Lori Tierney zwaait af na meer dan 40 jaar

door Regina Coeli

Veel cursisten Engels hebben de afgelopen vier decennia les gehad van Lori Tierney. Ze startte in 1978 als taaltrainer Engels en was een van de eerste ‘leken’ die in ons instituut naast de zusters lesgaven. Later klom ze op tot hoofd van de Engelse sectie en daarna tot Director Client Relations. In die laatste functie reisde ze Europa af om met internationale bedrijven te sparren over het belang van taal in het bedrijfsleven.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon. Sinds een aantal jaar is ze weer in de leskamers te vinden. Nu ze met pensioen gaat, blikken we met haar terug op haar carrière bij Regina Coeli.

Hoe is het om taaltraining te geven bij Regina Coeli?

“Het is fantastisch om les te geven bij Regina Coeli! Het is heel prettig om sterk gemotiveerde mensen te leren communiceren in het Engels. Iedere week spreek ik mensen met allerlei verschillende beroepen. Er is geen dag voorbij gegaan zonder dat ik zelf iets leerde. Iedere cursist heeft mij rijker gemaakt.”

Zien de lessen er nu anders uit dan veertig jaar geleden?

“Het lesgeven is in de loop van de jaren behoorlijk veranderd. Vroeger hadden we bij Regina Coeli nog geen rooster, geen materiaal, geen e-Regina en deden we geen intake. We moesten gewoon praten en op die manier de taal aan onze cursisten leren. Nu is dat allemaal veel professioneler.”

En de cursist, is die veranderd?

“Vroeger zagen we hier vooral mensen in de hogere posities. En zij kwamen bijvoorbeeld drie weken Engels leren. Nu komt dat niet meer zo snel voor. Natuurlijk omdat veel mensen al een goede basis in het Engels hebben, maar ook door de tijdsgeest. De snelheid waarmee mensen willen leren, is alleen maar toegenomen. Mensen hebben het gevoel dat ze geen tijd meer hebben en komen minder dagen voor hun taaltraining. Ook daar kunnen we goed op inspelen doordat we volledig 1-op-1 werken.”

Er werken geen zusters meer in het instituut. Is de sfeer daardoor veranderd?

“De zusters zelf zijn er niet meer, maar hun discipline is er nog steeds. Door het vaste dagritme wordt er regelmaat en rust gecreëerd. Cursisten ervaren bij Regina Coeli een vertraging en dat ervaren ze als heel prettig. In de buitenwereld gaat alles veel sneller dan binnen de muren van Regina Coeli.

De discipline komt ook doordat mensen zich hier kunnen focussen op maar één ding. Daar moeten we ze soms mee helpen. Leg die telefoon maar even weg, zeggen we dan. En door de afwisseling van taaltrainers blijven cursisten veel alerter.”

Lori gaat genieten van haar pensioen. We wensen haar veel geluk en succes!


Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.