Cursus Duits

Overtuigend zakelijk communiceren in het Duits

Duits is naast Engels en Nederlands de belangrijkste taal voor Nederlandse bedrijven. Sterker nog, als je zaken doet met Duitsland, is het bijna logisch dat je goed Duits spreekt.

Is je Duits nog niet op het niveau dat je zelfverzekerd een (zakelijk) gesprek kunt voeren, dan loont het om te investeren in een goede taaltraining. Tijdens een training bij Regina Coeli leer je in korte tijd wat jij wil kunnen in het Duits. Direct toegespitst op jouw praktijksituatie.

Ook nu kun je ontspannen en veilig een taaltraining volgen bij Regina Coeli. Meer informatie daarover lees je in ons coronaprotocol.

Waarom Regina Coeli?

  • Leer Duits van een team van native speakers
  • Taaltrainers verdiepen zich in jouw situatie en leren je precies wat je nodig hebt
  • Met een mix van privélessen, activiteiten en zelfstudie houd je de juiste focus

"Wat ik fijn vond aan deze week is dat je grammatica, uitspraak & praten in 1 week door elkaar leert. Met alleen grammatica kom je er niet, maar met alleen praten en uitspraak ook niet. De kracht van deze week zit in mijn beleving in die combinatie van die drie. Ik heb het meest gehad aan de individuele opdrachten gericht op mijn leerdoelen. Dank!"

   

Leer professioneel Duits

Tijdens een training Duits bij Regina Coeli leer je meer dan je voor mogelijk houdt. Onze lessen zijn in weinig te vergelijken met de Duitse les die je vroeger misschien had op school. Bij ons leer je communiceren in het Duits in plaats van uitvoerig de grammatica te bestuderen.

Een-op-een met een taaltrainer ga je aan de slag met je persoonlijke doelen. Of je nu een presentatie wilt kunnen geven aan een Duitse klant, beter en sneller e-mails wilt leren schrijven of vlotter een telefoongesprek wilt voeren, je kunt het allemaal combineren in je training. Je oefent volop met bijvoorbeeld rollenspellen, zodat je na je training direct aan de slag kunt in het Duits.

LEES MEER OVER ONZE METHODE >

"Wij geven je het zelfvertrouwen om Duits te spreken"

Claudia Boendermaker is een van de taaltrainers Duits van Regina Coeli. Zij werkte in Duitsland bij verschillende banken als kredietanalist, maar ze verzorgt inmiddels al jaren taaltrainingen Duits in Vught.

“Het belangrijkste dat wij een cursist kunnen meegeven is zelfvertrouwen om in het Duits te spreken. Daarvoor is het cruciaal om vooraf een goede inschatting te maken van wat iemand kan leren in een week. Dat moet niet alleen realistisch zijn, maar ook precies zijn wat de cursist nodig heeft in de praktijk. Bij een intake maken we een eerste inschatting van het niveau en willen we een goed beeld krijgen van wat iemand doet. Tijdens de training blijven we bijsturen om de lessen zo goed mogelijk op de cursist aan te passen. Daarvoor overleggen we binnen het team veelvuldig. We verdelen de taken heel zorgvuldig om zo doelgericht mogelijk te kunnen werken.”

"Wij geven je het zelfvertrouwen om Duits te spreken"

Een optimale omgeving om Duits te leren

Regina Coeli komt voort uit een internationale kloosterorde. Vroeger werden de lessen gegeven door nonnen. Vandaar dat we ook bekend staan als ‘de Nonnen van Vught’.

Ook al zijn er nu geen zusters meer werkzaam in het instituut, nog steeds merk je de rust, reinheid en regelmaat. Dat zijn immers omstandigheden waarin je je goed kunt concentreren op het leren van een taal.

Wij geloven dat je effectiviteit toeneemt als je een andere taal leert spreken en dat de impact van organisaties toeneemt, als medewerkers hun talen spreken.

Wij hebben ons instituut zo ingericht dat je 1,5 meter afstand kunt houden van elkaar en van je taaltrainers. Daarnaast hebben we extra hygiënemaatregelen getroffen, zodat je ook nu zonder zorgen een training kunt volgen in ons instituut.

Het taleninstituut is gevestigd in een pand op het terrein van het voormalige klooster. Hier is volop ruimte en rust om je te concentreren op het leren van de Duitse taal.
Iedere cursist volgt privélessen van native speakers Duits.
Tijdens ontbijt, lunch en diner kun je volop oefenen met medecursisten. Twee keer per week heb je een taaltafel onder leiding van een taaltrainer.
Je kunt tijdens je taaltraining Duits overnachten bij Regina Coeli.


Start met een training Duits

En spreek op korte termijn al beter Duits

Mogelijke trainingen Duits bij Regina Coeli

Individuele trainingen   Trainingen voor 2 of meer personen   Trainingen voor scholieren
   

* ook online mogelijk
** alleen voor alumni van Regina Coeli

Veelgestelde vragen over een training Duits bij Regina Coeli

Kan ik in een week Duits leren?
In een week kun je een heleboel leren. We horen zelfs van cursisten dat ze in vijf dagen meer geleerd hebben dan in jaren op school. Dat komt doordat je heel gericht leert en een intensief programma volgt waardoor je in een flow komt.

Overigens kun je naast ‘de week naar de nonnen’ ook kiezen voor bijvoorbeeld een weekend of een andere korte training.

Hoe wordt mijn lesprogramma samengesteld?
Je lesprogramma wordt samengesteld op basis van jouw persoonlijke doelen. Die bespreek je tijdens een intake, waarna de taaltrainers een programma voor je samenstellen. Ook verdiepen de taaltrainers zich helemaal in jouw situatie zodat ze de lessen zo waardevol mogelijk voor jou kunnen maken.

Vinden de lessen plaats in een klooster?
Ons huidige pand is gebouwd op het terrein van het voormalige klooster. Het is een modern pand waarin rekening wordt gehouden met ruimte en rust. De meeste cursisten volgen hier hun taaltraining.

Is het verplicht om bij Regina Coeli te overnachten?
We nodigen je van harte uit om in ons gastenverblijf te overnachten, maar het is niet verplicht. Als je bij Regina Coeli verblijft, verhoogt dat je focus op het leren van de taal.

Wanneer kan ik terecht bij Regina Coeli?

Als gevolg van de coronamaatregelen kunnen we tijdelijk minder cursisten in Vught ontvangen. Daardoor hebben we te maken met een wachttijd. We adviseren om zo vroeg mogelijk te boeken om teleurstelling te voorkomen. Wil je weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons op 073-6848790.

Hoeveel kost een training Duits?

De richtprijzen voor een dag taaltraining in ons instituut vind je op onze tarievenpagina. Tijdens een intake bespreek je hoeveel dagen je nodig hebt om je doelen te bereiken en ontvang je een persoonlijke offerte.

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.