Zakelijk Spaans leren voor beginners

door Regina Coeli

Heb je je wel eens verdiept in beginnerscursussen Spaans? Als je de taal wilt leren, dan ontkom je er blijkbaar niet aan om de namen van groente en fruit, de kleuren en allerlei sporten te leren. Maar wat als je de taal vooral nodig hebt om te kunnen spreken met Spaanse leveranciers of klanten? Dan heb je er meer aan om je eigen product te kunnen presenteren en een fatsoenlijke mail te schrijven dan het hele groente- en fruitschap in de supermarkt te kunnen benoemen.

Bij Regina Coeli kun je ook als beginner meteen starten met zakelijk Spaans. Niet volgens een vast programma, maar heel persoonlijk en exact toegespitst op wat jij nodig hebt.

Een van de cursisten die vooral met een zakelijk doel Spaans wilde leren, is Christian Huising. Hij werkt als beleidsadviseur bij Waterschap Vallei en Veluwe. Dat is natuurlijk een heel Nederlandse functie, maar door een kennisuitwisselingsproject met Colombia heeft zijn functie ook internationaal gewicht.

Vragen stellen en advies geven in het Spaans

“We werken eigenlijk altijd met een tolk als we in Colombia zijn, maar ik vond het toch belangrijk om Spaans te leren. Ik ben begonnen met zelfstudie en ging naar Regina Coeli om gesprekken te leren voeren, te leren hoe ik het best vragen kan stellen en advies kan geven. We hebben vooral aandacht besteed aan hoe je iets zegt. Daar kwam natuurlijk ook de Spaanse grammatica bij om de hoek kijken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende manieren om ‘moeten’ te zeggen. Het is handig om dat soort dingen te beheersen. De Latijns-Amerikaanse cultuur is toch anders dan de Nederlandse.”

Cultuurverschillen met Colombia

Die cultuurverschillen merkte Christian al op toen hij in Colombia verbleef. “De Colombianen hebben best veel kennis, maar werken vooral anders dan wij. Heel organisch, voor mijn gevoel soms zelfs chaotisch. En toch krijgen ze er veel voor elkaar. En de sociale kant is er belangrijker dan in Nederland.” Dat heeft op meer vlakken effect op Christian. “Ik merk dat ik nu ook Nederlandse collega’s eerst even vraag hoe het met iemand gaat, voordat ik to-the-point kom.”

Sinds zijn training in december is Christian niet meer in Colombia geweest. “Ik heb nog wel digitaal overleg en daarin merk ik een groot verschil. We praten soms een beetje Engels dan weer een beetje Spaans. De Colombianen doen enorm hun best om rustig en eenvoudig te praten. En dat verloopt best goed!”

Direct het Spaans leren dat jij nodig hebt

Bij Regina Coeli leer je volgens een persoonlijk programma precies het Spaans dat jij nodig hebt. Tijdens een-op-een lessen van verschillende native speakers en persoonlijke opdrachten tussen de lessen werk je aan jouw doelen.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Een taaltrainer legt het je graag uit in een vrijblijvende intake.    

Meer over een training Spaans
Direct het Spaans leren dat jij nodig hebt
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.