Arabisch leren. Waar begin je (aan)?

door Regina Coeli

Arabisch is een van de meest gesproken talen ter wereld. De kans dat je in de steeds verder globaliserende wereld met Arabisch sprekende mensen te maken krijgt, wordt dan ook steeds groter. Hoe begin je met het leren van Arabisch? En waar begin je eigenlijk aan?

Welk Arabisch wil je leren?

Een belangrijke keuze die je eerst moet maken, is welk Arabisch je gaat leren:

  1. Klassiek Arabisch. Dit is het Arabisch van de koran.
  2. Modern standaard Arabisch. De standaardvorm van het Arabisch die in het hele gebied gebruikt wordt op schrift, maar eigenlijk nergens in de zuivere vorm gesproken wordt.
  3. Formeel gesproken Arabisch. Hiermee kun je je overal in de Arabische wereld verstaanbaar maken.
  4. Een van de dialecten van het Arabisch. In de 26 landen waar het Arabisch een officiële taal is, worden verschillende dialecten gesproken. Grote kans dat mensen die een ander Arabisch dialect spreken, elkaar niet verstaan. Zo verschillend zijn de dialecten.


Wij adviseren om te starten met formeel gesproken Arabisch, omdat je daarmee in de hele Arabische wereld terecht kunt. Als je Arabisch leert voor een specifiek land, dan kun je beter direct starten met het specifieke dialect. 

De eerste stappen op het Arabische pad

De eerste stap is het leren van het Arabische alfabet en het schrift. Bestudeer het 28 letterige alfabet en oefen met schrijven. Let op, het Arabisch wordt van rechts naar links geschreven en gelezen!

Bij het leren van het alfabet hoort natuurlijk ook het uitspreken van de klanken. Het Arabisch kent een aantal klanken die we in het Nederlands niet tegenkomen. Een andere moeilijkheid is dat een Arabische tekst bijna alleen maar bestaat uit medeklinkers. Alleen de lange klinkers a, i en u worden geschreven, de korte klanken niet.

Het oefenen met schrijven en de uitspraak doe je met voor jou relevante woorden en zinnen. Zo sla je twee vliegen in één klap en ontwikkel je direct een basis woordenschat. 

Arabisch leren van een sterk docententeam

Arabisch leren is echt wat anders dan het leren van een westerse taal. Met de juiste hulp is het echter vooral een heel leuk proces. Je hersens worden flink aan het werk gezet en je leert ondertussen veel over de Arabische cultuur.

Language Institute Regina Coeli is vooral gespecialiseerd in zakelijke taaltrainingen. Als je zakendoet in Arabischsprekende landen, dan kunnen wij je in korte tijd de basis van het Arabisch leren. Je krijgt les van een team van docenten die Arabisch als moedertaal hebben en bovendien ervaren docenten zijn. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden van een training Arabisch.

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.