Portugees, de taal van de handel en van de zon

door Regina Coeli

Wereldwijd spreken enorm veel mensen Portugees. De taal staat op nummer zeven in de ranglijst van meest gesproken talen ter wereld. Een stuk hoger dan Nederlands, terwijl Nederland toch meer inwoners heeft.

De ontdekkingsreizigers brachten hun taal overal

De verspreiding van de taal heeft alles te maken met de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15e en 16e eeuw aan land gingen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Op al die continenten wordt nu nog volop Portugees gesproken. Als je Portugees spreekt kun je je dus op veel plekken in de wereld goed redden, hoewel het Portugees niet overal hetzelfde klinkt. Sinds 2009 is de Portugese spelling wel overal hetzelfde. Dat scheelt weer!

De grootste variant van het Portugees: Braziliaans

Het Braziliaans is de variant van het Portugees die het meest gesproken wordt en die ook best wat verschillen heeft met het standaard Portugees. Bij Regina Coeli maken we dan ook een duidelijk verschil tussen Braziliaans en Portugees. Zo hebben we een volledig e-learningprogramma voor Braziliaans en voor Portugees. Die oefeningen maak je tussen je privélessen door, waardoor je extra snel de taal leert.

Een mix van Portugese en Braziliaanse klanken

Onze taaltrainers zijn afkomstig uit Portugal of Brazilië. Net als je wanneer je Engels komt leren en een taaltrainer uit Engeland, Amerika en Ierland kunt treffen in je team, kun je bij Portugees een mix van taaltrainers uit Portugal en Brazilië krijgen. Wil je het standaard Portugees leren, dan ligt het accent in je team van taaltrainers bij de trainers uit Portugal. En andersom werkt dat ook als je de taal voornamelijk nodig hebt voor Brazilië. Door de rijkheid van de taal uit de monden van verschillende taaltrainers, krijg je nog meer gevoel voor het Portugees.

Zakelijk Portugees voor Afrika, Brazilië en Portugal

In de tijd van de ontdekkingsreizigers was het makkelijker om handel te drijven als je Portugees sprak. En dat geldt nu nog steeds. Vaak willen onze cursisten Portugees leren om beter zaken te kunnen doen in bijvoorbeeld Brazilië, Mozambique en Portugal. Zij leren niet alleen de taal, maar ook over de cultuur van zakendoen. Want die verschilt behoorlijk met die van ons.

Thuis in het Portugees

Maar je kunt ook bij Regina Coeli terecht als je een mondje Portugees wilt leren, omdat je regelmatig naar Portugal op vakantie gaat of als je een tweede huis in Portugal hebt. Want als je Portugees spreekt, voel je je hier nog meer thuis.

Portugees leren?

Neem contact met ons op als je Portugees wil leren. Een medewerker van Client Services kan een gesprek met een taaltrainer voor je plannen. Samen bespreek je je wensen en de mogelijkheden.

Naar de informatie over een training Portugees >

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`