Is Nederlands jouw struikelblok?

door Regina Coeli

Nederland is qua taal een makkelijk land om als expat te wonen. Met Engels en een basiskennis van het Nederlands kun je je hier prima redden. Tot het moment dat je merkt dat je niet verder komt...

Je ziet bijvoorbeeld een geweldige vacature bij een bedrijf waarvoor je Nederlands moet kunnen spreken. Misschien heb je het gevoel dat je geen promotie krijgt of die belangrijke presentatie niet mag geven, omdat je Nederlands niet goed genoeg is. Of – iets heel anders – je kunt geen goed gesprek voeren met de docent van je kind.

Als de Nederlandse taal je in de weg zit, is het tijd om contact op te nemen met Regina Coeli.

Een training die exact op jouw niveau aansluit

Bij Regina Coeli kunnen we precies inhaken op jouw niveau en je doelgericht leren wat jij nodig hebt. Dat doen we allereerst met een goede diagnose van jouw niveau en uitdagingen, en vervolgens met privélessen van native speakers volgens een persoonlijk lesprogramma.

Tijdens een training werk je aan de punten die jou belemmeren. Dat kan heel persoonlijk zijn. In een lesprogramma voor gevorderden behandelen we vaak:

  • Zinsbouw, het gebruik van de lidwoorden ‘de’ en ‘het’ en andere grammatica waar je makkelijk foutjes mee maakt,
  • Het verbeteren van de uitspraak,
  • Gezegden die Nederlanders vaak gebruiken en die ook jouw taalgebruik meer kleur kunnen geven, en
  • We gaan aan de slag met het verbeteren van fouten die in de loop van de tijd in je Nederlands zijn geslopen.

 

Oefenen met de andere cursisten die je ontmoet

Naast de lessen kun je in het taleninstituut volop oefenen met andere cursisten. Mensen die ook aan hun Nederlands werken, of juist Nederlanders die bij Regina Coeli een andere taal leren. Zo kun je tijdens de lunch in contact komen met een HR-manager die haar Engels verbetert, ’s middags op het terras met een techneut die vaak in Duitsland komt en in de avond aan de bar een Nederlander die Italiaans leert omdat hij de zomer in Toscane doorbrengt.

Ook op de afdeling Nederlands van Regina Coeli kom je allerlei cursisten tegen. Uit verschillende landen, met verschillende beroepen en heel verschillend van niveau. Er zijn mensen die net in Nederland zijn en nog moeten wennen aan de klanken. In hun oren klinken de gevorderde cursisten al bijna als native speakers.

Kenmerken van onze taaltrainingen

En toch lijkt de training van de ene cursist ogenschijnlijk veel op die van de ander. Wat alle trainingen bij Regina Coeli met elkaar gemeen hebben:

  • Je krijgt een-op-een lessen van hoogopgeleide native speakers
  • De lessen zijn volledig toegespitst op jouw niveau en doel
  • Het accent ligt op spreken, ook in een les over grammatica
  • Je lesdag verloopt volgens een vast ritme met afwisselend les, zelfstudie en een pauze waarin je de kans hebt om zelf de taal oefenen
  • Je studiemateriaal en de e-learningoefeningen zijn samengesteld door de taaltrainers van Regina Coeli en sluit daarom naadloos aan bij wat je doet in de les
  • In het instituut vind je allerlei mogelijkheden om te ontspannen en om contact te leggen met andere cursisten.

Als de Nederlandse taal jouw struikelblok is in je carrière, dan wordt het tijd om dat weg te nemen. Een investering in taalkennis levert vaak meer op dan het je kost. Neemt gerust contact met ons op om de mogelijkheden met ons te bespreken.

Een training Nederlands bij Regina Coeli

Dompel jezelf onder in het Nederlands bij Regina Coeli. Wil je weten of het iets voor jou is? Bel dan met een van onze medewerkers van Client Services op +31 (0)73 - 684 87 53 (tussen 8.30 and 17.30).

Lees meer over de training
Een training Nederlands bij Regina Coeli
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.