Cursus Portugees

Voor Portugal, Brazilië en Afrika

Wilt u snel Portugees leren? Volg dan een cursus Portugees op maat bij Language Institute Regina Coeli. Of u nu zaken gaat doen in Brazilië, ondernemen in Afrika of u reist zakelijk of privé regelmatig naar Portugal, bij ons taleninstituut leert u effectief communiceren in de Portugese taal. U kunt kiezen tussen een taaltraining Portugees en een taaltraining Braziliaans Portugees.

Je kunt je aanmelden voor een taaltraining in Vught (vanaf 7 juni beschikbaar) en voor een online taaltraining. In verband met de maatregelen rondom corona kunnen we minder cursisten tegelijk ontvangen in ons instituut en kan het zijn dat je iets langer moet wachten voor je bij ons terecht kunt. Laat ons weten wat je wensen zijn, zodat we kunnen kijken hoe we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Een training Portugees bij Regina Coeli

Met een intensieve taaltraining Portugees van Regina Coeli heeft u al na een aantal dagen de basis van de Portugese taal te pakken. Of wellicht spreekt u al Portugees en wilt u uw spreekvaardigheid verbeteren in een aantal intensieve lesdagen. Ook dat kan.

In beide gevallen stelt u samen met een taaltrainer uw lesprogramma samen. U bepaalt uw doelen, vertelt meer over de situatie waarin u Portugees gaat spreken en hoe u uw training zelf voor u ziet. De taaltrainer kan een inschatting maken hoeveel intensieve lesdagen u nodig heeft. U spitst uw training toe op Europees Portugees of Braziliaans Portugees. 

Wanneer kunt u starten?

Meestal kunt u binnen enkele weken al bij ons terecht voor een taaltraining. Dit is afhankelijk van uw vraag en onze beschikbaarheid. Wilt u weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons 073-6848790 of vul het contactformulier in.

Waarom Regina Coeli

  • In een intensieve training leert of verbetert u uw Portugees in korte tijd
  • Uw training wordt toegespitst op het Europees Portugees of Braziliaans Portugees
  • Tijdens de lessen oefent u met situaties die u in de praktijk tegenkomt, zodat u na de training direct in het Portugees kunt communiceren
  • U krijgt volledig persoonlijke begeleiding van een team van taaltrainers
  • Taaltrainers zijn native speakers uit Portugal en Brazilië met ieder een eigen achtergrond

Cursus Portugees

Een team van taaltrainers gaat tijdens de taaltraining Portugees met u aan de slag om u Portugees te leren. Vooraf stellen ze een programma voor u samen dat aansluit op uw doelen en situatie, zodat u zich al na een vijfdaags programma kunt redden in het Portugees.

Het Braziliaans Portugees wijkt op een aantal punten af van het Portugees dat in Portugal en Afrika wordt gesproken. Vandaar dat Language Institute Regina Coeli kan beschikken over zowel taaltrainers uit Brazilië als uit Portugal. U kunt tijdens uw cursus Portugees dan ook de verschillende tongvallen horen.

Persoonlijke cursus
Geen enkele cursist volgt exact hetzelfde programma tijdens een training Portugees. Iemand die in Brazilië gaat wonen, heeft immers andere taal nodig dan iemand die zakelijk contact heeft met Portugese leveranciers. Op basis van een adviesgesprek kijken we wat u graag zou willen en bepalen we uw huidige taalvaardigheid in het Portugees. Op basis hiervan stellen we een cursus Portugees voor u op.

Cultuur verweven in de lessen
Tijdens de lessen vertellen de taaltrainers veel over de cultuur en economie van hun moederland. Op die manier krijgt u de juiste bagage mee om in Portugal of Brazilië een informeel gesprek te kunnen voeren.

Team van taaltrainers
U krijgt tijdens uw cursus Portugees bij Language Institute Regina Coeli iedere dag les van meerdere taaltrainers die u begeleiden bij het leren van de Portugese taal. De ene taaltrainer legt u bijvoorbeeld in de ochtend de grammatica uit, terwijl u in de middag de grammatica oefent tijdens een conversatieles met een andere taaltrainer.

Lees in de volgende tabs meer over de mogelijkheden.

Voorafgaand aan uw training stelt het team van taaltrainers Portugees een programma voor u samen. Daarvoor gebruiken ze de informatie uit de intake. De programma’s die onze taaltrainers samenstellen, bestaan uit een combinatie van privélessen, zelfstudie, multimediaoefeningen en het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten.

Privélessen van native speakers
Tijdens privélessen leert u Portugees van hoogopgeleide native speakers. Zij oefenen met u de uitspraak, verrijken uw woordenschat, verbeteren uw grammatica, geven u tips om correct en overtuigend te schrijven, doen een rollenspel met u. Het ligt er maar net aan wat uw doelen zijn.

Praktijkgerichte opdrachten
Werk tijdens uw training aan een eigen presentatie, uw salespitch of schrijf e-mailberichten die u ook in de praktijk zou kunnen gebruiken. Werk zelfstandig in de studie-uren en oefen met uw taaltrainer tijdens de les. Een taaltraining is dus interessant als u uzelf wilt voorbereiden op een specifiek evenement.

Zelfstudie
Tussen de privélessen door heeft u tijd nodig om de stof te bestuderen en te verwerken. Daar heeft u de ruimte voor tijdens de zelfstudieuren.

Uitgekiende multimedia
Tijdens uw training Portugees werkt u zelfstandig met multimediaoefeningen in het talenpracticum.

Uw persoonlijke doelen
De eenvoudigste manier om het resultaat van uw training te meten, is door te bepalen of u uw persoonlijke doelen heeft behaald. Als het uw doel was om u in het sociale leven in Brazilië te kunnen redden en dat kunt u aan het eind van de training, dan bent u geslaagd!

Score op basis van ERK
Uw team van taaltrainers beoordeelt u aan het eind van de training op basis van het ERK. Dit is de Europese norm waarmee een niveau in een vreemde taal wordt weergegeven. Voor iedere specifieke vaardigheid, zoals schrijven en spreken, ontvangt u een score.  

Een onvergetelijke ervaring
Een taaltraining bij Regina Coeli is een ervaring die u nog lang zal bijblijven. Ervaar hoe prettig het is om u even terug te trekken uit de dagelijkse hectiek en u te concentreren op het leren van de Portugese taal. U wordt volledig verzorgd en uw team van taaltrainers heeft de volledige aandacht voor u. Naast uw zelfvertrouwen in een vreemde taal, breidt u ook uw netwerk uit met de mensen die u ontmoet tijdens uw taaltraining.

Ons instituut is bekend om de intensieve individuele taaltraining, de training die ook wel bekend staat als de week naar de Nonnen. Maar er is veel meer mogelijk! We zetten een aantal veelgevraagde trainingen op een rij.

Intensieve individuele taaltraining
Concentreer u gedurende vijf intensieve dagen op de Portugese taal. Bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag of verspreid over meerdere weken. U kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist korter maken. Lees meer...

Terugkomdag
Als u de Portugese taal in de praktijk gaat brengen, merkt u vanzelf waar u nog tegenaan loopt. Tijdens een terugkomdag frist u uw kennis op en kunt u de taaltrainer vragen stellen. Lees meer...

Language Weekend
Verdiep u van vrijdagavond tot en met zondagmiddag in de Portugese taal. Natuurlijk ook op basis van een persoonlijk programma. Lees meer...

Incompanytraining
We kunnen een cursus Portugees ook incompany voor u verzorgen. Een taaltrainer komt naar u toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Lees meer...

Teamtraining
Wilt u dat uw medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een teamtraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Het is een optie om aan de teamtraining een aantal privélessen toe te voegen. Lees meer...

Online lessen
Wilt u op korte termijn een uurtje spreken met een taaltrainer, boek dan een online les. Lees meer...

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. U ontvangt voorafgaand aan uw training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor uw taaltraining kunt u de tarievenpagina raadplegen.

Een cursist over haar taaltraining Portugees

"Ik spreek met de taaltrainers ook over het land en de economie. Daardoor ben ik voor mijn gevoel goed voorbereid op mijn werk in Brazilië. Daarnaast is er in het instituut een leuke interactie tussen de cursisten onderling."

Martine Sikkema
Manager international desk Brazilië Rabobank

Lees de volledige referentie
Een cursist over haar taaltraining Portugees

Methode Regina Coeli

Snel een taal leren zoals ú dat wilt

De methode Regina Coeli zorgt ervoor dat u snel en effectief een vreemde taal leert spreken. Onze hooggekwalificeerde taaltrainers leren u de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die u nodig heeft in uw praktijksituatie, zodat u direct kunt communiceren in een vreemde taal.

Lees meer over de methode
U krijgt privélessen van meerdere taaltrainers.
U verblijft in een rustige omgeving waar u zich volledig kunt richten op het leren van de taal.
Het is hard werken, maar er is ook ruimte voor ontspanning.

Native taaltrainers Portugees

De taaltrainingen Portugees worden verzorgd door een team van taaltrainers uit Brazilië en Portugal. Bijvoorbeeld door de Braziliaanse Paola Costa Giuberti. Zij studeerde geografie en werkte als docent aardrijkskunde in Brazilië voor ze naar Nederland kwam.

Meer taaltrainers Portugees
Native taaltrainers Portugees


Cursus Portugees

Voor Portugal, Brazilië en Afrika


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.