Online taalboost voor scholieren

Leer vlot spreken in het Duits, Engels, Frans of Spaans

Op school leert iedereen wel een vreemde taal en misschien heb jij zelfs meerdere talen in je vakkenpakket. Ook al doe je je best om de grammatica en woordjes te leren, soms lijkt het wel of je de taal nooit gaat leren. Of misschien wil je de taal echt vloeiend leren spreken en vind je dat je daarmee op school te weinig kunt oefenen.

Je kunt natuurlijk bijles volgen en zo extra oefenen met je lesstof. Maar om echt een taal te leren, kun je het beter over een heel andere boeg gooien: leer gewoon praten in het Duits, Engels, Frans of Spaans. Dan worden je resultaten op school vanzelf beter!

Steel de show met je taalkennis

Wil je leren hoe je met gemak in een vreemde taal kunt spreken zonder na te denken over de regels die je op school hebt geleerd? Volg dan een online taalboost bij Regina Coeli. Twee keer per week oefen je 50 minuten met je taaltrainer door een-op-een met elkaar te spreken. Dat gebeurt bijvoorbeeld via Skype.

De lessen draaien volledig om jou. Je behandelt dus geen stof die je al weet en praat over onderwerpen die passen bij jouw belevingswereld. Je merkt dat je tijdens de lessen steeds vlotter gaat spreken en ook op school gaat het steeds makkelijker. Misschien merk je zelfs dat je minder hard de woordjes en grammatica hoeft te leren, omdat je het al weet.

Waarom Regina Coeli?

Leer dit schooljaar echt goed een taal spreken met de Nonnen van Vught. Dat kan prima naast je school zodat je ook tijd overhoudt voor je hobby’s.

 • Volg face-to-face online lessen van een native speaker
 • Tijdens de lessen spreek je vooral, zodat je echt leert communiceren
 • Vriendelijk voor je agenda: het maakt niet uit waar je bent (als het maar een rustige plek is) en je krijgt geen of weinig huiswerk

Jouw persoonlijke taalboost

 • Je volgt 2 online lessen van 50 minuten per week.
 • Vooraf heb je een intake om te bepalen of de lessen bij jou passen.
 • Je training duurt minimaal vijf weken, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor meerdere maanden.
 • Samen met de taaltrainer bepaal je wanneer je lessen plaatsvinden. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur. De lessen zijn iedere week op hetzelfde moment.
 • Het verplaatsen van een les kan tot drie dagen voor de les.
 • Per 10 lessen betaal je € 1692,08.
 • De taalboost is geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar.
 • Je kunt een online taalboost volgen in de talen Engels, Duits, Frans en Spaans.

Een extra boost: volg het taalboost weekend!

Je kunt ook een heel weekend werken aan een vreemde taal. Je start op vrijdagavond en verblijft tot en met zondagmiddag bij Regina Coeli in Vught. Tijdens het weekend volg je privélessen van onze taaltrainers, oefen je met de andere cursisten en blijf je overnachten in een van de kamers in ons gastenverblijf. Dat wordt zeker weten een onvergetelijke gebeurtenis!

Lees meer over het taalweekend in Vught >

Vragen en antwoorden over de taalboost voor scholieren

Geven jullie traditionele bijlessen in talen?
De online taalboost kun je zien als een bijles om echt te leren communiceren in een vreemde taal. Daar heb je op termijn veel meer aan dan dat je leert hoe je een examen moet maken. Doordat je veel praat met een native speaker krijg je veel meer gevoel voor de taal en merk je dat ook luisteren, lezen en grammatica een stuk makkelijker gaan.

Krijg ik huiswerk van de taaltrainer?
Wij gaan ervan uit dat je op school al voldoende huiswerk krijgt. Je kunt met je taaltrainer overleggen wanneer je extra wilt oefenen tussen de lessen door.

Op welk niveau worden de lessen gegeven?
Je krijgt individueel les, dus jouw niveau bepaalt het niveau van de les!

Van wie krijg ik les?
Je krijgt les van een taaltrainer van Regina Coeli. Dit zijn mensen die zijn opgegroeid in de taal die jij beter wil leren. Duitse lessen bijvoorbeeld worden bij ons gegeven door mensen die in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland zijn opgegroeid, hebben gestudeerd en later naar Nederland zijn gekomen. Ze spreken inmiddels ook allemaal Nederlands.

Wanneer vinden de lessen plaats?
We spreken samen af wanneer jouw lessen plaatsvinden. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur als een taaltrainer ruimte heeft in de agenda. De lessen zijn iedere week op hetzelfde moment.

Waarom bieden jullie nu ook trainingen voor jongeren aan?
We krijgen door het jaar heen veel vragen van ouders of hun kind misschien les kan krijgen bij ons. Tot dusver hadden we die mogelijkheid niet. Door de coronacrisis hebben we veel ervaring opgedaan met het verzorgen van online lessen – ook aan jongeren – en hebben we gemerkt dat dit een heel goede manier is om jongeren beter een taal te leren.

Kan ik ook naar Vught komen voor een taaltraining?
Je kunt aansluiten bij een taalweekend in Vught als je 15 jaar of ouder bent. Ben je 17 jaar of ouder, dan kun je je ook aanmelden voor een gewone trainingsweek. 

 

`