Chinees leren in Vught en direct de proef op de som in China

door Regina Coeli

Thijs Wullems is werkzaam als international sales manager in de food branche. Vorig jaar reisde hij voor het eerst af naar China, omdat hij voorzag dat er veel kansen zijn voor Nederlandse foodbedrijven in China. Daar ontdekte hij dat zijn vermoeden klopt en realiseerde hij zich dat het lastig zou worden om in China te zijn zonder een woord Chinees te spreken. Met slechts een Chinese woordenschat van drie woordjes; (“hallo”, “Dankjewel” en “biertje”), ging Thijs aan de slag met het leren van de Chinese taal bij Regina Coeli. 

Vijf dagen taaltraining Chinees

“Ik ben voor mijn werk veel onderweg en heb weinig tijd om een vreemde taal te leren na werktijd. Dat is één van de redenen dat ik koos voor een training Chinees bij Regina Coeli. Tijdens zo’n training ben je heel intensief met de taal bezig, waardoor je snel leert. Het is pittig maar niet onoverkomelijk. Na een training van vijf dagen kan ik me nu verstaanbaar maken, mezelf introduceren bij een bedrijf en mezelf redden in de stad. Ik heb de eerste gesprekken met importeurs al gevoerd!

Mix van taaltrainers met ieder een eigen specialisme

China is van a tot z een andere wereld. Niet alleen de taal is heel anders, de Chinezen werken ook op een andere manier en gaan op een andere manier met mensen om. Tijdens de training bij Regina Coeli leerde ik niet alleen over de taal, maar ook over de cultuur. Eén taaltrainer kon me heel veel vertellen over de cultuur van het zakendoen. Dat was zeer waardevol. Maar ook de andere taaltrainers waren heel goed. Juist de mix van taaltrainers maakt de training zo sterk. Niet alleen omdat iedereen een ander specialisme heeft, maar het is ook heel goed om de verschillen in uitspraak te horen.”

Toegevoegde waarde van individuele lessen

Na de cursus Chinees in Vught reisde Thijs naar Shanghai en Beijing. Tussen zijn werkzaamheden door volgde hij er een driedaagse cursus conversatie. “Toen merkte ik pas hoe goed ik in vijf dagen de taal al heb leren spreken. Ik volgde daar les in een groep met mensen die een cursus van vier weken achter de rug hadden en ik was zeker op hetzelfde niveau. Ik heb heel duidelijk de toegevoegde waarde van individuele lessen ervaren.

Als mijn verkopen in China zich positief blijven ontwikkelen – en de vooruitzichten zijn goed - , dan zal ik zeker nog eens terugkomen naar Regina Coeli om mijn Chinees naar een hoger niveau te brengen.”

Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`