Zuster Annette Heere overleden

door Regina Coeli

Op 7 augustus 2019 is zuster Annette Heere op 87-jarige leeftijd overleden. Zij was de laatste zuster van de congregatie Kanunnikessen van de Heilige Augustinus in Nederland. De congregatie was de oprichter van het taleninstituut Regina Coeli.

Zuster Annette was vanuit de St. Pierre Fourier Stichting - de aandeelhouder van Language Institute Regina Coeli - nog betrokken bij het instituut. Twee jaar geleden verscheen haar boek ‘De Nonnen van Vught’, waarin ze de geschiedenis van Regina Coeli uitgebreid beschreef. Ook speelde ze nog een belangrijke informele rol in het instituut.

De waarden van de zusters zoals toewijding en aandacht voor de individuele mens zijn stevig verankerd binnen het instituut. Na het overlijden van de laatste ‘Non van Vught’, zal het gedachtegoed van de zusters voortleven in het instituut.

We zullen haar enorme betrokkenheid en aandacht voor het instituut en ons dagelijks werk, maar ook voor ieder van ons persoonlijk, missen. Haar wijsheid en scherpe blik, die zij in alle bescheidenheid met ons deelde, zullen wij nooit vergeten. Het zijn haar regelmatige bezoekjes en haar woorden die ons zo sterk verbinden en altijd zullen blijven verbinden.


Meer informatie:

 

 


Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.