Claudia Cardinali

Taaltrainer Italiaans

Language Institute Regina Coeli heeft een team van taaltrainers Italiaans. Een van hen is Claudia Cardinali. Zij stelt zich kort voor.

Claudia komt uit Rome. Ze studeerde moderne vreemde talen en literatuur aan de universiteit van Rome en studeerde af in de Engelse taal en literatuur. In Nederland werkt ze als taaltrainer Italiaans. 
 
“Als je een taal leert moet je je bewust zijn dat de cultuur ook een belangrijke rol speelt in de manier van communiceren. Daarom is het niet altijd mogelijk om alles letterlijk te vertalen van de ene naar de andere taal. Je moet rekening houden met het effect dat jouw manier van communiceren op een andere persoon heeft.   
 
Kort en direct taalgebruik voor een vriendelijk verzoek, zou voor een Italiaan een beetje bot klinken. In het Italiaans is de structuur van de zin in dit geval anders. Daarnaast zijn lichaamstaal en intonatie ook van groot belang: een vriendelijk verzoek kan een bevel worden als je een andere toon gebruikt. En met je lichaamstaal kan je nog meer benadrukken wat je zegt. Je kunt een taal dan ook niet leren zonder een goed begrip van de cultuur.” 

Taalkennis 

Italiaans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans 

Lees meer over een training Italiaans bij Regina Coeli >
 


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`