Voorbereiden op een Engelstalige studie

20 juni 2019
door Regina Coeli

Meer dan de helft van de universitaire studies in Nederland wordt gegeven in het Engels. Grote kans dus dat je na de zomer meer Engels dan ooit gaat spreken als je net bent geslaagd voor het vwo. Kun je je daarop voorbereiden en hoe doe je dat?

Natuurlijk kun je ervan uit gaan dat het niet zo’n vaart zal lopen. Je zit straks in hetzelfde schuitje als je medestudenten. En wie spreekt er nu eigenlijk perfect Engels? Bovendien ben je wel toe aan vakantie. Kun je niet beter genieten van je vrije tijd nu het nog kan? Het ligt er helemaal aan hoe je het deze zomer aanpakt als je je Engels wilt verbeteren.

Vier manieren om je Engels op te vijzelen voor je studie:

1. Switch naar Engels
Switch je mediagebruik naar Engels. Lees alleen Engelstalig nieuws, zet je software op Engels, luister naar Engelstalige muziek en podcasts en kijk Engelstalige tv zonder ondertiteling.

2. Verdiep je in het onderwerp
Verdiep je in het onderwerp van je toekomstige studie. Lees, kijk en luister er alleen over in het Engels. Op die manier bouw je meteen relevante woordenschat op.

3. Vier vakantie in het Engels
Ga op vakantie naar een Engelstalig land en spreek veel Engels. Natuurlijk leer je dan niet de taal van je toekomstige vak kennen, maar je sociale vaardigheden in het Engels gaan er wel op vooruit.

4. Praat veel in het Engels
Zoek native speakers in de buurt en ga oefenen met Engels praten. Lukt dat niet en wil je toch graag oefenen, neem dan eens contact met ons op. Wij hebben veel native speakers in huis die je kunnen helpen. 

  • vul het contactformulier in en we nemen contact met je op
  • bel ons tijdens kantoortijden op 073-6848790

Je Engels verbeteren bij Regina Coeli

Veel mensen die nog beter Engels willen leren, gaan daarvoor naar Regina Coeli. Wij geven geen kant en klare cursussen, maar maken voor iedereen een training op maat. Dat kan doordat je bij ons individueel les krijgt. De lessen worden verzorgd door native speakers en zij passen de lessen helemaal aan op jouw niveau en jouw doelen. Dat is de reden waarom mensen zo veel leren in korte tijd.

Lees meer over onze trainingen Engels

Je Engels verbeteren bij Regina Coeli
Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.