Duits leren in uw vrije tijd

20 februari 2019
door Regina Coeli

Wilt u beter Duits leren of uw huidige niveau behouden, dan is het belangrijk om de Duitse taal te blijven gebruiken. Misschien spreekt u in uw werk of sociaal leven al veel Duits. Als dat niet het geval is, dan hebben we een aantal tips voor u om beter Duits te leren in uw vrije tijd.

Tip 1: Pas de pomodoro techniek toe

Volgens de pomodoro-techniek verdeelt u de tijd strikt in een tijdsblok waarin u geconcentreerd werkt gevolgd door een verplichte pauze. Kunt u dagelijks tien minuten geconcentreerd en ongestoord Duits leren?

Wij bevelen het volgende aan:

 • Bekijk de ‘Tagesschau in 100 Sekunden’. 
 • Leer 5 nieuwe woorden of zinnen van een bepaald thema. Noteer de woorden en zinnen in een notitieboekje of digitaal, bijvoorbeeld in quizlet. Lees de woorden hardop.
 • Herhaal de woorden van de vorige dag
 • Bel een klant, een leverancier of een vriend in het Duits.
 • Na tien minuten stopt u.


Tip 2: Zoek een tandempartner

Verbeter uw Duits met behulp van iemand die Duits als moedertaal heeft. Ontmoet elkaar in het echt of communiceer via Skype of per e-mail. Hierdoor oefent u alle aspecten van de taal tegelijk en leert u op een natuurlijke manier woordenschat, uitspraak, grammatica enzovoorts. Als u iemand zoekt kunt u bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op deze websites: www.conversationexchange.com en www.tandempartners.org.

Tip 3: Beluister TED talks in het Duits

De Engelstalige website ted.com bevat korte wisselende presentaties van ongeveer 15 minuten. U kunt de TED talks ook in het Duits bekijken. Kies: participate / translate / our languages / German. Het alternatief is om TED talks in het Duits te zoeken op YouTube.

Tip 4: Schakel om naar het Duits

Stel op al uw apparaten zoals uw pc en smartphone Duits in als standaardtaal. Zo ziet u iedere keer belangrijke woorden in het Duits als u uw telefoon, tablet of laptop gebruikt.

Tip 5: Volg social media

Op social media kunt u een aantal leuke accounts volgen die over de Duitse taal gaan.

Facebook:

 • Deutschlernerblog
 • News in Slow German
 • Slow German Podcast


Twitter:

 • @D_Wortschatz
 • @GermanPod101
 • @deutsch_blog


Instagram: Deutschtraining


En verder…

Natuurlijk zijn er ook nog de klassieke tips:

Meer hulp nodig bij het verbeteren van uw Duits?

Heeft u niet genoeg aan bovenstaande tips of heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding? Neemt u dan eens contact op met Language Institute Regina Coeli. Wij bepalen samen met u uw huidige niveau en uw doelen. Daarna kijken we wat u nog nodig heeft om met vertrouwen in het Duits te kunnen communiceren. 

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.