Hoe haal je een goed cijfer voor vreemde talen?

door Regina Coeli

Je zult het vast wel eens gehoord hebben: als je echt goed een taal wil leren, dan moet je een tijdje in een land gaan wonen waar ze de taal spreken. Maar wat heb je daaraan als je aan het eind van dit schooljaar een goed cijfer wil hebben voor Engels, Frans of Duits? Of aangenomen wilt worden bij een gave vervolgstudie?

Een korte taalvakantie in Vught

Een andere optie is het volgen van een taaltraining bij ‘de Nonnen van Vught’. Tijdens zo’n taalbootcamp ben je continu bezig met je eigen verbeterpunten. Je spreekt de hele dag met native speakers over onderwerpen die voor jou van belang zijn. Er is geen moment om achterover te leunen.

Tussen de lessen door heb je contact met andere cursisten die vaak uit alle hoeken van de wereld afkomstig zijn. Zo heb je toch een beetje het gevoel dat je in het buitenland bent zonder dat je daarvoor in het vliegtuig hoeft te stappen.

Maar dan heb je ook wat...

Ook zo’n training bij Regina Coeli – zoals het taleninstituut officieel heet - is helaas niet voor iedereen weggelegd. De methode met privélessen en een privéprogramma is nou eenmaal niet goedkoop. Maar volgens een bekend Nederlands gezegde: dan heb je ook wat.

En je moet een beetje ‘op leeftijd’ zijn om de methode te kunnen volgen. Iedereen vanaf 17 jaar kan bij Regina Coeli terecht voor een taaltraining. Ben je 15 jaar, dan kun je terecht tijdens een weekend of online lessen volgen.

Wat is er dan zo speciaal aan die ‘nonnen’, zul je je afvragen...

Eigenlijk gebeuren er bij Regina Coeli heel eenvoudige dingen. Alleen de manier waarop maakt het verschil. Net als op school heb je lesuren. Niet met een klas maar helemaal alleen met een taaltrainer. Je krijgt geen les uit een boek. De taaltrainer is je boek. En die slaat precies de bladzijde open die jij nodig hebt.

Je oefent samen en krijgt feedback over je belangrijkste verbeterpunten. Zo voer je bijvoorbeeld een gesprek van tien minuten en daarna vertelt de taaltrainer je vijf dingen die je kunt verbeteren en natuurlijk hoor je ook wat je goed hebt gedaan.

Door de accenten van de verschillende taaltrainers wordt jouw uitspraak beter. Je merkt dat je steeds meer in de taal gaat denken en gaat spreken zonder er diep bij na te hoeven denken. Je krijgt ongemerkt steeds meer gevoel voor de taal. En dat in een paar dagen tijd. Dat is de kracht van ‘de nonnen’. Je leert door het te doen.

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van een taal? Voor school, een vervolgstudie of gewoon omdat je het leuk vindt. Vraag naar de mogelijkheden. In 2022 kun je bijvoorbeeld zes weekenden bij ons terecht.

Lees meer over trainingen voor jongeren >

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.