Cursus Duits

Overtuigend zakelijk communiceren in het Duits

Voor zakendoen in Duitsland is kennis van de Duitse taal een belangrijke succesfactor. Wilt u professioneel overkomen als u een vakinhoudelijk gesprek voert in het Duits? Deelnemen aan een Duitse beurs? Met Duitse collega’s overleggen of nieuwe contacten leggen in Duitsland? Wat uw doel ook is, met een cursus Duits bij Language Institute Regina Coeli leert u precies de vaardigheden die u nodig heeft in uw situatie.

Een training Duits bij Regina Coeli

Regina Coeli biedt cursussen Duits aan die volledig op maat zijn samengesteld. U wordt bovendien individueel getraind. Tijdens de training werkt u aan de vaardigheden die voor u van belang zijn. U oefent met privétrainers gesprekken die aansluiten bij uw dagelijkse praktijk. Of u nu al redelijk Duits spreekt en professioneler wilt overkomen, of eindelijk eens echt Duits wilt leren spreken in plaats van alleen het opdreunen van rijtjes met naamvallen en voorzetsels.

Lees verder over wat u van ons kunt verwachten.

Waarom Regina Coeli

  • Lessen gebaseerd op uw dagelijkse praktijk
  • Hoogopgeleide native speakers verdiepen zich in uw situatie
  • Aandacht voor uw persoonlijke communicatiestijl
  • Vergroot uw zelfvertrouwen

Cursus Duits

Voordat u een training Duits kunt volgen die volledig op u is afgestemd, zullen wij een helder beeld van u moeten hebben. Om die reden heeft u een uitgebreide intake met een taaltrainer Duits. Zij zal u vragen om zo precies mogelijk uit te leggen:

  • waar u de Duitse taal voor nodig heeft,
  • wat u precies voor werk doet,
  • voor welk type organisatie u werkt,
  • wie uw gesprekspartners zijn, enzovoorts.

Daarnaast maakt de taaltrainer een inschatting van uw huidige niveau.

Privélessen van native speakers
Tijdens uw training Duits werkt u met een team van taaltrainers aan uw persoonlijke doelen. Veel cursisten krijgen dagelijks privéles van vier verschillende taaltrainers. Heeft u een heel specialistisch doel of vakgebied of wilt u op hoog niveau aan veel vaardigheden werken, dan heeft u misschien twee taaltrainers. Op die manier kunt u heel gericht gecoacht worden.

Praktische benadering van de taal
Regina Coeli kiest niet voor een theoretische benadering van de taal: u past de Duitse grammatica en vocabulaire direct toe in uw eigen praktijksituaties. Natuurlijk staat u wel eens stil bij de grammatica, maar dan alleen om het direct weer te kunnen toepassen.

Persoonlijke communicatiestijl
Tijdens de lessen helpen de taaltrainers u met het ontwikkelen van een persoonlijke communicatiestijl in het Duits. In een vreemde taal zult u uw stijl immers moeten aanpassen om effectief te kunnen zijn. Met welke stijl zorgt u ervoor dat uw expertise ook gewaardeerd wordt door de Duitsers? Zowel de culturele aspecten van de taal als de invloed daarvan op communicatie krijgt u mee in de privélessen Duits.

De taaltrainers van Regina Coeli zijn afkomstig uit alle delen van Duitsland, maar ook uit Oostenrijk en Zwitserland. Ze hebben verschillende achtergronden en stijlen. U als cursist krijgt hierdoor een breed beeld van de Duitse taal en cultuur.

U volgt een training Duits met een individueel maatwerkprogramma. Het is gebaseerd op uw doelen, uw niveau, uw context, uw leerstijl, de gewenste intensiteit van het programma en uw andere wensen. Uw programma kan bestaan uit een combinatie van privélessen, zelfstudie, multimediaoefeningen en het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten.

Privélessen van native speakers
Tijdens privélessen leert u Duits van hoogopgeleide native speakers. Zij oefenen met u de uitspraak, verrijken uw woordenschat, verbeteren uw grammatica, geven u tips om correct en overtuigend te schrijven, doen een rollenspel met u. Het ligt er maar net aan wat uw doelen zijn.

Zelfstudie
Tussen de privélessen door heeft u tijd nodig om de stof te bestuderen en te verwerken. Daar heeft u de ruimte voor tijdens de zelfstudieuren.

Uitgekiende multimedia
Tijdens uw training Duits heeft u de beschikking over ons multimediaprogramma e-Regina. Hierin kunt u zelfstandig grammatica oefenen, maar bijvoorbeeld ook inspreekoefeningen doen en vervolgens uw uitspraak vergelijken met die van een native speaker.

Praktijkgerichte opdrachten
Werk tijdens uw training aan een eigen presentatie, uw salespitch of een aantal documenten die u in de praktijk kunt gaan gebruiken.

Uw persoonlijke doelen
De eenvoudigste manier om het resultaat van uw training te meten, is door te bepalen of u uw persoonlijke doelen heeft behaald. Als het uw doel was om uw bedrijf goed te kunnen presenteren in het Duits en dat kunt u aan het eind van de training, dan bent u geslaagd!

Score op basis van ERK
Uw team van taaltrainers beoordeelt u aan het eind van de training op basis van het ERK. Dit is de Europese norm waarmee een niveau in een vreemde taal wordt weergegeven. Voor iedere specifieke vaardigheid, zoals schrijven en spreken, ontvangt u een score.  

Een onvergetelijke ervaring
Een taaltraining bij Regina Coeli is een ervaring die u nog lang zal bijblijven. Ervaar hoe prettig het is om u even terug te trekken uit de dagelijkse hectiek en u te concentreren op het leren van de Duitse taal. U wordt volledig verzorgd en uw team van taaltrainers heeft de volledige aandacht voor u. Naast uw zelfvertrouwen in een vreemde taal, breidt u ook uw netwerk uit met de mensen die u ontmoet tijdens uw taaltraining.

Ons instituut is bekend om de intensieve individuele taaltraining, de training die ook wel bekend staat als de week naar de Nonnen. Maar er is veel meer mogelijk! We zetten een aantal veelgevraagde trainingen op een rij. Heeft u een ander verzoek, dan is dat meestal ook mogelijk!

Intensieve individuele taaltraining
Concentreer u gedurende vijf intensieve dagen op de Duitse taal. Bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag of verspreid over meerdere weken. U kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist korter maken. Lees meer...

Taalcoaching
U kunt ook een kort programma volgen dat gericht is op uw dagelijkse praktijk. Werk bijvoorbeeld een dag aan een salespitch in het Duits of bereid in twee dagen uw beursdeelname voor. Lees meer...

Incompanytraining
We kunnen een cursus Duits ook incompany voor u verzorgen. Een taaltrainer komt naar u toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Wilt u dat uw medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een groepstraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Lees meer...

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. U ontvangt voorafgaand aan uw training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor uw taaltraining kunt u de tarievenpagina raadplegen.

Een cursist over haar taaltraining Duits

"Het instituut is echt heel professioneel: dat zit ‘m in de details.Ik heb mezelf deze training cadeau gedaan en het voelt ook echt als een cadeautje!”

Yellie Alkema, directeur SYARK green concepts

Lees de volledige referentie


Test uw kennis

Herkent u de 'falsche Freunde'?

Methode Regina Coeli

Het succes van onze taaltrainingen danken wij aan onze beproefde methode. De kern van de methode is dat u een persoonlijk programma krijgt dat u raakt en boeit. Daarnaast wordt u begeleid door meerdere native speakers en verblijft u in een omgeving waarin u tot rust komt en u zich volledig kunt richten op het leren van de taal. 

Privélessen van native taaltrainers
Een rustgevende omgeving
Een uitgekiende mix van privélessen en zelfstudie
Aandacht voor taal, cultuur en stijl

Native taaltrainers Duits

De taaltrainingen Duits worden verzorgd door een team van taaltrainers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bijvoorbeeld door Nora Gerritzen uit Duitsland. Zij studeerde politieke wetenschappen, Duits, Italiaans en muziek en werkte in Brussel en Luxemburg voordat ze naar Nederland kwam.

Meer taaltrainers Duits

Leer Duits in het weekend

Volg gedurende een weekend een intensieve individuele taaltraining Duits op maat met een actief sociaal programma in uw doeltaal en verblijf in onze luxe accommodatie. Op zondagavond keert u met hernieuwde energie en kennis huiswaarts.

Beschikbaar vanaf september. Boek alvast om zeker te zijn van een plek.

Lees meer over het Language Weekend


Cursus Duits

Overtuigend zakelijk communiceren in het Duits


Verder leren na uw taaltraining?

Na afloop van uw taaltraining bij Regina Coeli krijgt u tips om zelfstandig verder te leren. Wilt u verder leren of uw kennis opfrissen maar niet opnieuw een uitgebreidere taaltraining boeken, kies dan voor een terugkomdag.

Binnen een jaar na uw taaltraining geeft u uw taalvaardigheid een goede oppepper door het volgen van een terugkomdag. U frist uw kennis op, wordt gewezen op fouten die langzaamaan in uw taalgebruik zijn geslopen en kunt vragen stellen over zaken waar u de afgelopen maanden tegenaan bent gelopen. Allemaal natuurlijk onder begeleiding van onze taaltrainers.

Lees meer over de terugkomdag


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.