Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

26 april 2017

Caetano Veloso, tip voor wie van Braziliaanse muziek houdt!

Caetano Veloso wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke kunstenaars van de Braziliaanse muziek en Tropicália. Deze muziekstroming mengt traditionele Braziliaanse muziek met bossa nova en Amerikaanse popmuziek.

26 april 2017

De koning de kroon opzetten

Al een aantal jaar vieren we in Nederland Koningsdag op 27 april. Sinds het overlijden van koning Willem III in 1890 heeft Nederland een vrouwelijk staatshoofd gehad. Toch was het begrip ‘koning’ taalkundig gezien de afgelopen jaren heer en meester in Nederlandse spreekwoorden. Ook de kroon die nooit gedragen wordt door het Nederlandse staatshoofd, is een bron van vele hedendaagse spreekwoorden.

26 april 2017

Verdient de koning een kapitaal?

Of je nu salesmanager, slager, bouwvakker of koning bent, in het Nederlands worden alle functienamen met een kleine letter geschreven. Alleen om extra respect uit te drukken voor bijvoorbeeld de koning kan deze titel starten met een kapitaal, een hoofdletter dus.

26 april 2017

Start trainingen Nederlands op de High Tech Campus

Na het succes van de achtdelige wekelijkse training Nederlands voor expats organiseert Language Institute Regina Coeli opnieuw een beginnerscursus op de High Tech Campus. Mensen die nog een stapje verder willen gaan, kunnen er ook voor kiezen zich in te schrijven voor de Smart Dutch Summer School, een intensieve training Nederlands die gecombineerd kan worden met het dagelijks werk.

25 april 2017

Zonder de taal kun je geen onderdeel worden van Nederland

“Het is vaak fietsen met tegenwind”, zegt UAF directeur Mardjan Seighali over het pad dat vluchtelingen afleggen om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Het leren spreken van de taal is een belangrijke voorwaarde om onderdeel te worden van de Nederlandse samenleving. Mardjan heeft het zelf ervaren. In 1991 vluchtte ze vanuit Iran naar Nederland waar ze - mede met hulp van het UAF - een mooie carrière opbouwde.

25 april 2017

Spelen met modale werkwoorden

Ik wil werken. Ik kan werken. Ik mag werken. Ik zal werken. Ik moet werken. Ik hoef niet te werken. Dit zijn zes eenvoudige zinnetjes met het werkwoord ‘werken’ en toch hebben ze ieder een volledig andere betekenis. De zes hulpwerkwoorden (oftewel ‘modale werkwoorden’) in de Nederlandse taal geven net als in iedere andere taal een extra lading aan een ander werkwoord.


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.