De methode Regina Coeli

Snel een taal leren zoals ├║ dat wilt

De methode Regina Coeli zorgt ervoor dat u snel en effectief een vreemde taal leert spreken. Onze hooggekwalificeerde taaltrainers leren u de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die u nodig heeft in uw praktijksituatie, zodat u direct kunt communiceren in een vreemde taal.

Individueel en persoonlijk

Op basis van uw leerdoelen, wensen en mogelijkheden stellen we een persoonlijke taaltraining voor u samen. Bij ons draait alles om u en het behalen van uw leerdoelen. U krijgt lessen die exact aansluiten bij uw niveau, vakgebied, sector en werkzaamheden. Daardoor kunt u de stof toepassen in voor u bekende context. Als het wenselijk is, kunnen we zelfs tijdens uw cursus het programma bijstellen.

Daarnaast is het een voordeel van individuele lessen dat het een veilige omgeving is om fouten te maken en te experimenteren met taal.


Volledige focus

Het volgen van een taaltraining bij Regina Coeli vergt discipline en focus. Doordat u zich terugtrekt en u volledig verzorgd wordt, kunt u uw focus behouden. U blijft de hele dag geconcentreerd door een mix van activiteiten en taaltrainers.

Dagelijks bouwt u voort op de kennis die u in de vorige lessen en de dag daarvoor hebt opgedaan. Hierdoor komt u in een flow waardoor het leerproces sneller gaat.


Aandacht voor taal, cultuur en stijl

Het leren communiceren in een vreemde taal gaat verder dan het leren van een taal. Om effectief te zijn, zult u zich goed moeten kunnen bewegen in een andere cultuur door uw communicatiestijl aan te passen. Om die reden leert u bij Regina Coeli altijd van hoogopgeleide native speakers die u hierin coachen. Onze taaltrainers hebben diverse achtergronden en vaak veel ervaring in het bedrijfsleven of de overheid.


Locatie die het leerproces ondersteunt

Een van onze succesfactoren is dat u zich in ons instituut volledig kunt concentreren op het leren een vreemde taal. Er is weinig afleiding, u kunt uw dagelijkse werkzaamheden even loslaten en wordt volledig verzorgd tijdens uw verblijf. Onze locatie straalt rust uit en daar plukt u de vruchten van.

Lees verder

Ontstaan van de methode

De zusters Kanunnikessen van de Heilige Augustinus stonden aan de wieg van onze succesvolle methode en onze visie op taalverwerving. Ze vestigden zich in het begin van de twintigste eeuw in Vught. Vandaar dat we in de volksmond bekend zijn als de Nonnen van Vught. De zusters wisten al dat iemand een taal het snelst leert door de lessen volledig toe te spitsen op een cursist. De gedachte daarachter is dat iedereen op zijn eigen manier leert en eigen doelen heeft. De zusters vonden het daarnaast belangrijk een prettige omgeving te scheppen. Enerzijds door een goed contact tussen cursist en taaltrainers, anderzijds door een omgeving te creëren waarin een cursist zich volledig kan richten op het leerproces. 


Effectiviteit bewezen door wetenschappelijk onderzoek

Inmiddels is de effectiviteit van onze werkwijze ook bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Het menselijk brein blijkt het best in staat nieuwe dingen te leren en te onthouden in een veilige omgeving, in een context die hem persoonlijk raakt en boeit, in een ritme dat veel afwisseling biedt en met hulpmiddelen die de verschillende zintuigen voldoende prikkelen.


Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining?

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen! Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar op telefoonnummer 073-6848790, maar u kunt uw vraag ook via het contactformulier naar ons toesturen.

Ten slotte kunt u zich uiteraard ook direct aanmelden voor een taaltraining. Na uw aanmelding nemen wij contact met u op.

Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.