Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

12 maart 2024

Optimaliseer je verkoopgesprekken in Duitsland

In Duitsland draait succesvol zakendoen niet alleen om een vlotte babbel. Je wint vertrouwen met de betrouwbaarheid van jou als persoon, je deskundigheid en het product of dienst die je vertegenwoordigt. Het opbouwen van vertrouwen in zakelijke gesprekken in Duitsland vereist aandacht voor culturele nuances en respect voor de zakelijke normen in het land.

11 maart 2024

Hoe begin je met het leren van de Franse taal?

In Nederland hoor je bar weinig Frans. Als je geluk hebt, hoor je op de radio een paar Franse zinnen van Claude of Stromae. En dat is het dan! Zelfs op middelbare scholen is de kans vrij klein dat je Frans hoort als je een klaslokaal instapt. Het aantal lessen Frans neemt simpelweg af. Het is dan ook niet gek dat Nederlanders het Frans gaan beschouwen als net zo ingewikkeld als Chinees: een vreemde taal die heel moeilijk is om te leren. En dat terwijl niet zo ver van de Nederlandse grens al Frans wordt gesproken…

6 maart 2024

Voor wonen in Spanje heb je deze ingrediënten nodig

¡Hola! ¿Qué tal? Met hun doorgaans open en vriendelijke houding schromen veel Spanjaarden niet om een praatje te maken met een buitenlander. De eerste Spaanse zinnetjes pik je meestal snel op. Om een diepgaander gesprek te voeren of iets voor elkaar te krijgen, heb je uiteraard meer kennis van de Spaanse taal nodig. Lees hoe je dat aanpakt.

20 februari 2024

Zo profiteer je optimaal van deelname aan een Duitse beurs

Beurzen vormen een essentieel onderdeel van zakendoen in Duitsland. Met talloze grote beurzen in het hele land, variërend van grote evenementen zoals de Cebit, de Hannover Messe, de IAA Mobility en de Grüne Woche in Berlijn tot nichebeurzen gericht op specifieke doelgroepen, zoals de gamescom in Keulen, is er altijd wel een beurs die je helpt met het bereiken van jouw zakelijke doelen.

9 februari 2024

Viering van het Chinees nieuwjaar

Ieder jaar viert meer dan een kwart van de wereldbevolking het Chinees Nieuwjaar. In de periode rond het Chinees Nieuwjaar ligt China zakelijk nagenoeg plat. Het is niet onverstandig om daar rekening mee te houden in de planningen.

6 februari 2024

Een kijkje achter de schermen: Team van taaltrainers

Een deel van het maatwerk dat Regina Coeli biedt aan cursisten is het samenstellen van een goed team van taaltrainers. We stellen graag een team samen met mensen die jou kunnen uitdagen. Als het kan, matchen we je zelfs met iemand die raakvlakken met jou heeft.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`