Het verhaal van de Nonnen van Vught

door Regina Coeli

Iedereen die geïnteresseerd is in de ontstaansgeschiedenis van ons taleninstituut kan een bijzonder inkijkje krijgen in onze historie. Op 12 mei 2017 is het boek ‘Het verhaal van de Nonnen van Vught’ verschenen. Dit is geschreven door zuster Annette Heere.

Zuster Annette dook voor de totstandkoming van het boek in het uitgebreide archief van de congregatie die aan de wieg stond van het taleninstituut.

Vanaf 1953 maakt Annette Heere deel uit van de internationale congregatie, waarvan ze in 1971 eindverantwoordelijk werd voor de Nederlandse tak. Jarenlang gaf zij Frans en godsdienst op de middelbare school. In 1967 werd zij hoofd van het internaat Regina Coeli dat in 1971 werd opgeheven. In die jaren maakte zij tevens deel uit van internationale vernieuwingskapittels van de congregatie. Vanaf het ontstaan van het Taleninstituut is zij er altijd nauw bij betrokken geweest en tot op heden gebleven.

Verkrijgbaarheid boek

Het boek ´Het verhaal van de Nonnen van Vught´ is verkrijgbaar in de boekhandel en is online te bestellen via de website:
http://pierrefourier.vrijeboeken.com

Meer weten?


Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.