Cursus Italiaans

De meest persoonlijke en effectieve manier om Italiaans te leren

Wilt u Italiaans leren voor uw werk of omdat u bijvoorbeeld een tweede huis in Italië heeft? Dan is een taaltraining Italiaans bij Regina Coeli een uitstekende keuze. U leert hier in korte tijd de taal goed spreken en tegelijkertijd de Italiaanse cultuur en manier van communiceren beter begrijpen. Daarmee staat u voordat u naar Italië gaat, al met 1-0 voor.

Wat houdt een training Italiaans bij Regina Coeli in?

Bij Regina Coeli koopt u geen standaard Italiaanse cursus in. Uw taaltraining ontstaat in de lessen met uw taaltrainers. Misschien wilt u wat langer stilstaan bij een bepaald onderwerp of vindt een taaltrainer het nodig om toch nog eens terug te komen op een belangrijke regel in de Italiaanse grammatica. Natuurlijk ligt er op basis van uw doelen, wensen en niveau een programma op hoofdlijnen, maar de lessen worden ingevuld op een manier die op dat moment nodig is. Dat is het voordeel van een individuele taaltraining.

Lees verder over wat u van ons kunt verwachten.

Waarom Regina Coeli

  • In korte tijd spreekt u Italiaans!
  • Leer de Italiaanse taal maar ook de cultuur kennen
  • Veel ervaring met zakelijke programma's
  • U krijgt alleen les van taaltrainers uit Italië
  • Hoge mate van flexibiliteit

Cursus Italiaans

Geen enkele cursist volgt exact hetzelfde programma tijdens een Italiaanse cursus. Iemand die in Italië gaat wonen, heeft immers andere taal nodig dan iemand die zakelijk contact heeft met Italiaanse leveranciers of verkoopgesprekken moet voeren in Italië. Op basis van een adviesgesprek kijken we wat u graag zou willen en bepalen we uw huidige taalvaardigheid in het Italiaans. Daarna stellen we een cursus Italiaans voor u op.

Als u Italiaans wilt leren voor zakelijke doeleinden, dan bespreken we tijdens het adviesgesprek in welke situaties u de Italiaanse taal gaat gebruiken en wat u precies moet kunnen. Juristen leren bij ons andere woordenschat en vaardigheden dan bijvoorbeeld salesmanagers. Ook kunnen we op basis van uw informatie tijdens de training regelmatig een rollenspel doen waarin u kunt oefenen met de vaardigheden die u geleerd heeft.

Ook al komt u voor zakelijke doeleinden naar Regina Coeli, de sociale interactie met Italianen krijgt u vanzelf mee. U krijgt immers les van native speakers die u leren welke communicatiestijl u moet aanleren om succesvol te zijn bij de Italianen.

U krijgt tijdens uw cursus Italiaans bij Language Institute Regina Coeli iedere dag les van meerdere taaltrainers die u begeleiden bij het leren van de Italiaanse taal. De ene taaltrainer legt u bijvoorbeeld in de ochtend de grammatica uit, terwijl u in de middag de grammatica oefent tijdens een conversatieles met een andere taaltrainer. Doordat u veel tijd doorbrengt met de taaltrainers leert u de aard en de cultuur van de Italianen beter kennen.

Voorafgaand aan uw training stelt het team van Italiaanse taaltrainers een programma voor u samen. Daarvoor gebruiken ze de informatie uit de intake. En wellicht heeft u al een voorbereidingsles gevolgd, waardoor ze u nog beter hebben leren kennen.

De programma’s die onze taaltrainers samenstellen, bestaan uit een combinatie van privélessen, zelfstudie, multimediaoefeningen en het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten.

Privélessen van native speakers
Tijdens privélessen leert u Italiaans van hoogopgeleide native speakers. Zij oefenen met u de uitspraak, verrijken uw woordenschat, verbeteren uw grammatica, geven u tips om correct en overtuigend te schrijven, doen een rollenspel met u. Het ligt er maar net aan wat uw doelen zijn.

Praktijkgerichte opdrachten
Werk tijdens uw training aan een eigen presentatie, uw salespitch of schrijf e-mailberichten die u ook in de praktijk zou kunnen gebruiken. Werk zelfstandig in de studie-uren en oefen met uw taaltrainer tijdens de les. Een taaltraining is dus interessant als u uzelf wilt voorbereiden op een specifiek evenement.

Zelfstudie
Tussen de privélessen door heeft u tijd nodig om de stof te bestuderen en te verwerken. Daar heeft u de ruimte voor tijdens de zelfstudieuren.

Uitgekiende multimedia
Tijdens uw training Italiaans heeft u de beschikking over ons multimediaprogramma e-Regina. Hierin kunt u zelfstandig grammatica oefenen, maar bijvoorbeeld ook inspreekoefeningen doen en vervolgens uw uitspraak vergelijken met die van een native speaker.

Uw persoonlijke doelen
De eenvoudigste manier om het resultaat van uw training te meten, is door te bepalen of u uw persoonlijke doelen heeft behaald. Als het uw doel was om u in het sociale leven in Italië te kunnen redden en dat kunt u aan het eind van de training, dan bent u geslaagd!

Score op basis van ERK
Uw team van taaltrainers beoordeelt u aan het eind van de training op basis van het ERK. Dit is de Europese norm waarmee een niveau in een vreemde taal wordt weergegeven. Voor iedere specifieke vaardigheid, zoals schrijven en spreken, ontvangt u een score.  

Een onvergetelijke ervaring
Een taaltraining bij Regina Coeli is een ervaring die u nog lang zal bijblijven. Ervaar hoe prettig het is om u even terug te trekken uit de dagelijkse hectiek en u te concentreren op het leren van de Italiaanse taal. U wordt volledig verzorgd en uw team van taaltrainers heeft de volledige aandacht voor u. Naast uw zelfvertrouwen in een vreemde taal, breidt u ook uw netwerk uit met de mensen die u ontmoet tijdens uw taaltraining.

 

Ons instituut is bekend om de intensieve individuele taaltraining, de training die ook wel bekend staat als de week naar de Nonnen. Maar er is veel meer mogelijk! We zetten een aantal veelgevraagde trainingen op een rij. Heeft u een ander verzoek, dan is dat meestal ook mogelijk!

Intensieve individuele taaltraining
Concentreer u gedurende vijf intensieve dagen op de Italiaanse taal. Bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag of verspreid over meerdere weken. U kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist korter maken. Lees meer...

Voorbereidingsprogramma
Ter voorbereiding op een intensieve taaltraining in ons instituut kunt u een lesprogramma van een halve dag volgen om alvast een start te maken, uw kennis op te frissen of juist kennis te maken met de taal.

Taalcoaching
U kunt ook een kort programma volgen dat gericht is op uw dagelijkse praktijk als u al een behoorlijk niveau in de taal heeft. Lees meer...

Incompanytraining
We kunnen een cursus Italiaans ook incompany voor u verzorgen. Een taaltrainer komt naar u toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Wilt u dat uw medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een groepstraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Lees meer...

Language Institute Regina Coeli biedt u de mogelijkheid om vóór aanvang van de intensieve individuele taaltraining deel te nemen aan een voorbereidingsprogramma, waarin u kennis maakt met de Methode Regina Coeli. Het programma bestaat uit twee uur privéles en een uur in het multimediapracticum. De inhoud van dit programma wordt aangepast aan uw persoonlijke wensen en uw kennis van de Italiaanse taal.

Als u een beginner bent, bestudeert u gedurende het eerste lesuur twee belangrijke grammaticale onderwerpen waarin het Italiaans wezenlijk verschilt van het Nederlands. Het betreft de vervoeging van zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden (genaamd ‘concordanza’) en het gebruik van de werkwoorden ‘essere’ (zijn) en ‘avere’ (hebben). De ervaring leert dat het voor beginners vaak lastig is zich deze onderwerpen eigen te maken en dat hiervoor enige tijd nodig is.

De Methode Regina Coeli is zeer praktijkgericht en leert u de taal direct te gebruiken. Aan de hand van het thema ‘fare conoscenza’ (kennismaken) leert u in het tweede lesuur dan ook meteen datgene in de praktijk te brengen wat u in bovengenoemde grammaticales heeft geleerd. Samen met de docent maakt u een schriftelijke tekst, waarin termen gebruikt worden die weliswaar vaak al latent aanwezig zijn, maar die u als beginnende cursist nog niet actief weet te gebruiken.

In het derde en laatste uur begeleidt de docent u naar het talenpracticum. Daar maakt u kennis met het multimediaprogramma van Language Institute Regina Coeli. U maakt zelfstandig een reeks oefeningen die betrekking hebben op de behandelde stof uit de privélesuren.

Met het voorbereidingsprogramma en de bijbehorende opdrachten kunt u optimaal voorbereid aan uw persoonlijke cursus Italiaans beginnen. De opgedane basiskennis, hoewel nog gering, stelt u in staat tijdens de intensieve training de vele nieuwe structuren van de Italiaanse taal eenvoudiger op te nemen.

Language Institute Regina Coeli biedt u de mogelijkheid om vóór aanvang van de intensieve individuele taaltraining deel te nemen aan een voorbereidingsprogramma, waarin u kennis maakt met de Methode Regina Coeli. Het programma bestaat uit twee uur privéles en een uur in het multimediapracticum. De inhoud van dit programma wordt aangepast aan uw persoonlijke wensen en uw kennis van de Italiaanse taal.

Als uw al enige basiskennis heeft of u bent gevorderd in de Italiaanse taal, dan hebben wij na het adviesgesprek een goed beeld van uw instapniveau. Daar passen wij het voorbereidingsprogramma op aan.

Onze ervaring leert dat het vaak voorkomt dat bepaalde onderwerpen helemaal opnieuw moeten worden uitgelegd, andere slechts een korte opheldering behoeven en weer andere alleen maar even herhaald dienen te worden. Die laatste twee punten komen aan bod tijdens onze ‘Primo Incontro’. Deze onderwerpen worden tijdens twee lesuren behandeld en vervolgens gaat u naar het talenpracticum om ze te oefenen. Tot slot ontvangt u materiaal om thuis mee te kunnen oefenen. Dat zijn zowel oefeningen op papier als ook materiaal dat u kunt beluisteren door vanuit huis in te loggen in ons multimedia programma.

Dit heeft als resultaat dat u optimaal profijt zult hebben van de cursus Italiaans bij Language Institute Regina Coeli, zonder dat u onnodige tijd verliest met het herhalen van onderwerpen die u gedeeltelijk al kent en die u met doelgerichte hulp van onze kant ook zelf kunt herhalen. Bovendien krijgt u een indruk van hoe wij bij Language Institute Regina Coeli te werk gaan en wij krijgen meer inzicht in uw leerstijl. Het wordt op deze manier voor ons eenvoudiger om een op maat gemaakte Italiaanse cursus samen te stellen en tegemoet te komen aan uw taalbehoeftes.

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. U ontvangt voorafgaand aan uw training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor uw taaltraining kunt u de tarievenpagina raadplegen.

Een cursist over zijn taaltraining Italiaans

"De persoonlijke aandacht is een sterk punt van Language Institute Regina Coeli. De taaltrainers starten de les ogenschijnlijk blanco en laten de les ontstaan op basis van wat ik nodig hebben."

Javier Alvarez de Eerens, Manager international desk Rabobank

Lees de volledige referentie

Methode Regina Coeli

Het succes van onze taaltrainingen danken wij aan onze beproefde methode. De kern van de methode is dat u een persoonlijk programma krijgt dat u raakt en boeit. Daarnaast wordt u begeleid door meerdere native speakers en verblijft u in een omgeving waarin u tot rust komt en u zich volledig kunt richten op het leren van de taal. 

Lees meer over de methode
Vier privélessen per dag
U verblijft in een rustige omgeving. Hier is alle ruimte voor het leren van Italiaans.
Tussen de lessen oefent u, bijvoorbeeld met uw uitspraak of de toepassing van de grammatica.

Native taaltrainers Italiaans

De taaltrainingen Italiaans worden verzorgd door een team van taaltrainers uit verschillende delen van Italië. Bijvoorbeeld door Delia Giovanelli. Zij studeerde voor onderwijzeres, werkte als secretaresse bij een verzekeringskantoor en als verpleegkundige bij Ospedali Civili di Brescia.

Meer taaltrainers Italiaans

Cursus Italiaans

De meest persoonlijke manier om Italiaans te leren

Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.