Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

20 augustus 2018

Portugees spreken verrijkt het leven in Portugal

“Veel van onze cursisten hebben al even in Portugal gewoond en hebben ontdekt dat het leven er nog beter is als je Portugees spreekt.” Aan het woord is Luisa Mendes, taaltrainer Portugees bij Regina Coeli. “Portugal is niet alleen een mooi land, de grootste schat van Portugal zijn de Portugezen zelf. Wil je toegang krijgen tot de ´rijkdommen´ van Portugal, leer dan hun taal spreken.”

20 augustus 2018

Chinees leren via het pinyin

Denkt u bij de Chinese taal ook direct aan de ingewikkelde karakters die eerder getekend dan geschreven lijken te zijn? Het leren van de Chinese taal lijkt daardoor een onneembare vesting. Daar hebben de Chinezen in de jaren vijftig iets op gevonden: het pinyin. Bij Regina Coeli maken we daar dankbaar gebruik van in de taaltrainingen Chinees.

20 augustus 2018

Het verschil tussen ser en estar

Een van de eerste dingen die je ontdekt als je Spaans gaat leren, is dat er twee woorden zijn voor het werkwoord ‘zijn’: ser en estar. In het Spaans is dus - om met Shakespeare te spreken – de vraag: ‘to be or to be?’ In dit artikel leggen we kort uit wanneer je het een gebruikt en wanneer het ander.

20 augustus 2018

Met Engels meer kans in het buitenland

Het aantal Nederlanders dat open staat voor een baan in het buitenland, is de afgelopen jaren flink gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van salarisverwerker ADP Nederland. Voor die daling kunnen allerlei redenen aangevoerd worden, onder andere de honkvastheid van Nederlanders bij hun werkgever, de werkgelegenheid in Nederland en de binding aan familie en vrienden. Ook ziet maar liefst 21% van de Nederlanders de taal als barrière om naar het buitenland te vertrekken.

20 augustus 2018

De juiste volgorde van een Nederlandse zin

De structuur van een Nederlandse zin is iets waar veel mensen die Nederlands leren mee worstelen. Dat is niet vreemd. Waar veel talen een vaste zinsstructuur hebben, heeft het Nederlands er maar liefst drie! In dit artikel behandelen we de algemene regels rondom de Nederlandse zinsstructuur.

20 augustus 2018

Wat verdient het spreken van een taal?

Er is veel te lezen over hoe prettig het is om meerdere vreemde talen te spreken, hoe goed het is voor je hersenen en hoe verrijkend het is voor je leven. Is taalkennis in de letterlijke zin van het woord een verrijking? Kortom, levert het spreken van een vreemde taal financieel iets op?


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.