Cursus Italiaans

De meest persoonlijke en effectieve manier om Italiaans te leren

Wilt u Italiaans leren voor uw werk of omdat u bijvoorbeeld een tweede huis in Italië heeft? Dan is een taaltraining Italiaans bij Regina Coeli een uitstekende keuze. U leert hier in korte tijd de taal goed spreken en tegelijkertijd de Italiaanse cultuur en manier van communiceren beter begrijpen. Daarmee staat u voordat u naar Italië gaat, al met 1-0 voor.

Wat houdt een training Italiaans bij Regina Coeli in?

Bij Regina Coeli koopt u geen standaard Italiaanse cursus in. Uw taaltraining ontstaat in de lessen met uw taaltrainers. Misschien wilt u wat langer stilstaan bij een bepaald onderwerp of vindt een taaltrainer het nodig om toch nog eens terug te komen op een belangrijke regel in de Italiaanse grammatica. Natuurlijk ligt er op basis van uw doelen, wensen en niveau een programma op hoofdlijnen, maar de lessen worden ingevuld op een manier die op dat moment nodig is. Dat is het voordeel van een individuele taaltraining.

Lees verder over wat u van ons kunt verwachten.

Waarom Regina Coeli

  • In korte tijd spreekt u Italiaans!
  • Leer de Italiaanse taal maar ook de cultuur kennen
  • Veel ervaring met zakelijke programma's
  • U krijgt alleen les van taaltrainers uit Italië
  • Hoge mate van flexibiliteit

Cursus Italiaans

Geen enkele cursist volgt exact hetzelfde programma tijdens een Italiaanse cursus. Iemand die in Italië gaat wonen, heeft immers andere taal nodig dan iemand die zakelijk contact heeft met Italiaanse leveranciers of verkoopgesprekken moet voeren in Italië. Op basis van een adviesgesprek kijken we wat u graag zou willen en bepalen we uw huidige taalvaardigheid in het Italiaans. Daarna stellen we een cursus Italiaans voor u op.

Als u Italiaans wilt leren voor zakelijke doeleinden, dan bespreken we tijdens het adviesgesprek in welke situaties u de Italiaanse taal gaat gebruiken en wat u precies moet kunnen. Juristen leren bij ons andere woordenschat en vaardigheden dan bijvoorbeeld salesmanagers. Ook kunnen we op basis van uw informatie tijdens de training regelmatig een rollenspel doen waarin u kunt oefenen met de vaardigheden die u geleerd heeft.

Ook al komt u voor zakelijke doeleinden naar Regina Coeli, de sociale interactie met Italianen krijgt u vanzelf mee. U krijgt immers les van native speakers die u leren welke communicatiestijl u moet aanleren om succesvol te zijn bij de Italianen.

U krijgt tijdens uw cursus Italiaans bij Language Institute Regina Coeli iedere dag les van meerdere taaltrainers die u begeleiden bij het leren van de Italiaanse taal. De ene taaltrainer legt u bijvoorbeeld in de ochtend de grammatica uit, terwijl u in de middag de grammatica oefent tijdens een conversatieles met een andere taaltrainer. Doordat u veel tijd doorbrengt met de taaltrainers leert u de aard en de cultuur van de Italianen beter kennen.

Voorafgaand aan uw training stelt het team van Italiaanse taaltrainers een programma voor u samen. Daarvoor gebruiken ze de informatie uit de intake. En wellicht heeft u al een voorbereidingsles gevolgd, waardoor ze u nog beter hebben leren kennen.

De programma’s die onze taaltrainers samenstellen, bestaan uit een combinatie van privélessen, zelfstudie, multimediaoefeningen en het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten.

Privélessen van native speakers
Tijdens privélessen leert u Italiaans van hoogopgeleide native speakers. Zij oefenen met u de uitspraak, verrijken uw woordenschat, verbeteren uw grammatica, geven u tips om correct en overtuigend te schrijven, doen een rollenspel met u. Het ligt er maar net aan wat uw doelen zijn.

Praktijkgerichte opdrachten
Werk tijdens uw training aan een eigen presentatie, uw salespitch of schrijf e-mailberichten die u ook in de praktijk zou kunnen gebruiken. Werk zelfstandig in de studie-uren en oefen met uw taaltrainer tijdens de les. Een taaltraining is dus interessant als u uzelf wilt voorbereiden op een specifiek evenement.

Zelfstudie
Tussen de privélessen door heeft u tijd nodig om de stof te bestuderen en te verwerken. Daar heeft u de ruimte voor tijdens de zelfstudieuren.

Uitgekiende multimedia
Tijdens uw training Italiaans heeft u de beschikking over ons multimediaprogramma e-Regina. Hierin kunt u zelfstandig grammatica oefenen, maar bijvoorbeeld ook inspreekoefeningen doen en vervolgens uw uitspraak vergelijken met die van een native speaker.

Uw persoonlijke doelen
De eenvoudigste manier om het resultaat van uw training te meten, is door te bepalen of u uw persoonlijke doelen heeft behaald. Als het uw doel was om u in het sociale leven in Italië te kunnen redden en dat kunt u aan het eind van de training, dan bent u geslaagd!

Score op basis van ERK
Uw team van taaltrainers beoordeelt u aan het eind van de training op basis van het ERK. Dit is de Europese norm waarmee een niveau in een vreemde taal wordt weergegeven. Voor iedere specifieke vaardigheid, zoals schrijven en spreken, ontvangt u een score.  

Een onvergetelijke ervaring
Een taaltraining bij Regina Coeli is een ervaring die u nog lang zal bijblijven. Ervaar hoe prettig het is om u even terug te trekken uit de dagelijkse hectiek en u te concentreren op het leren van de Italiaanse taal. U wordt volledig verzorgd en uw team van taaltrainers heeft de volledige aandacht voor u. Naast uw zelfvertrouwen in een vreemde taal, breidt u ook uw netwerk uit met de mensen die u ontmoet tijdens uw taaltraining.

 

Ons instituut is bekend om de intensieve individuele taaltraining, de training die ook wel bekend staat als de week naar de Nonnen. Maar er is veel meer mogelijk! We zetten een aantal veelgevraagde trainingen op een rij. Heeft u een ander verzoek, dan is dat meestal ook mogelijk!

Intensieve individuele taaltraining
Concentreer u gedurende vijf intensieve dagen op de Italiaanse taal. Bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag of verspreid over meerdere weken. U kunt de training uitbreiden met een aantal dagen of juist korter maken. Lees meer...

Voorbereidingsprogramma
Ter voorbereiding op een intensieve taaltraining in ons instituut kunt u een lesprogramma van een halve of een hele dag volgen om alvast een start te maken, uw kennis op te frissen of juist kennis te maken met de taal.

Taalcoaching
U kunt ook een kort programma volgen dat gericht is op uw dagelijkse praktijk als u al een behoorlijk niveau in de taal heeft. Lees meer...

Incompanytraining
We kunnen een cursus Italiaans ook incompany voor u verzorgen. Een taaltrainer komt naar u toe om een medewerker of een groep medewerkers te trainen. Wilt u dat uw medewerkers als groep les krijgen in een intensief programma, dan kunnen we een groepstraining op maat samenstellen die in ons instituut in Vught plaatsvindt. Lees meer...

Iedere taaltraining bij Regina Coeli wordt op maat samengesteld. U ontvangt voorafgaand aan uw training een persoonlijke offerte.

Voor een indicatie van de investering voor uw taaltraining kunt u de tarievenpagina raadplegen.

Een cursist over zijn taaltraining Italiaans

"De persoonlijke aandacht is een sterk punt van Language Institute Regina Coeli. De taaltrainers starten de les ogenschijnlijk blanco en laten de les ontstaan op basis van wat ik nodig hebben."

Javier Alvarez de Eerens, Manager international desk Rabobank

Lees de volledige referentie

Methode Regina Coeli

Het succes van onze taaltrainingen danken wij aan onze beproefde methode. De kern van de methode is dat u een persoonlijk programma krijgt dat u raakt en boeit. Daarnaast wordt u begeleid door meerdere native speakers en verblijft u in een omgeving waarin u tot rust komt en u zich volledig kunt richten op het leren van de taal. 

Lees meer over de methode
Vier privélessen per dag
U verblijft in een rustige omgeving. Hier is alle ruimte voor het leren van Italiaans.
Tussen de lessen oefent u, bijvoorbeeld met uw uitspraak of de toepassing van de grammatica.

Native taaltrainers Italiaans

De taaltrainingen Italiaans worden verzorgd door een team van taaltrainers uit verschillende delen van Italië. Bijvoorbeeld door Delia Giovanelli. Zij studeerde voor onderwijzeres, werkte als secretaresse bij een verzekeringskantoor en als verpleegkundige bij Ospedali Civili di Brescia.

Meer taaltrainers Italiaans

Leer Italiaans in het weekend

Volg gedurende een weekend een intensieve individuele taaltraining Italiaans op maat met een actief sociaal programma in uw doeltaal en verblijf in onze luxe accommodatie. Op zondagavond keert u met hernieuwde energie en kennis huiswaarts.

Beschikbaar vanaf september. Boek alvast om zeker te zijn van een plek.

Lees meer over het Language Weekend


Cursus Italiaans

De meest persoonlijke manier om Italiaans te leren


Verder leren na uw taaltraining?

Na afloop van uw taaltraining bij Regina Coeli krijgt u tips om zelfstandig verder te leren. Wilt u verder leren of uw kennis opfrissen maar niet opnieuw een uitgebreidere taaltraining boeken, kies dan voor een terugkomdag.

Binnen een jaar na uw taaltraining geeft u uw taalvaardigheid een goede oppepper door het volgen van een terugkomdag. U frist uw kennis op, wordt gewezen op fouten die langzaamaan in uw taalgebruik zijn geslopen en kunt vragen stellen over zaken waar u de afgelopen maanden tegenaan bent gelopen. Allemaal natuurlijk onder begeleiding van onze taaltrainers.

Lees meer over de terugkomdag


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.