De kunst van het plaatsen van d's en t's

door Regina Coeli

“Alle regeltjes rond de d’s en de t’s heb ik eigenlijk nooit gesnapt. Ik plaatste een extra d of t als dat naar mijn gevoel klopte. Maar – zo dacht ik na de zoveelste gecorrigeerde tekst onder ogen te krijgen – zo moeilijk kan het toch niet zijn? Ik wilde het zelf ook leren! Vandaar dat ik een training schrijfvaardigheid ging volgen. Na twee dagdelen bij Regina Coeli had ik de kunst van het plaatsen van de d’s en t’s aardig onder de knie. Ik denk dat ik nu weinig fouten meer maak met werkwoordvervoegingen.”    

Schrijven voor beroep en hobby

Aan het woord is Jan Groenen, CFO van Profource, een organisatie die zich met name heeft toegelegd op de advisering en implementatie van het Oracle ERP systeem. In zijn functie communiceert hij met de ongeveer tweehonderd medewerkers die zijn organisatie rijk is. Daarnaast schrijft hij regelmatig columns en opiniestukken. Enerzijds omdat het een liefhebberij van hem is en anderzijds omdat het publicitair goed is voor zijn organisatie.

"In het buitenland is mijn schrijfvaardigheid er niet beter op geworden"

“Ik vind het erg leuk om teksten te schrijven. Het aanbrengen van structuur in de tekst is voor mij niet zo’n probleem, de regels rond de Nederlandse taal wel. Doordat ik veel in het buitenland heb gewerkt, is mijn schrijfvaardigheid er niet beter op geworden. Tijdens de training schrijfvaardigheid die vijf dagdelen besloeg, heeft de taaltrainer van Regina Coeli met mij allerlei onderwerpen behandeld. Ik was zeer gemotiveerd om het vervoegen van de werkwoorden te leren beheersen. Een ander interessant onderwerp vond ik het plaatsen van leestekens. Een komma op de juiste plek kan veel impact en juridische consequenties hebben. Ik heb ontzettend veel gehad aan de training!”

Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining?

De methode Regina Coeli zorgt ervoor dat u snel en effectief een vreemde taal leert spreken. Onze hooggekwalificeerde taaltrainers leren u de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die u nodig heeft in uw praktijksituatie, zodat u direct kunt communiceren in een vreemde taal. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.