Binnen advocatuur kennis vreemde talen onontbeerlijk

door Regina Coeli

In de advocatuur is het steeds belangrijker om vreemde talen te spreken. Vandaar dat de Nederlandse orde van Advocaten de taaltrainingen van Regina Coeli geaccrediteerd heeft voor haar leden. Advocaten die een taalcursus volgen bij Regina Coeli kunnen twintig studiepunten verdienen in het kader van het onderhoud van hun vakbekwaamheid.

“In een internationaal georiënteerd land als Nederland is het spreken van talen belangrijk”, vertelt Rogier van Kessel van Van Rooy | Van Kessel Advocaten. “Als een buitenlands bedrijf een geschil heeft in Nederland, heeft die organisatie een Nederlandse advocaat nodig. Je ziet dan ook dat steeds meer internationale advocatenkantoren een vestiging openen in Nederland. Ons land heeft een gunstig vestigingsklimaat, waardoor de vraag groot is. Andersom drijven veel Nederlandse bedrijven handel met het buitenland en kunnen zij te maken krijgen met de advocatuur of het notariaat in die landen.”

 

“Vooral bij de oudere generatie Fransen kun je je met Engels niet redden”

Van Rooy | Van Kessel Advocaten uit Boxtel voert een algemene rechtspraktijk voor particulieren en ondernemingen. Ondernemingsrecht is één van de specialismen van Rogier van Kessel. “We hebben een Nederlandse klantenkring en fungeren voor hen ook als intermediair richting advocaten, notarissen en accountants in het buitenland.

Ik heb een goed netwerk in Frankrijk, zodat ik onze klanten gedegen kan adviseren als het gaat om zaken in Frankrijk. Daarbij is het heel handig dat ik goed Frans spreek, want vooral bij de oudere generatie Fransen kun je je met Engels niet redden. Bovendien ontvang ik regelmatig Franse teksten die ik nauwkeurig moet lezen.“

Drie jaar geleden volgde Van Kessel voor het eerst een taaltraining Frans bij Regina Coeli. “Dat was een erg intensieve week, maar dit werkt veel beter dan het volgen van een andere cursus. Het grote voordeel vind ik dat je na een intake privébegeleiding krijgt op jouw niveau. Tijdens de intake heb ik aangegeven dat ik vooral wil communiceren met advocaten, accountants en notarissen. Daar werd het programma op aangepast en ik merkte dat de taaltrainers kennis van zaken hadden.

“Twee jaar later gingen we verder waar we gebleven waren”

Het was mijn voornemen om iedere twee jaar een week Frans bij de Nonnen te volgen. Vorig jaar heb ik dan ook een tweede week gevolgd. Het mooie was dat ik hetzelfde team van taaltrainers weer kreeg en we gewoon verder gingen waar ik gebleven was!”

Frans leren?

Frankrijk is niet alleen een mooi vakantieland maar ook een belangrijke handelspartner van Nederland. Genoeg reden om een goed woordje Frans te leren spreken. Als u snel, effectief en professioneel de Franse taal wilt leren, neemt u dan contact met Regina Coeli op om te bespreken hoe u het best uw doelen kunt behalen. Een taaltrainer Frans bespreekt met u tijdens een persoonlijk adviesgesprek uw mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.