Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

21 februari 2018

Meertaligheid start bij het beheersen van je moedertaal

De basis die je legt in je moedertaal is van cruciaal belang voor je persoonlijke ontwikkeling en later ook voor het leren van andere talen. Meertaligheid start bij het goed beheersen van je moedertaal. Andersom helpt de kennis van andere talen ook bij het ontwikkelen van je moedertaal.

13 februari 2018

Viering van het Chinees nieuwjaar

Ieder jaar viert meer dan een kwart van de wereldbevolking het Chinees Nieuwjaar. Dat gaat gepaard met veel herrie, vuur en de kleur rood. Kinderen, jongeren en werknemers krijgen bovendien een rode envelop, met inhoud!

13 februari 2018

De stap naar zakelijk Engels

De meeste mensen die een training Engels gaan volgen doen dat omdat ze hun zakelijke gebruik van het Engels willen verbeteren. Ze werken bijvoorbeeld al een tijdje in een internationale omgeving en merken dat ze – letterlijk en figuurlijk – minder gedaan krijgen in het Engels dan in het Nederlands. Hoe pak je dat aan, het verbeteren van je Engels?

13 februari 2018

Snel je woordenschat vergroten met synoniemen

Als je de grammatica van een vreemde taal redelijk goed beheerst, dan kun je je taalvaardigheid snel verbeteren door je woordenschat uit te breiden. Hoe zorg je ervoor dat je relevante woorden leert?

13 februari 2018

Een weekend taal leren bij de Nonnen

In maart 2018 verzorgt Language Institute Regina Coeli voor het eerst taaltrainingen Engels en Nederlands in het weekend. Binnen het taleninstituut is het ‘Regina Coeli Language Weekend’ opgezet door een projectteam dat bestaat uit drie taaltrainers en een medewerker van Client Services. We spraken over het taalweekend met projectleider en taaltrainer Engels, Ann den Bieman.

8 februari 2018

Tien manieren voor het opfrissen van je Engels

Heb je vroeger Engels geleerd en sprak je toen vlot Engels? Het is niet gek dat je dat nu minder vloeiend kunt als je de laatste jaren weinig Engels gesproken hebt. Als je een taal niet blijft gebruiken, verleer je het en moet je de kennis grondig opfrissen. Hoe pak je dat aan? We geven tien tips.


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.