Leer een beetje Chinees om het ijs te breken

door Regina Coeli

Als u van plan bent om zaken te gaan doen in China of Taiwan, dan is het wellicht niet uw eerste prioriteit om vloeiend Mandarijn te leren spreken. Eerst maar eens zien of u een goede start kunt maken in China voordat u investeert in taalkennis. Om die reden verzorgt Regina Coeli een korte cultuur- en taaltraining Chinees, waarmee u veel inzicht krijgt in de cultuur en een beetje taal leert om het ijs te kunnen breken.

Onderwerpen cultuur- en taaltraining

Het programma van de cultuur- en taaltraining wordt op maat voor u of uw organisatie samengesteld. Tijdens de training kunnen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • De Chinese cultuur (geschiedenis, religie, waarden)
  • Bewustwording van uw eigen culturele achtergrond en de valkuilen voor u in de contacten met Chinezen
  • Business etiquette en protocollen in China
  • De rol van guanxi
  • Een basis van de Chinese taal (begroeten, danken, antwoorden)

Tijdens de training oefent u met voorbeelden en casuïstiek die is toegespitst op uw specifieke situatie.

U kunt de training zowel individueel als met uw team volgen. De locatie en de duur van de training bepalen we gezamenlijk met u. Het is mogelijk de training te plannen tijdens een van de weekenden waarin we geopend zijn.

Mandarijn leren volgens de methode van de Nonnen

Language Institute Regina Coeli verzorgt sinds december 2014 intensieve taaltrainingen Chinees voor zowel beginners als (ver)gevorderden. De lessen worden gegeven door taaltrainers uit China en Taiwan op basis van de methode van Regina Coeli. Sterke punten van de taaltraining zijn volgens de cursisten de professionaliteit van docenten, de flexibiliteit en de persoonlijke aandacht.

Verdiepen van relaties in China en Taiwan

Regina Coeli heeft veel aanloop van mensen die al een tijdje zakelijk actief zijn in China of Taiwan en de relaties met hun zakenpartners willen verdiepen. Het spreken van Mandarijn is immers wel een voordeel bij het leggen van contacten en het opbouwen van relaties. In een vijfdaagse training bouwt u al een solide basis op in het Mandarijn waarmee u zich kunt redden in China en Taiwan. Ook tijdens een taaltraining krijgt u een flinke dosis cultuur mee.

Meer informatie

Heeft u interesse in een cultuur- en taaltraining Chinees of wilt u direct goed Mandarijn leren spreken? Neemt u dan contact met ons op en maak kennis met de taaltrainers Chinees van Regina Coeli.


Deel deze pagina

Goede voornemens? Lees hoe je een taal leert!

Het taleninstituut, gevestigd op het terrein van het voormalig klooster.
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.