Referentie Martine Sikkema

Manager international desk Brazilië Rabobank

Doel taaltraining Portugees

“Ik ga voor mijn werk emigreren naar Brazilië en wil daar ook met lokale klanten kunnen spreken. Daarom wil ik mijn kennis van de Portugese taal opfrissen.”

Programma

“Een aantal jaar geleden volgde ik een driedaagse training Portugees bij Regina Coeli, omdat ik in Mozambique ging werken. Na terugkomst deed ik een training van een week en nu nog eens een week.

De basis van het Portugees beheers ik behoorlijk. Voor mij ligt de nadruk nog op het spreken, dus daar oefenen we in de privélessen het meeste mee. Door de opbouw van het programma is de training heel afwisselend. Niet alleen in de privélessen met taaltrainers uit Brazilië, maar ook in de zelfstudie-uren. De ene keer lees ik een stukje, dan luister ik een bericht of ik spreek zelf iets in en beluister het dan.”

Ervaring

“Ik moest er echt weer even inkomen omdat ik een hele tijd geen Portugees heb gesproken. Maar dat gaat razendsnel tijdens deze training. Wat ik erg leuk vind is dat ik allerlei tips krijg over het leven in Sao Paolo. Dat is het voordeel van les krijgen van taaltrainers die er zijn opgegroeid. Ik spreek met de taaltrainers ook over het land en de economie. Daardoor ben ik voor mijn gevoel goed voorbereid op mijn werk in Brazilië.

Daarnaast is er in het instituut een leuke interactie tussen de cursisten onderling. Je komt veel verschillende mensen tegen tijdens de taaltraining. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en daardoor raak je makkelijk aan de praat.”

Resultaat

“De eerste driedaagse training was een vliegende start. Daar heb ik erg veel aan gehad in Mozambique. Ik kon gewoon financiële voorstellen in het Portugees lezen! De tweede week ben ik flink vooruitgegaan, maar doordat ik daarna een jaar geen Portugees sprak, was die kennis wat weggezakt. Maar daar is nu geen sprake meer van!”

En u?

Wilt u net als Martine goed Portugees leren spreken? Bekijk dan de informatie over de cursus Portugees of neem direct contact met ons op:

  • Bel ons tijdens kantooruren op 073 - 684 87 90, of
  • Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`