Nederland als hotspot om Duits te leren

door Regina Coeli

Een Amerikaan die in Vught Italiaans komt leren, een Spanjaard die een week bij Regina Coeli in Nederland verblijft om beter Engels te leren of een Duitser die op zondagavond naar Nederland rijdt om Frans te leren bij de Nonnen. Dat is maar een greep uit de voorbeelden waaruit blijkt dat internationale cursisten bij Language Institute Regina Coeli geen uitzondering zijn.

In een willekeurige week deze zomer bestond het aantal cursisten voor Duits bijna voor de helft uit niet-Nederlanders die ogenschijnlijk geen enkele link hebben met Nederland. Hoe komen ze dan toch bij Regina Coeli terecht om een vreemde taal te spreken?

Onder de indruk van het resultaat

“Het is inderdaad grappig om naar Nederland te gaan om Duits te leren”, vertelt Rocco Penna. Deze Italiaan werkt als key account manager bij Microsoft in het Zwitserse Zürich. “Een vriend uit Londen leerde ooit Nederlands bij Regina Coeli. Ik was diep onder de indruk toen ik hem Nederlands hoorde praten. Nu ik mijn Duitse schrijfvaardigheid wilde verbeteren, besloot ik voor hetzelfde instituut te kiezen, ook al is dat in Nederland.”

Een taaltraining is het beste cadeau

Een andere cursist Duits deze week was de Zwitserse Greta Scacci. Zij woont en werkt in Italië en kwam naar Vught met de uitdaging om het Zwitsers Duits dat ze van huis uit meekreeg om te zetten in ‘Hochdeutsch’. Ze koos voor Regina Coeli vanwege een eerdere ervaring. Ze leerde in ons instituut in tien dagen Nederlands vanwege haar studie in Antwerpen. “Toen was het een cadeautje van mijn ouders voor mijn 21-ste verjaardag. Deze training Duits is wederom een cadeau en ik kan zeggen dat het het beste cadeau is dat je je maar kunt wensen.”

Even de andere talen vergeten

Greta volgde een training van twee weken waarin ze helemaal van voor af aan begon met Duits. “Mijn taaltrainers vroegen me om zowel mijn kennis van het Zwitserduits als van het Nederlands even te vergeten. Het helpt om meerdere talen te spreken, maar omdat deze talen zoveel overeenkomsten hebben, bestaat de kans dat je ze door elkaar gaat halen.” Greta sprak dus tien dagen lang alleen maar Duits. “Ik ben heel tevreden over het resultaat.”

Het leerdoel van Rocco Penna was totaal anders dan dat van Greta. Hij sprak al op een hoog niveau Duits en wilde zich bij Regina Coeli een week lang concentreren op het verbeteren van zijn schrijfvaardigheid. “Ik moet veel verslagen en dergelijke schrijven voor klanten. Die moeten natuurlijk volledig goed zijn. Het kostte me voorheen veel tijd als ik een tekst in het Duits moest schrijven”, vertelt hij tijdens zijn trainingsweek.

Mens sana in corpore sano

“In korte tijd is mijn schrijfvaardigheid enorm verbeterd. Ik vind de methode heel prettig met meerdere taaltrainers die telkens een stapje verder gaan. Op die manier kunnen je hersens de stof eenvoudig opnemen. Daarnaast is alles in het taleninstituut heel goed geregeld. De faciliteiten zijn erg goed en ook de omgeving helpt. Ik ben een keer gaan hardlopen in de ochtend en toen liep ik volledig door de natuur. Daarnaast heb ik meegedaan aan de yogalessen die erg goed zijn. Jullie hebben het begrepen: mens sana in corpore sano.” 

Duits leren bij Regina Coeli

Wilt u beter Duits leren? Daarvoor hoeft ook u niet naar Duitsland. Onze taaltrainers Duits zijn allemaal native speakers. Bovendien kunt u er door onze methode op rekenen dat u bij Regina Coeli heel doelgericht werkt en veel persoonlijke aandacht krijgt. De resultaten liegen er niet om. 

Lees voor meer informatie de pagina over de trainingen Duits of neem vrijblijvend contact met ons op voor het plannen van een adviesgesprek met een taaltrainer Duits.  

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.