Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

17 juli 2023

De Nonnen van Vught in de Verkadefabriek

De documentaire ‘de Nonnen van Vught’ wordt op 14 en 15 september vertoond in de Verkadefabriek in Den Bosch. Na afloop van de 55 minuten durende film is er een nagesprek met maakster Ellen van Kempen en een aantal hoofdrolspelers uit de documentaire. Noot: de vertoningen op 14 en 15 september zijn inmiddels uitverkocht. We zijn in gesprek met De Verkadefabriek over extra vertoningen.

6 juli 2023

Een derde Nederlanders laat taal vakantieland bepalen

Eten bestellen in een taal die je niet spreekt? Een op de vijf Nederlanders vermijdt restaurants zonder Engelse menukaart tijdens hun vakantie. Taal speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een vakantiebestemming, zo blijkt uit nieuw onderzoek van taleninstituut Regina Coeli (ook wel ‘de Nonnen van Vught’). Bijna 40% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan toeristische gebieden waar Engels goed begrepen en gesproken wordt.

12 april 2023

Taal- en cultuurreis naar Frankrijk

De Nonnen van Vught gaan van 1 tot en met 7 oktober naar Frankrijk. Ongeveer tien cursisten kunnen met onze taaltrainers mee naar de Loire voor een zevendaagse taal- en cultuurreis. Met een overnachting in de abdij van Fontevraud, Franse lessen in de ochtend en een gevarieerd excursieprogramma in de middag, mag je deze reis met recht een verrijkende ervaring noemen.

1 april 2023

Leer gebarentaal bij Regina Coeli

Cursisten van Regina Coeli leren sinds kort naast Engels, Duits of een andere taal waarin ze heel goed willen worden, nog een extra taal: Nederlandse Gebarentaal (NGT).

22 maart 2023

Zakendoen in Ierland

Google en Apple stichtten hun Europese hoofdkantoor in Ierland, de Celtic Tiger! Hoe word je net zo succesvol in Ierland als deze bedrijven? We geven je tien top tips. En bekijk een fragment uit BNR's Wereldveroveraars over zakendoen in Ierland.

22 maart 2023

Petite conversation, très important!

Met een beetje kennis van de Franse taal, kun je best kaas maken van een Franse tekst. Een mailtje tikken, lukt ook nog wel met behulp van Google Translate. Maar wat als je een bezoek brengt aan je Franse leverancier? Natuurlijk bereid je je verhaal in het Frans goed voor. L’affaire est dans le sac*, zou je zeggen. Maar dan is het moment daar. Je contactpersoon ontvangt je enthousiast en vuurt met een grote glimlach een aantal vragen op je af. In het Frans! Quoi? Daar had je je niet op voorbereid! We geven je tips voor 'petite conversation'.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`