How to: begroeten in het Engels

door Regina Coeli

Loop een bar binnen in de uitgedroogde savanne van Afrika of in de schitterende regenwouden van zuidoost Azië en de kans is groot dat je een drankje kunt bestellen in het Engels, ook als je de lokale taal niet spreekt. Engels is een wereldtaal. Het is de gemeenschappelijke taal van muziek, internationaal zakendoen en reizen om maar een aantal onderwerpen te noemen.

Officiële taal in 66 landen

Engels is de officiële taal van 66 landen in de wereld, van de zonovergoten eilanden van de Caribbean tot de ijzige kusten van Canada tot de dorre woestijnen van Australië. Toch is er niet één Engels maar een groot aantal dat de rijke cultuur weergeeft van de regio waar Engels wordt gesproken, hoewel veel mensen Brits Engels als ‘goed’ Engels beschouwen. Engels bestaat vaak samen met inheemse talen, zoals in de Filipijnen waar Engels de tweede officiële taal is. (Twee interessante feiten over de Filipijnen: het was de eerste en tot nu toe enige kolonie van de Verenigde Staten en ten tweede het is het op een na grootste land in de wereld waar Engels wordt gesproken.

Verschillende manieren om te groeten

Net zoals er veel variëteiten zijn in de Engelse taal, zijn er verschillende manieren om hallo te zeggen of iemand te groeten. Sommige van deze manieren zijn officieel Engels, andere zijn frases of woorden die zijn geadopteerd uit de inheemse of andere lokale talen.

Test je algemene kennis en zie of je van onderstaande begroetingen weet in welk land  ze gebruikt worden.

Quiz

Welke begroeting is gangbaar in deze landen?

a. G’day 1. Zuid Afrika
b. Top of the morning 2. Verenigde Staten
c. Howdy 3. India
d. Good morning 4. Jamaica
e. Whaa gwaan 5. Australie
f. Kia ora 6. Ierland
g. Sawubona 7. In alle Engelstalige landen
h. Namaste 8. Nieuw Zeeland

Antwoorden: a5, b6, c2, d7, e4, f8, g1, h3


Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining Engels?

Wilt u overtuigend kunnen presenteren in het Engels? We leren het u graag. Neem contact met ons op voor het bespreken van uw wensen.


Deel deze pagina


Goede voornemens? Lees hoe je een taal leert!

Het taleninstituut, gevestigd op het terrein van het voormalig klooster.
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.