Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

9 juni 2022

Is Nederlands jouw struikelblok?

Nederland is qua taal een makkelijk land om als expat te wonen. Met Engels en een basiskennis van het Nederlands kun je je hier prima redden. Tot het moment dat je merkt dat je niet verder komt...

29 maart 2022

We heten niet allemaal Van Gaal

Naast als gevierd voetbalcoach staat Louis van Gaal ook bekend om zijn capriolen in vreemde talen. De Spaanse pers moest al regelmatig het woordenboek openslaan om te zien of ze iets hadden gemist tijdens de taalles op school. Maar Van Gaal werd in Duitsland pas echt een legendarische taalgebruiker, waar hij met zijn Nederduits (“Der Tod oder die Gladiolen”) en directe taalgebruik menig Duitser de wenkbrauwen deed fronsen.

28 maart 2022

Help! Ik heb geen tweede vreemde taal in mijn vakkenpakket

Wil je naar de hotelschool of een toeristische opleiding volgen, dan is de kans groot dat je naast Engels een tweede vreemde taal moet beheersen. Geen enkel probleem natuurlijk als je eindexamen hebt gedaan in Duits, Frans of Spaans. Maar wat als je voor een ander vakkenpakket hebt gekozen?

23 maart 2022

Welke training Italiaans past bij jou?

Wij krijgen vaak de vraag hoe je het best een taal kunt leren en welke training het meest geschikt is. Het merendeel van onze cursisten wil op korte termijn goed een taal leren spreken voor zijn of haar werk. Met die tijdsdruk kom je al snel uit bij een intensieve training in Vught. Maar er zijn veel meer redenen om Italiaans te leren. Onderstaand zetten we een aantal veelvoorkomende redenen om Italiaans te leren op een rij en geven we een algemeen advies.

21 februari 2022

Nederland is taalrijker dan je denkt

Nederland is meertaliger dan we denken. Uit recent onderzoek blijkt dat 25% van de volwassenen in Nederland thuis bij voorkeur een andere taal spreekt dan het Nederlands. Dat is aan de ene kant complex, maar meertaligheid brengt ook veel moois.

21 februari 2022

Succesvol zakendoen in Frankrijk

Zakendoen in Frankrijk wordt door veel Nederlanders als uitdagend ervaren. Niet alleen is de Franse taal soms een struikelblok, ook de verschillen in cultuur zorgen ervoor dat er wel eens uitglijders worden gemaakt in de omgang met de Fransen. Iemand die daar veel over weet is Christine Videlaine, taaltrainer Frans bij Regina Coeli.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.