Duits leren in uw vrije tijd

door Regina Coeli

Wilt u beter Duits leren of uw huidige niveau behouden, dan is het belangrijk om de Duitse taal te blijven gebruiken. Misschien spreekt u in uw werk of sociaal leven al veel Duits. Als dat niet het geval is, dan hebben we een aantal tips voor u om beter Duits te leren in uw vrije tijd.

Tip 1: Pas de pomodoro techniek toe

Volgens de pomodoro-techniek verdeelt u de tijd strikt in een tijdsblok waarin u geconcentreerd werkt gevolgd door een verplichte pauze. Kunt u dagelijks tien minuten geconcentreerd en ongestoord Duits leren?

Wij bevelen het volgende aan:

 • Bekijk de ‘Tagesschau in 100 Sekunden’. 
 • Leer 5 nieuwe woorden of zinnen van een bepaald thema. Noteer de woorden en zinnen in een notitieboekje of digitaal, bijvoorbeeld in quizlet. Lees de woorden hardop.
 • Herhaal de woorden van de vorige dag
 • Bel een klant, een leverancier of een vriend in het Duits.
 • Na tien minuten stopt u.


Tip 2: Zoek een tandempartner

Verbeter uw Duits met behulp van iemand die Duits als moedertaal heeft. Ontmoet elkaar in het echt of communiceer via Skype of per e-mail. Hierdoor oefent u alle aspecten van de taal tegelijk en leert u op een natuurlijke manier woordenschat, uitspraak, grammatica enzovoorts. Als u iemand zoekt kunt u bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op deze websites: www.conversationexchange.com en www.tandempartners.org.

Tip 3: Beluister TED talks in het Duits

De Engelstalige website ted.com bevat korte wisselende presentaties van ongeveer 15 minuten. U kunt de TED talks ook in het Duits bekijken. Kies: participate / translate / our languages / German. Het alternatief is om TED talks in het Duits te zoeken op YouTube.

Tip 4: Schakel om naar het Duits

Stel op al uw apparaten zoals uw pc en smartphone Duits in als standaardtaal. Zo ziet u iedere keer belangrijke woorden in het Duits als u uw telefoon, tablet of laptop gebruikt.

Tip 5: Volg social media

Op social media kunt u een aantal leuke accounts volgen die over de Duitse taal gaan.

Facebook:

 • Deutschlernerblog
 • News in Slow German
 • Slow German Podcast


Twitter:

 • @D_Wortschatz
 • @GermanPod101
 • @deutsch_blog


Instagram: Deutschtraining


En verder…

Natuurlijk zijn er ook nog de klassieke tips:

Meer hulp nodig bij het verbeteren van uw Duits?

Heeft u niet genoeg aan bovenstaande tips of heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding? Neemt u dan eens contact op met Language Institute Regina Coeli. Wij bepalen samen met u uw huidige niveau en uw doelen. Daarna kijken we wat u nog nodig heeft om met vertrouwen in het Duits te kunnen communiceren. 

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.