Dit is mijn beste vakantie ooit!

door Regina Coeli

Een van de meest internationale plekken in Nederland is ongetwijfeld Language Institute Regina Coeli. Er werken niet alleen mensen uit twintig landen, ook de cursisten die er een taaltraining volgen, komen uit alle hoeken van de wereld om een vreemde taal te leren. Een van hen is Cat Dawson, een sprankelende Amerikaanse verschijning die in Spanje studeert en naar Nederland is gekomen om Duits te leren.

“Wat jullie hier doen, gebeurt nergens anders in de wereld. Regina Coeli is echt uniek”, vertelt Cat wanneer we haar vragen waarom ze uitgerekend naar Nederland is gekomen om Duits te leren. “Het is mijn ambitie om zo goed als vloeiend Duits te kunnen spreken. Ik had over dit instituut gehoord van een kennis en ben verder gaan kijken. Voor mij was er geen andere optie dan naar Regina Coeli te gaan.”

Cat heeft sinds een verblijf van twee jaar in Berlijn een sterke ambitie om Duits te leren. “Toen ik mijn PhD deed in Berlijn, heb ik alleen maar Engels gesproken. Na mijn terugkeer naar de Verenigde Staten miste ik Berlijn zo erg! Niet alleen de stad, maar ook de taal om me heen. Sindsdien probeer ik zoveel mogelijk Duits te praten en ga ik één keer per jaar naar een Duitstalig land.”

Op eigen houtje leerde Cat Duits spreken. Helaas bevindt ze zich nu niet in perfecte omstandigheden om de taal te oefenen. Ze studeert aan een business school in Madrid en daar wordt uiteraard meer Spaans dan Duits gesproken.

Tijdens haar taaltraining bij Regina Coeli zie je Cat zichtbaar genieten. “Dit is mijn beste vakantie ooit. Ik kan hier werken aan mijn droom. Zowel de docenten als de locatie zijn geweldig. Mijn mentor legt bijvoorbeeld heel goed uit waar een bepaald woord of een grammaticale regel vandaan komt. Daardoor onthoud ik alles goed. Ik ervaar de training als een onderdompeling en merk dat ik superveel leer.

Met de andere cursisten Duits probeer ik zoveel mogelijk Duits te praten. Er zijn in het pand veel fijne plekken om te studeren. Gisteren deed ik mee aan de yogales en dat was ook echt goed. Alles klopt hier tot in de puntjes.”

De training bevalt Cat zo goed dat ze in december nog eens terugkwam om haar Duits verder te perfectioneren. “Ik ken veel Amerikanen die duizenden dollars betalen voor taallessen en uiteindelijk de taal nog steeds niet spreken. Voor wat jullie bieden, is de prijs fantastisch! Als je hier bent, wil je hier alleen maar meer tijd doorbrengen.”

 


Ook echt goed een vreemde taal leren?

Volg dan een taaltraining bij Regina Coeli, bijvoorbeeld een training Duits, maar we geven ook les in negen andere talen. Met een team van taaltrainers werkt u aan uw persoonlijke doelen tijdens een training met hoofdzakelijk privélessen. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.