Cursus Frans

Vlot zakelijk Frans leren spreken

Wilt u Frans leren omdat u voor uw beroep veel contact heeft met Franstaligen? Een taaltraining bij Regina Coeli is dan een heel logische keuze. Onze native speakers leren u op een praktische manier echt communiceren in het Frans, wat uw vakgebied en doel ook zijn.

Wat houdt een training Frans bij Regina Coeli in?

Als u kiest voor een training Frans bij Regina Coeli, dan kiest u ervoor om in een aantal dagen flinke progressie te boeken. U volgt een intensieve taaltraining Frans die volledig is toegespitst op uw context en uw doelen. Tijdens de lessen oefent u met de taaltrainers situaties die u in de praktijk tegenkomt en leert u de woordenschat die u nodig heeft. Eventueel oefent u in virtual reality, om de praktijksituatie nog beter na te kunnen bootsen. 

Tijdens een taaltraining spreekt u zelf veel Frans. Na een aantal dagen zult u merken dat u veel makkelijker Frans spreekt en geen gesprek meer uit de weg gaat. 

Wanneer kunt u starten?

Meestal kunt u binnen enkele weken al bij ons terecht voor een taaltraining. Dit is afhankelijk van uw vraag en onze beschikbaarheid. Wilt u weten wat onze actuele beschikbaarheid is? Bel ons 073-6848790 of vul het contactformulier in.

Waarom Regina Coeli

  • U leert met zelfvertrouwen Frans spreken door de vele privélessen
  • De lessen worden verzorgd door taaltrainers uit Frankrijk en Wallonië
  • In de lessen oefent u vooral de situaties die u in de praktijk tegenkomt (eventueel ook met virtual reality)
  • Door de uitleg van de taaltrainers leert u de Franse omgangsvormen beter kennen
  • U volgt een persoonlijk programma dat gebaseerd is op uw niveau, uw context en doelen

Cursus Frans

Als u een training Frans volgt bij Regina Coeli, dan concentreert u zich een aantal dagen op het leren van de Franse taal. Uw lesdagen bestaan afwisselend uit privélessen en zelfstudietijd die u invult met het doen van multimediaoefeningen, het voorbereiden van opdrachten en het bestuderen van de lesstof.

Iedere lesdag krijgt u les van meerdere taaltrainers. Dat is belangrijk om uw concentratie hoog te houden, maar ook omdat iedere trainer een ander accent heeft, een andere achtergrond en een andere aanpak. Daardoor krijgt u een brede basis in het Frans.

 

Het kan zijn dat u zich iedere dag een aantal uren concentreert op grammatica en een aantal uur op conversatie. Dat is afhankelijk van uw leerdoelen. Zo nam regisseur Paul Verhoeven in twee weken tijd het hele script van zijn bekroonde film ‘Elle’ met de taaltrainers door en oefende een salesmanager urenlang met rollenspellen in zijn eigen commerciële context.

Bij Regina Coeli leert u direct communiceren in het Frans en past u dat toe op uw eigen situatie. We leggen de taal uit in heldere termen, zonder direct in te gaan op de vele uitzonderlijke regels in de grammatica. Dat komt later wel als u al een goed gesprek kunt voeren in het Frans. En dat werkt!

Lees in de volgende tabs meer over de mogelijkheden.

Uw programma wordt gebaseerd op uw doelen, uw niveau, uw context, uw leerstijl, de gewenste intensiteit van het programma en uw andere wensen. Dit bespreekt u met een taaltrainer tijdens uw intakegesprek. Deze taaltrainer brengt de informatie over naar het team van taaltrainers dat u tijdens uw training gaat begeleiden.

De programma’s die onze taaltrainers samenstellen, bestaan uit een combinatie van privélessen, zelfstudie, multimediaoefeningen en het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten.

Privélessen van native speakers
Tijdens privélessen leert u Frans van hoogopgeleide native speakers. Zij oefenen met u de uitspraak, verrijken uw woordenschat, verbeteren uw grammatica, geven u tips om correct en overtuigend te schrijven, doen een rollenspel met u. Het ligt er maar net aan wat uw doelen zijn.

Praktijkgerichte opdrachten
Werk tijdens uw training aan een eigen presentatie, uw salespitch of een aantal documenten die u in de praktijk kunt gaan gebruiken. Werk zelfstandig in de studie-uren en oefen met uw taaltrainer tijdens de les. Een taaltraining is dus interessant als u uzelf wilt voorbereiden op een specifiek evenement.

Zelfstudie
Tussen de privélessen door heeft u tijd nodig om de stof te bestuderen en te verwerken. Daar heeft u de ruimte voor tijdens de zelfstudieuren.

Uitgekiende multimedia
Tijdens uw training Frans heeft u de beschikking over ons multimediaprogramma e-Regina. Hierin kunt u zelfstandig grammatica oefenen, maar bijvoorbeeld ook inspreekoefeningen doen en vervolgens uw uitspraak vergelijken met die van een native speaker.

Uw persoonlijke doelen
De eenvoudigste manier om het resultaat van uw training te meten, is door te bepalen of u uw persoonlijke doelen heeft behaald. Als het uw doel was om uw bedrijf goed te kunnen presenteren in het Frans en dat kunt u aan het eind van de training, dan bent u geslaagd!

Score op basis van ERK
Uw team van taaltrainers beoordeelt u aan het eind van de training op basis van het ERK. Dit is de Europese norm waarmee een niveau in een vreemde taal wordt weergegeven. Voor iedere specifieke vaardigheid, zoals schrijven en spreken, ontvangt u een score.  

 

 

Een onvergetelijke ervaring
Een taaltraining bij Regina Coeli is een ervaring die u nog lang zal bijblijven. Ervaar hoe prettig het is om u even terug te trekken uit de dagelijkse hectiek en u te concentreren op het leren van de Franse taal. U wordt volledig verzorgd en uw team van taaltrainers heeft de volledige aandacht voor u. Naast uw zelfvertrouwen in een vreemde taal, breidt u ook uw netwerk uit met de mensen die u ontmoet tijdens uw taaltraining.

Ons instituut is bekend om de intensieve individuele taaltraining, de training die ook wel bekend staat als de week naar de Nonnen. Maar er is veel meer mogelijk! We zetten een aantal veelgevraagde trainingen op een rij. Hieruit kunt u een combinatie maken die het best bij u past. Heeft u een ander verzoek, dan is dat ook mogelijk!

Voorbereidingsprogramma
Ter voorbereiding op een intensieve taaltraining in ons instituut kunt u een lesprogramma van een halve of een hele dag volgen om alvast een start te maken, uw kennis op te frissen of juist kennis te maken met de taal.

Intensieve individuele taaltraining
Concentreer u gedurende vijf intensieve dagen op de Franse taal. Bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag of verspreid over meerdere weken. U kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist korter maken. Lees meer...

Terugkomdag
Als u de Franse taal in de praktijk gaat brengen, merkt u vanzelf waar u nog tegenaan loopt. Tijdens een terugkomdag frist u uw kennis op en kunt u de taaltrainer vragen stellen. Lees meer...

Language Weekend
Verdiep u van vrijdagavond tot en met zondagmiddag in de Franse taal. Natuurlijk ook op basis van een persoonlijk programma. Lees meer...

Incompanytraining
We kunnen een cursus Frans ook incompany voor u verzorgen. Een taaltrainer komt naar u toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Lees meer...

Teamtraining
Wilt u dat uw medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een teamtraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Het is een optie om aan de teamtraining een aantal privélessen toe te voegen. Lees meer...

Online lessen
Wilt u op korte termijn een uurtje spreken met een taaltrainer, boek dan een online les. Lees meer...

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. U ontvangt voorafgaand aan uw training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor uw taaltraining kunt u de tarievenpagina raadplegen.


Een cursist over haar taaltraining Frans

"De docenten hebben zich goed ingelezen en zijn bovendien erg nieuwsgierig naar wat er zoal speelt in de techwereld."

Marloes van der Laan, Communications Manager Uber

Lees de volledige referentie
Een cursist over haar taaltraining Frans

Leer Frans in het weekend

Volg gedurende een weekend een intensieve individuele taaltraining Frans op maat met een actief sociaal programma in uw doeltaal en verblijf in onze luxe accommodatie. Op zondagavond keert u met hernieuwde energie en kennis huiswaarts.

Lees meer over het Language Weekend Frans

Native taaltrainers Frans

De taaltrainingen Frans worden verzorgd door een team van taaltrainers uit Franstalige landen. Bijvoorbeeld door Nathalie Jennes uit het Franstalige deel van België. Zij studeerde Nederlands en werkte lang als tolk/vertaler Frans/Nederlands.

Meer taaltrainers Frans
Native taaltrainers Frans

Methode Regina Coeli

De beproefde methode van Regina Coeli is ontstaan uit de jarenlange onderwijservaring van de zusters uit de oorspronkelijk Franse congregatie, waaruit het taalinstituut Regina Coeli is ontstaan. De kern van de methode is dat u een persoonlijk programma krijgt dat u raakt en boeit. Al in de beginjaren werden de taallessen alleen gegeven door native speakers, dus door zusters die uit Frankrijk kwamen. De native speakers zijn gebleven, maar nu zijn het allemaal 'leken' met hun eigen kennis en ervaring.

Lees meer over de methode
Veel persoonlijke aandacht door een-op-een lessen
Sociale conversatie aan tafel is een belangrijk onderdeel van de training Frans
Naast de privélessen oefent u op eigen tempo de lesstof

Cursus Frans

Vlot zakelijk Frans leren sprekenBlijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.