Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

21 juni 2017

Regina Coeli geeft licht aan weeskinderen in Zambia

Op de langste dag van het jaar hebben we in Nederland zon in overvloed. Language Institute Regina Coeli grijpt die gelegenheid aan om de energie van de zon te delen met AIDS-weeskinderen in Zambia. Dat doen we door middel van een donatie aan de WakaWaka Foundation.

15 juni 2017

Begroetingen, gebaren en kussen in het Frans

De Fransen kennen de uitdrukking ‘Simple comme bonjour’ (een fluitje van een cent). Maar groeten in Frankrijk is niet zo eenvoudig, zeker niet voor een buitenlander. De Fransen zeggen niet alleen ‘Salut’. Zij drukken elkaar ook de hand of kussen elkaar.

7 juni 2017

How to: begroeten in het Engels

Net zoals er veel variëteiten zijn in de Engelse taal, zijn er verschillende manieren om hallo te zeggen of iemand te groeten. Sommige zijn officieel Engels, andere zijn frases of woorden die zijn geadopteerd uit de inheemse of andere lokale talen. Test je algemene kennis.

31 mei 2017

How to: Succesvol een taal leren

Wat kun je doen om succesvol te worden in een vreemde taal? We zetten een aantal tips voor u op een rij.

30 mei 2017

Het verhaal achter het Chinese drakenbootfestival

In steeds meer Nederlandse steden wordt het drakenbootfestival gevierd. Het is een feest dat ruim 2000 jaar geleden in China is ontstaan. Zoals bij zoveel Chinese gebruiken ligt er ook aan het drakenbootfestival een verhaal ten grondslag…

11 mei 2017

Begrijpelijke teksten schrijven in het Nederlands

Veel Nederlandse hoogopgeleide professionals vinden het een uitdaging om effectieve en heldere teksten te schrijven, terwijl dat in veel functies juist wel belangrijk is. We geven vijf tips voor het schrijven van begrijpelijke teksten.


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.