Cursus Arabisch

Zakelijk Arabisch leren

Arabisch leren loont. De taal wordt in 60 verschillende landen gesproken en is sinds 1973 de zesde officiële taal van de Verenigde Naties. Ook in Nederland wonen veel mensen met Arabisch als moedertaal. Wellicht wilt u Arabisch leren voor uw werk, omdat u in een Arabisch land gaat werken of omdat u Arabische relaties hebt. Wat uw motivatie ook is om Arabisch te leren, bij Regina Coeli kunt u terecht voor een intensieve cursus Arabisch op maat.

Training Arabisch aanvragen Stel een vraag

U boekt pas na uw intake!

Een training Arabisch bij Regina Coeli

Bij Regina Coeli leert u modern standaard Arabisch. Hiermee kunt u zich overal in de Arabische wereld verstaanbaar maken. U begint met het leren van het Arabische schrift en de klanken, die voor veel mensen compleet nieuw zijn.

U volgt een intensief en individueel programma, aangepast aan uw niveau en de specifieke doelen van uw werkgebied. Na het volgen van onze basistraining Arabisch, heeft u een solide basis in het Arabisch. Bent u gevorderd in de Arabische taal, dan stellen we een volledig programma op maat voor u samen.

Wilt u een specifiek dialect leren, zoals Egyptisch-Arabisch, Noord-Afrikaans-Arabisch, Levant-Arabisch, het Arabisch dat gesproken wordt in de Golfstaten of het dialect dat gesproken wordt in het zuiden van het Arabische schierland, dan raden we u aan om eerst modern standaard Arabisch te leren en u later te verdiepen in het dialect.

Wanneer kunt u starten?

Meestal kunt u binnen enkele weken al bij ons terecht voor een taaltraining. Dit is afhankelijk van uw vraag en onze beschikbaarheid. Wilt u weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons 073-6848790 of vul het contactformulier in.

Waarom Regina Coeli?

  • De training is volledig individueel
  • De inhoud van de training wordt op uw specifieke context aangepast
  • U krijgt les van hoogopgeleide native speakers met ruime ervaring in het verzorgen van Arabische lessen. Zij kunnen u uitstekend uitleg geven in het Nederlands en het Engels.
  • In ons instituut kunt u zich volledig richten op het leren van de taal
  • U leert in korte tijd goed Arabisch spreken, zelfs in uw vakjargon

Uw lesprogramma

Voor u een training Arabisch gaat volgen bij Regina Coeli, voert u een intakegesprek met een taaltrainer. Tijdens dit gesprek geeft u belangrijke input voor de training: Wie bent u? In welke situaties gaat u het Arabisch gebruiken? Wat wilt u na afloop van de training kunnen? In hoeveel uren of dagen wilt u dat bereiken? Op basis van deze informatie stelt de taaltrainer een studieprogramma voor u samen met de inhoud die voor u van belang is.

Het voordeel van individuele lessen is dat u zich volledig op uw doelen kunt richten, uw lesinhoud helemaal aangepast kan worden aan uw werkgebied en u kunt starten vanaf uw huidige kennisniveau.


Basistraining Arabisch

Arabisch leren in twee stappen

U start met het leren van het Arabische schrift en de typische Arabische klanken. Dit doet u aan de hand van de voor u relevante woordenschat die onze docent speciaal voor u samengesteld heeft. Dit zal ongeveer een lesdag in beslag nemen waarna u verder kunt met stap 2: het leggen van een solide basis in de Arabische taal.

Aan het eind van het basisprogramma heeft u een solide basis in het Arabisch.

De duur van het programma

We adviseren beginners om twee blokken van drie opeenvolgende lesdagen te volgen. Door midden in uw zesdaagse programma een pauze in te bouwen, kunt u de nieuwe stof laten bezinken en heeft u tijd voor huiswerk.

We plannen de training op basis van uw agenda.


Arabisch voor gevorderden

Heeft u al een basis in de Arabische taal, dan bouwen we daarop voort in uw training. Hoe lang uw training gaat duren en wat u kunt bereiken, bespreekt u met de taaltrainer tijdens de intake. Tijdens dit gesprek bepaalt u ook uw aanvangsniveau met de docent. Het is verstandig om u voor te bereiden op het gesprek door de vaardigheden die u eerder heeft opgedaan in het Arabisch even te herhalen.


Ik ben geïnteresseerd in een training Arabisch!

Veelgestelde vragen over Arabisch leren

Is het moeilijk om Arabisch te leren?

Arabisch is een semitische taal. Deze talen wijken qua klanken, schrift, woorden en structuur af van de Germaanse en Romaanse talen die in het westen veel gesproken worden. U zult zich er dus serieus in moeten verdiepen. Een intensief traject met veel individuele begeleiding helpt u om de taal snel en goed te leren.

Ik wil graag een specifiek Arabisch dialect leren, kan dat ook?

Ja, dat kan. We adviseren u om eerst het modern standaard Arabisch te leren. Vanaf dat punt is het relatief eenvoudig om een Arabisch dialect te leren.

Ik ben een beginner. Hoeveel tijd kan ik het best tussen de modules plannen?

We raden u aan om een pauze in te lassen na drie lesdagen en om pas na de pauze de andere drie lesdagen te volgen. Een pauze van drie of vier dagen is ideaal, maar een langere pauze is zeker ook mogelijk.

Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.