Wat is een week naar de nonnen?

Veel mensen kiezen ervoor om een intensieve taaltraining bij Regina Coeli te volgen van maandag tot en met vrijdag. In de volksmond heet dit ‘een week naar de nonnen’.

  • De week’ verwijst naar de werkweek die cursisten in Vught kunnen doorbrengen. In plaats van een week werken, gaan ze een week een taal leren. Veel cursisten blijven bij ons overnachten om zich zo goed mogelijk te kunnen concentreren op de taal.
  • De nonnen’ verwijst naar de oprichters van ons taleninstituut. Regina Coeli is ontstaan uit een kloosterorde.

Lees meer over de Nonnen van Vught >

Maar er kan meer!

Net zoals een werkweek niet standaard meer bestaat uit vijf dagen van acht uur, zijn onze trainingen veranderd. Mensen die parttime werken, kiezen er vaak voor om geen volledige week training bij ons te volgen. Ze komen minder dan vijf dagen dagen of verspreiden hun training over meerdere weken. Dat is mogelijk omdat we voor alle cursisten een persoonlijk lesrooster maken. Hoe lang een training duurt, dat bepaalt u voor het grootste deel zelf.

Het komt ook voor dat onze cursisten ervoor kiezen om juist een training te volgen in de vrijetijd. Het weekend naar de nonnen is erg populair geworden. Tijdens een weekend verblijft u van vrijdagavond tot en met zondagmiddag bij Regina Coeli. Ook dan leert u de taal via een persoonlijk programma en volgt u privélessen.

Lees meer over het language weekend >


Gerelateerde vragen uit deze categorie


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`