Taal leren is topsport

door Regina Coeli

Wanneer we leren, is ons brein bezig om met razende snelheid nieuwe verbindingen en netwerken aan te leggen. Als we bezig zijn met taal leren zijn er zelfs extra veel neurale netwerken actief. Taal leren is een complex proces. Taal leren is topsport voor het brein.

Voldoende beweging en goede voeding

Het brein in actie verbruikt enorme hoeveelheden zuurstof, water en glucose. En dat moet regelmatig worden ververst en aangevuld. Beweging is belangrijk voor de toevoer van zuurstof naar het brein. Tussendoor bewegen stimuleert dus het leerproces: dat hoeft niet per se intensief sporten te zijn. Een stukje wandelen tussendoor of de trap gebruiken in plaats van de lift tussen de lessen door is al voldoende. Gezonde voeding is voor elke sporter van belang, dus ook voor de breinsporter.

Slaap!

Een goede nachtrust is belangrijk voor het verwerken van alle informatie en het verstevigen van de tijdens het leren nieuw aangelegde netwerken. Maar ook een hazenslaapje overdag heeft een positief effect.

Het hebben van een uitdaging, een goede balans tussen inspanning en ontspanning en een stressvrije leeromgeving dragen ook bij aan een goed resultaat.

Zeven onmisbare ingrediënten voor het leren van een vreemde taal

Er gebeurt ontzettend veel in het brein als het om leren gaat, teveel om op te noemen. Maar deze zeven elementen zijn in ieder geval van groot belang voor iedereen die serieus met taal leren bezig is:

  1. Beweging
  2. Gezonde voeding
  3. Een goede nachtrust
  4. Een uitdaging
  5. Een juiste balans tussen inspanning en ontspanning
  6. Een stressvrije omgeving
  7. Plezier bij het leren

Faciliteiten voor topsport-taalleerders bij Regina Coeli

Bij Regina Coeli zijn bovenstaande elementen volop aanwezig. In ons restaurant serveren we bijvoorbeeld alleen gerechten van verse gezonde producten. Het pand is zo ingericht dat je rustig kunt werken aan je eigen persoonlijke uitdagingen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor inspanning en ontspanning. Wist u bijvoorbeeld dat we een eigen fitnessruimte hebben? Op die manier kunt u zelf invulling geven aan de topprestatie die u wilt neerzetten. 

 

Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`