Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

12 april 2023

Taal- en cultuurreis naar Frankrijk

De Nonnen van Vught gaan van 1 tot en met 7 oktober naar Frankrijk. Ongeveer tien cursisten kunnen met onze taaltrainers mee naar de Loire voor een zevendaagse taal- en cultuurreis. Met een overnachting in de abdij van Fontevraud, Franse lessen in de ochtend en een gevarieerd excursieprogramma in de middag, mag je deze reis met recht een verrijkende ervaring noemen.

1 april 2023

Leer gebarentaal bij Regina Coeli

Cursisten van Regina Coeli leren sinds kort naast Engels, Duits of een andere taal waarin ze heel goed willen worden, nog een extra taal: Nederlandse Gebarentaal (NGT).

22 maart 2023

Zakendoen in Ierland

Google en Apple stichtten hun Europese hoofdkantoor in Ierland, de Celtic Tiger! Hoe word je net zo succesvol in Ierland als deze bedrijven? We geven je tien top tips. En bekijk een fragment uit BNR's Wereldveroveraars over zakendoen in Ierland.

22 maart 2023

Petite conversation, très important!

Met een beetje kennis van de Franse taal, kun je best kaas maken van een Franse tekst. Een mailtje tikken, lukt ook nog wel met behulp van Google Translate. Maar wat als je een bezoek brengt aan je Franse leverancier? Natuurlijk bereid je je verhaal in het Frans goed voor. L’affaire est dans le sac*, zou je zeggen. Maar dan is het moment daar. Je contactpersoon ontvangt je enthousiast en vuurt met een grote glimlach een aantal vragen op je af. In het Frans! Quoi? Daar had je je niet op voorbereid! We geven je tips voor 'petite conversation'.

20 maart 2023

Het snelle Frans van de Fransen verstaan

Spreek je redelijk Frans maar raak je toch de draad kwijt als iemand in rap Frans van wal steekt? Dan ben je niet de enige. Maar er is iets aan te doen. En dat heeft niet alleen te maken met nog beter Frans leren. Het gaat er vooral om dat je anders leert luisteren…

2 maart 2023

Tien tips voor zakendoen in Italië

Italië is een van de tien belangrijkste handelslanden voor Nederlandse bedrijven. Maar het is niet altijd makkelijk om er voet aan de grond te krijgen. Niet alleen vanwege de vele regels die er gelden, maar ook door de cultuur. Veel dingen die we in Nederland erg waarderen, werken niet bij de gemiddelde Italiaan. Wat dan wel? De taaltrainers Italiaans van Regina Coeli geven je tien culturele tips waarmee je wel succes zult hebben in Italië.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.