Van en met elkaar een taal leren

door Regina Coeli

Heeft jouw bedrijf steeds meer internationale klanten? Of werk je samen met collega’s uit het buitenland? Dan is de kans groot dat er een beroep wordt gedaan op jouw talenkennis. En op die van je collega’s! Dat is handig, want zo kun je samen werken aan het verbeteren van jullie taalkennis!

Je kunt op het werk een aantal dingen doen om beter te worden in een taal:

  • Luister naar collega’s als ze in een vreemde taal spreken en neem over waarvan jij vindt dat het goed klinkt. Zo leer je nieuwe woorden en zinsconstructies. Natuurlijk zijn de voorbeelden van native speakers het meest waardevol voor je.
  • Ga informeel gesprekjes voeren met mensen in de taal waarin jij beter wilt worden.
  • Lees je op het werk een tekst in je doeltaal, onthoud of noteer dan de woorden of zinnen die je zelf ook kunt gebruiken.


Volg samen een taaltraining

Heb je collega’s die net als jij beter willen worden in bijvoorbeeld Engels, Duits of Frans, dan kun je ook overwegen om samen een taaltraining te volgen. Ook voor twee personen (of drie, of vier, of …) kun je een training op maat laten samenstellen waarin jullie precies leren wat jullie nodig hebben. Het is handig als je ongeveer hetzelfde niveau hebt, maar dat hoeft niet per se.

Bij Regina Coeli verzorgen we teamtrainingen vanaf twee personen. Je komt dan met een groepje collega’s naar ons instituut in Vught en volgt een programma dat speciaal voor jullie is samengesteld. Je krijgt lessen met het team voor de onderwerpen waarbij interactie handig is - bijvoorbeeld voor vergaderen of telefoneren in de taal - of voor de onderwerpen waar jullie allemaal aan moeten werken.

Combinatie van groepslessen en privélessen

De lessen met het team kun je verrijken met individuele lessen voor de vaardigheden die jij moeilijk vindt. Ben je altijd aan het worstelen met de uitspraak en jouw collega juist met een grammaticaal onderwerp? Dat kun je prima tijdens een één-op-één les met een taaltrainer behandelen.

Van de teamtrainingen die we verzorgen, hebben we geleerd dat collega’s veel van en over elkaar leren tijdens en buiten de lessen. Tijdens de lunch, het diner, een wandeling in de omgeving of ’s avonds aan de bar ben je bezig met het leren van de taal. Bovendien deel je een bijzondere ervaring die niet direct met het werk te maken heeft. Op die manier is de taaltraining ook een manier om het teamgevoel te verbeteren.

Ben je geïnteresseerd in een Teamtraining bij Regina Coeli? Neem dan eens contact met ons op.


Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.