onze werkwijze ook bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Het menselijk brein blijkt het best in staat nieuwe dingen te leren en te onthouden in een veilige omgeving, in een context die hem persoonlijk raakt en boeit, in een ritme dat veel afwisseling biedt en met hulpmiddelen die de verschillende zintuigen voldoende prikkelen.

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.