Een taalboost op vakantie

door Regina Coeli

Vakantie is niet alleen een moment om je batterij op te laden maar ook om tijd te besteden aan iets waar je normaal gesproken niet aan toekomt. Bijvoorbeeld het lezen van een goed boek of het aanpakken van een klus die niets met je werk te maken heeft.

Heb je er al eens aan gedacht om in je vakantie aandacht te besteden aan het oppoetsen van je taalvaardigheid? Zeker als je al eens taaltraining volgde bij Regina Coeli, heb je een solide basis in een vreemde taal. Als je vervolgens op een ontspannen manier met de taal aan de slag gaat in de vakantie, zul je merken dat je vrij snel weer op niveau bent.

Wat kun je doen in je vakantie?

Tip 1: voer korte gesprekken

Ga je op vakantie naar een land waarvan je de taal beter wilt leren spreken? Voer dan korte gesprekken met lokale mensen in de taal. Niemand kent je, dus waarom zou je bang zijn om fouten te maken? De meeste mensen vinden het leuk om te vertellen over hun woonplaats en al helemaal aan iemand die de moeite doet om hun taal te spreken. Zie ieder gevoerd gesprek als een succeservaring!

Lees ook:


Tip 2: Kijk naar lokale tv-zenders

Door de combinatie van gesproken woorden en beeld kun je de hoofdlijn van bijvoorbeeld het Franse nieuws redelijk volgen. Natuurlijk pik je minder op dan wanneer je het Nederlandse nieuws kijkt, maar je zult merken dat dat steeds beter gaat.

Lees ook:


Tip 3: lees boeken

Als je veel leest in je vakantie, neem dan een boek mee in een andere taal. Kies een boek uit je favoriete genre. In de bibliotheek en (online) boekhandel vind je veel boeken in allerlei talen.

Lees ook:


Tip 4: lees tijdschriften

Is een volledig boek in een vreemde taal nog te moeilijk of vind je dat te serieus, lees dan een tijdschrift. In Nederland vind je veel tijdschriften in andere talen, maar in het buitenland is de keus nog groter! Voor iedere interesse is er wel een tijdschrift.

Tip 5: luister muziek

Het oor wil ook wat. Stel voordat je op vakantie vertrekt een playlist samen met zomerse liedjes in de taal die je wilt verbeteren. Voor je het weet, zing je vlot mee.
Lees ook:


Een prettige vakantie!

Grotere stappen zetten

Wil je de vakantieperiode aangrijpen om juist een grote stap te zetten en je taalvaardigheid flink te verbeteren? Denk dan eens aan een intensieve taaltraining of een language weekend bij Regina Coeli. Neem vooral contact met ons op om te informeren wanneer je terecht kunt voor de taal van je keuze. Bel 073 - 684 87 90. 
Bekijk de taaltrainingen >

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.