Silvana Parasiliti Rantone

Taaltrainer Italiaans

Language Institute Regina Coeli heeft een team van taaltrainers Italiaans. Een van hen is Silvana. Zij stelt zich kort voor.

Silvana komt uit Bronte, een stadje op Sicilië aan de voet van de Etna. Ze studeerde moderne talen en literatuur aan de universiteit van Catania en gaf daarna onder andere Engelse les aan een privéschool in Italië. In Nederland werkte ze in diverse posities voordat ze bij Regina Coeli als taaltrainer Italiaans ging werken.

“Iedere streek in Italië heeft eigen kenmerken en eigenschappen. In Sicilië zijn door historische omstandigheden zeer veel volkeren geweest. Daarom heeft Sicilië een mix van culturen. Hierin is gastvrijheid een zeer belangrijk element. In heel Italië ligt een sterke nadruk op familie en in het zuiden nog net iets meer.  

Cursisten komen niet alleen naar Regina Coeli om een taal te leren. Om te communiceren met de inwoners van een land, kun je niet alleen de theorie kennen. Communicatie is veelomvattend;  je moet je leren uitdrukken in verschillende situaties en contexten, zowel verbaal als non-verbaal. Het ontwikkelen van goede communicatieve vaardigheden in het Italiaans vergt veel persoonlijke aandacht. Die kunnen wij geven en dat doen we met veel enthousiasme en passie.”

Taalkennis

Italiaans, Engels, Spaans en Nederlands

Lees meer over een training Italiaans bij Regina Coeli >


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`