Samen een taaltraining volgen, een schot in de roos!

door Regina Coeli

Eva den Hollander en Kirsten Bravenboer volgden samen een taaltraining Engels bij Regina Coeli. Een week lang kregen ze iedere dag Engelse lessen van native speakers in het taleninstituut in Vught. Hun training werd volledig toegespitst op hun werk bij YourSurprise, een Zeeuws bedrijf dat gepersonaliseerde cadeaus maakt en in 22 landen actief is met een webshop.

Praktijksituaties oefenen

Hoewel Eva bij de afdeling HR werkt en Kirsten teamlead customer service is, waren de gezamenlijke lessen een schot in de roos. “Tijdens de lessen oefenden we allerlei situaties uit de praktijk en dat werkte fantastisch”, vertelt Eva. “We weten allebei hoe het er bij ons aan toe gaat en hoe mensen reageren. Daardoor waren de rollenspellen heel echt.”

De meeste cursisten van Regina Coeli volgen een individuele taaltraining waarin ze zich helemaal kunnen concentreren op hun eigen leerdoelen. Voor collega’s die ongeveer een gelijk niveau hebben, kan het juist een toegevoegde waarde hebben om samen een teamtraining te volgen, zoals bij Kirsten en Eva. Kirsten: “Ook na de lessen hield het voor ons niet op. ’s Avonds op onze kamer namen we de hele dag nog eens door. Toen ik op maandag na de training weer op het werk kwam, zei ik: ‘Ik heb de hele week gewerkt aan YourSurprise!’ Zo voelde het in ieder geval.”

Hollandse directheid

Tijdens hun werk spreken Kirsten en Eva veel Engels, omdat ze collega’s hebben uit zo’n 30 verschillende landen. En die werken allemaal in Zierikzee! Kirsten geeft leiding aan verschillende klantteams die klanten in acht talen te woord kunnen staan.

“Ik voer samen met Eva sollicitatiegesprekken en leid op mijn afdeling vergaderingen in het Engels. Wat ik het meest interessant vind zijn de cultuurverschillen. Nou krijg ik van Nederlanders al wel eens te horen dat ik direct ben. Tijdens de training ben ik me er nog bewuster van geworden dat je in andere talen anders communiceert, in ieder geval minder direct.”

Upcoming hero in English

Bij Regina Coeli trokken Eva en Kirsten de aandacht met hun gepersonaliseerde notebook met op de cover de tekst ‘Upcoming Hero in English’. Dat is natuurlijk een prachtig visitekaartje voor hun werkgever! En handig voor na de training, want met het leren van een taal ben je nooit klaar.

“Ik ben echt veel zelfverzekerder geworden als ik Engels spreek”, vindt Eva. “Mijn woordenschat is flink gegroeid tijdens de training en ik merk dat ik nu alles veel makkelijker doe. Kennis van de grammatica had ik al, maar het kwam er gewoon niet altijd uit. Een collega complimenteerde me deze week al dat het een stuk vloeiender gaat. Dat is leuk om te horen.”

Kirsten blijft ook nuchter: “Een hero in English wil ik me nog niet noemen, maar ik heb de haakjes gekregen waarmee ik dat kan worden!”

Een teamtraining bij Regina Coeli

Wil je samen met een of meerdere collega's een taal leren, dan is een teamtraining bij Regina Coeli misschien iets voor jullie. Ook samen kun je snel een taal leren als je ongeveer hetzelfde startniveau hebt en leerdoelen hebt die op elkaar lijken. 

Een taaltrainer kan jullie adviseren! 

Lees meer over een teamtraining
Een teamtraining bij Regina Coeli

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.