Individuele taaltraining

Leer op de manier die bij jou past

Bij Regina Coeli kun je een taaltraining samenstellen die helemaal bij jou en jouw agenda past. Zo kun je kiezen voor een training die verspreid wordt over meerdere weken, een training die juist kort en krachtig is of uit een combinatie tussen lesdagen bij Regina Coeli en online lessen. Er zijn veel mogelijkheden om jouw leerdoelen te bereiken.

Jouw persoonlijke training

Tijdens een intake stel je je persoonlijke taaltraining samen met een taaltrainer. Een belangrijke vraag is wat jij wil bereiken. De taaltrainer kan op basis van je huidige niveau de inschatting maken hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt. Vervolgens ga je een programma samenstellen met in ieder geval een aantal lesdagen in Vught.

Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Lesdagen in het taleninstituut: Leer intensief een taal en zet flinke stappen. Voor een vliegende start adviseren we meestal meerdere lesdagen in Vught.
 • Online lessen: Oefen de taal met een taaltrainer via bijvoorbeeld Skype.
 • Lessen op jouw locatie: De taaltrainer komt naar je toe en je oefent met de taal in jouw dagelijkse situatie (coaching on-the-job).

Het kan natuurlijk zijn dat je een beperkte tijd hebt voor een taaltraining. In dat geval kan de taaltrainer je vertellen welke doelen je kunt bereiken en op basis daarvan je training vormgeven.

Een individuele training bij Regina Coeli in het kort

 1. Werk gericht aan je doelen met een persoonlijk lesprogramma
 2. Bepaal waar, wanneer en hoe je een training volgt
 3. Volg privélessen van hoogopgeleide native speakers

Uitgebreide intake

Om jouw persoonlijke taaltraining te kunnen vormgeven, voer je vooraf een uitgebreid intakegesprek met een taaltrainer. Je inventariseert wat je wilt kunnen na je training en stelt daar samen een programma voor samen. Daarna ontvang je een persoonlijke offerte van ons. 

Leer volgens onze beproefde methode

Regina Coeli staat bekend om de goede resultaten die cursisten bij ons boeken. We hanteren een lesmethode waarmee we het beste halen uit onze cursisten.

 • Bij ons draait alles om jou en het behalen van je leerdoelen. Je krijgt lessen die exact aansluiten bij jouw niveau, vakgebied, sector en werkzaamheden. Daardoor kun je de stof toepassen in voor jouw bekende context.
 • Je lesprogramma is zo gevarieerd dat het mogelijk is om gedurende langere tijd geconcentreerd te leren.
 • Tijdens je training heb je vaste taaltrainers die met jou je voortgang monitoren en eventueel bijsturen.
 • Ons taleninstituut is zo ingericht dat je er de rust vindt om te studeren maar tegelijkertijd ook uitgenodigd wordt om contact te leggen met andere (internationale) cursisten. Hierdoor kun je de taal direct op een informele manier oefenen met anderen. De afwisseling tussen de lessen en informeel leren draagt bij aan de effectiviteit van je training.
 • Alle taaltrainers zijn hoogopgeleide native speakers die jou kunnen helpen bij het ontwikkelen van een effectieve communicatiestijl in de taal.
Privélessen van native speakers
Taaltafels met medecursisten en een taaltrainer
Informeel oefenen met medecursisten draagt ook bij aan het resultaat van de training.

Veelgestelde vragen over een individuele training bij Regina Coeli

Kan ik de training ook volledig online volgen?
Wij adviseren vrijwel altijd een combinatie met lesdagen in ons instituut. De reden daarvoor is dat je daar het meest efficiënt leert en een vliegende start kunt maken met je leerdoelen. De online lessen zijn goed om je niveau op peil te houden of een overbrugging te maken tussen lesdagen.

Hoe duur wordt mijn training?
We kunnen een exacte berekening maken van de kosten zodra je samen met de taaltrainer een programma hebt samengesteld. We hanteren vaste prijzen, dus op basis van onze tarievenlijst kun je alvast een beeld vormen. Vragen hierover kun je altijd stellen aan een medewerker van de afdeling Client Services. Naar de contactpagina >

Wanneer is het handig om een les plaats te laten vinden op het werk?
Soms is coaching on-the-job een goede manier om je persoonlijke effectiviteit in de praktijk te verbeteren. We adviseren coaching on-the-job meestal in combinatie met lesdagen in Vught. In het taleninstituut in Vught kun je je helemaal concentreren op het leren van de taal, terwijl je in je reguliere werkomgeving sneller afgeleid zult worden.

Houd er wel rekening mee dat we bij lessen op locatie reiskosten in rekening brengen.