Schrap een taal leren maar van je bucketlist!

Een taal leren. Het staat bij veel mensen op de bucketlist. En logisch, want hoe fijn zou het zijn om in Spanje moeiteloos een gesprek te kunnen voeren? Of om in vloeiend Italiaans te kunnen vragen naar het recept van de kok?
Maar is het wel zo handig om het leren van een taal op een lijst te zetten met dingen die je ooit nog wil doen? Het is niet iets wat je eenmalig doet. Hoe eerder je een taal leert, hoe langer je er plezier aan beleeft. Of neem jij er genoegen mee om pas na je pensioen een taal te leren die je mooi vindt klinken of die heel handig is op je cv?
Vijf redenen waarom je niet moet wachten met het leren van een vreemde taal:
- Hoe eerder je een taal spreekt, hoe eerder je er profijt van hebt op vakantie en in je werk.
- Je hebt meer kans op een goede baan.
- Je maakt makkelijker vrienden met mensen die een andere taal spreken. Niet alleen door de taal, maar ook doordat je meer begrip krijgt voor andere culturen.
- Een taal leren is goed voor je hersens. Je kunt sneller denken en beslissingen nemen.
- Je hebt minder kans op het ontwikkelen van de Ziekte van Alzheimer.
Dat is leuk en aardig, zul je misschien denken. Maar wanneer moet ik dat dan doen? Nou bijvoorbeeld zo:
- Je reserveert een paar weekenden om de taal te leren.
- Je neemt een week vrij van je werk en volgt een taaltraining.
- Je neemt drie maanden lang twee dagen achter elkaar vrij om een taal te leren.
- Je volgt iedere week een paar online lessen.
Zorg er wel voor dat je gericht de taal leert van een native speaker die je een efficiënt programma kan aanbieden. Het is het specialisme van Regina Coeli om mensen in korte termijn goed een taal te leren. Dat kan met een intensief programma door de week of in het weekend. Of met online lessen. We stellen jouw training helemaal samen volgens jouw wensen.
Op deze manier leer je heel snel de basis van de taal. Vaak is dat precies wat je nodig hebt om je verstaanbaar te maken. En het is het juiste duwtje in de rug om zelfstandig het nieuws te volgen, boeken en kranten te lezen en je woordenschat uit te breiden in de andere taal.