Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

21 juni 2018

Leer een beetje Chinees om het ijs te breken

Als u van plan bent om zaken te gaan doen in China of Taiwan, dan is het wellicht niet uw eerste prioriteit om vloeiend Mandarijn te leren spreken. Eerst maar eens zien of u een goede start kunt maken in China voordat u investeert in taalkennis. Om die reden verzorgt Regina Coeli een korte cultuur- en taaltraining Chinees, waarmee u veel inzicht krijgt in de cultuur en een beetje taal leert om het ijs te kunnen breken.

18 juni 2018

Voorbereiden op een Engelstalige studie

Meer dan de helft van de universitaire studies in Nederland wordt gegeven in het Engels. Grote kans dus dat je na de zomer meer Engels dan ooit gaat spreken als je net bent geslaagd voor het vwo. Kun je je daarop voorbereiden en hoe doe je dat?

7 juni 2018

Een goede e-mail schrijven in het Frans

Als u in uw werk contact heeft met Franstaligen, is de kans groot dat u ooit e-mails – in het Frans: courrier électronique, message électronique of simpelweg mail - in het Frans moet schrijven. Het is immers een goede manier om snel een bericht te sturen. Andere voordelen zijn dat u bij het schrijven van uw e-mail kunt nadenken over het juiste woord en de grammatica en dat u uw bericht nog eens kunt controleren voor u het verzendt. Met onze tips en voorbeeldzinnen wordt het een stukje makkelijker!

7 juni 2018

Deze zomer: Summer School Engels en Frans voor jongeren

Language Institute Regina Coeli verzorgt taaltrainingen voor volwassenen en richt zich vooral op mensen die de taal nodig hebben in hun werk. We krijgen daarnaast steeds meer verzoeken van ouders die ons vragen of hun kinderen bij ons een taaltraining kunnen volgen. Bijvoorbeeld om op school beter mee te kunnen komen, voor een extra uitdaging of als voorbereiding op een Engelstalige studie. Om tegemoet te komen aan deze verzoeken organiseren we in de zomervakantie twee keer een Summer School voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar.

7 juni 2018

Hoe krijg je de Duitse naamvallen onder de knie?

Wat komt er in je op als je denkt aan de Duitse lessen die je volgde op de middelbare school? Grote kans dat je je nog goed kunt herinneren dat je rijtjes naamvallen, voorzetsels en werkwoorden uit je hoofd moest leren. Misschien ken je de rijtjes nog wel: mit, nach, bei, seit… Of je ze kunt toepassen is een andere vraag…

6 juni 2018

Acht talen leren in het weekend

Na de zomer kun je tijdens een trainingsweekend bij Regina Coeli kiezen uit acht verschillende talen: Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees en Spaans. Volg gedurende het hele weekend een intensieve taaltraining vol privélessen en groepsactiviteiten en ga op maandag met nieuwe energie en taalkennis weer aan de slag!


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.