Voorbereiden op een Engelstalige studie

door Regina Coeli

Meer dan de helft van de studies in Nederland wordt gegeven in het Engels. Grote kans dus dat je na de middelbare school meer Engels dan ooit gaat spreken. Kun je je daarop voorbereiden en hoe doe je dat?

Natuurlijk kun je ervan uit gaan dat het niet zo’n vaart zal lopen. Je zit straks in hetzelfde schuitje als je medestudenten. En wie spreekt er nu eigenlijk perfect Engels? Maar je kunt er ook voor kiezen om je goed voor te bereiden!

Vijf manieren om je Engels op te vijzelen voor je studie:

1. Switch naar Engels
Switch je mediagebruik naar Engels. Lees alleen Engelstalig nieuws, zet je software op Engels, luister naar Engelstalige muziek en podcasts en kijk Engelstalige tv zonder ondertiteling.

2. Verdiep je in het onderwerp
Verdiep je in het onderwerp van je toekomstige studie. Lees, kijk en luister er alleen over in het Engels. Op die manier bouw je meteen relevante woordenschat op.

3. Vier vakantie in het Engels
Ga op vakantie naar een Engelstalig land en spreek veel Engels. Natuurlijk leer je dan niet de taal van je toekomstige vak kennen, maar je sociale vaardigheden in het Engels gaan er wel op vooruit.

4. Praat veel in het Engels
Zoek native speakers in de buurt en ga oefenen met Engels praten. 

5. Volg een professionele individuele training 
Bij Regina Coeli bieden we een online training aan waarbij je persoonlijke lessen krijgt van native speakers. Maar je kunt ook een weekend lang Engels leren in ons taleninstituut. We vertellen je er graag meer over! Bel ons tijdens kantoortijden op 073-6848790 of vul het contactformulier in.


Je Engels verbeteren bij Regina Coeli

Veel mensen die nog beter Engels willen leren, gaan daarvoor naar Regina Coeli. Wij geven geen kant en klare cursussen, maar maken voor iedereen een training op maat. Dat kan doordat je bij ons individueel les krijgt. De lessen worden verzorgd door native speakers en zij passen de lessen helemaal aan op jouw niveau en jouw doelen. Dat is de reden waarom mensen zo veel leren in korte tijd.

Lees meer over onze trainingen Engels

Je Engels verbeteren bij Regina Coeli
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.