Voor het eindexamen snel een extra taal leren

door Regina Coeli

Nog even een nieuwe taal leren om over een halfjaar je VWO eindexamen mee te halen? Het klinkt onmogelijk, maar Nelson Leesberg gaat dat doen. Sinds september volgt hij Spaanse lessen op school. Wonderen bestaan niet, dus hij besloot er nog een tandje bovenop te gooien en vijf dagen Spaans te leren bij Regina Coeli.

“Ik liep bij de start van het schooljaar enorm achter op klasgenoten. Er moest echt wat gebeuren. Voor ons lag het voor de hand dat ik bij Regina Coeli mijn Spaans zou verbeteren. Mijn ouders hebben er allebei ooit een training gevolgd en dat was ze goed bevallen.”

"We hebben alle stof doorgenomen die ik gemist had"

Met zijn schoolboeken onder de arm kwam Nelson aan bij Regina Coeli. “Samen met de taaltrainers heb ik in een week alle stof doorgenomen die ik gemist had. Ik heb zelfs een stukje vooruitgewerkt.” Dat is het voordeel van privélessen: je krijgt alle aandacht en bepaalt je eigen tempo.

Vijf dagen verbleef Nelson bij Regina Coeli tussen volwassenen uit alle hoeken van de wereld. Voor hun geen examens, maar een baan waarvoor ze een vreemde taal moeten leren. “Ik had er geen enkel probleem mee dat iedereen ouder was dan ik. Ik had eigenlijk best een klik met een aantal mensen. Met hen ging ik in de loop van de week sporten of we spraken af in de bar. Het was heel gezellig!”

"Het lukt ineens!"

Het resultaat van alle lessen met de native taaltrainers mag er ook zijn. “Als ik nu in de klas een vraag krijg, weet ik het antwoord. Het lukt gewoon ineens!” Verdere plannen met Spaans heeft Nelson nog niet. Hij wil bedrijfskunde gaan studeren, dus de kans is groot dat hij later nog veel profijt van zijn Spaans gaat hebben. “Maar eerst slagen voor het VWO!”

Een taal verbeteren voor school

In korte tijd een grote stap zetten in het leren van een taal, dat kan met een intensieve taaltraining bij Regina Coeli. Die training wordt helemaal op jou afgestemd. Deze training is geschikt voor jou als je 17 jaar of ouder bent.

Hoef je niet zo’n grote stap te zetten als Nelson, maar heb je echt iets extra’s nodig om je punt op te vijzelen? Dan kun je bij Regina Coeli meedoen aan het jongerenweekend of een individuele online taaltraining volgen waarbij je de lessen verspreidt over meerdere weken.

Een taal verbeteren voor school
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.