Referentie Cyrilla van der Donk

Opleidingsdocent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en auteur van boeken over praktijkonderzoek in onderwijs en zorg en welzijn.

Doel taaltraining Portugees

“Mijn boek over praktijkonderzoek in zorg en welzijn wordt in het Braziliaans vertaald, bewerkt en uitgegeven. In april ga ik naar Brazilië om samen met de Braziliaanse co-auteur te werken aan het boek. In onze samenwerking zijn de voertalen Engels en Duits, maar ik vind het belangrijk om zowel tijdens de werkbezoeken als daarbuiten ook contact te kunnen maken met mensen in hun eigen taal.”

Programma

“Het Portugees is voor mij een nieuwe taal en ik ben mijn vijfdaagse training dan ook gestart op nul. Dat betekende dat ik op maandag begon met tellen, het alfabet en de regels voor de uitspraak. Iedere dag kwamen er nieuwe grammaticaonderdelen bij. Individuele sessies werden afgewisseld met vocabulaireoefeningen in het multimedia centrum en zelfstudie. De training was erg intensief, maar door de afwisseling in werkvormen en de individuele begeleiding prima te doen.”

Ervaring

“Ik heb genoten van mijn week in Vught. Het strakke programma gaf rust en voor alles werd fantastisch gezorgd. Ik kon mij daarom volledig richten op mijn studie. Ik vond het heel leuk om omringd te zijn met gelijkgestemden. Iedereen doorliep hetzelfde proces, waardoor je gemakkelijk contact kreeg. De taaltrainers waren geweldig: professioneel, hartelijk, warm en geduldig. Maria en Denise, dank jullie wel!”

En u?

Wilt u net als Cyrilla goed Portugees leren spreken? Bekijk dan de informatie over de cursus Portugees of neem direct contact met ons op:

  • Bel ons tijdens kantooruren op 073 - 684 87 90, of
  • Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`