Arabisch leren. Waar begin je (aan)?

door Regina Coeli

Arabisch is een van de meest gesproken talen ter wereld. De kans dat je in de steeds verder globaliserende wereld met Arabisch sprekende mensen te maken krijgt, wordt dan ook steeds groter. Hoe begin je met het leren van Arabisch? En waar begin je eigenlijk aan?

Welk Arabisch wil je leren?

Een belangrijke keuze die je eerst moet maken, is welk Arabisch je gaat leren:

  1. Klassiek Arabisch. Dit is het Arabisch van de koran.
  2. Modern standaard Arabisch. De standaardvorm van het Arabisch die in het hele gebied gebruikt wordt op schrift, maar eigenlijk nergens in de zuivere vorm gesproken wordt.
  3. Een van de dialecten van het Arabisch. In de 26 landen waar het Arabisch een officiële taal is, worden verschillende dialecten gesproken. Grote kans dat mensen die een ander Arabisch dialect spreken, elkaar niet verstaan. Zo verschillend zijn de dialecten.

Bij Regina Coeli leer je direct het Arabisch dialect dat je nodig hebt of je leert standaard Arabisch. Met standaard Arabisch kun je je overal in de Arabische wereld verstaanbaar maken. Als je het Arabisch vooral nodig hebt voor een specifiek land, dan is het beter om direct het dialect te leren.

Wil je alleen Arabisch leren om de koran beter te begrijpen, dan zijn wij niet de meest aangewezen plek. We kunnen je helpen op taalkundig gebied, niet met de interpretatie van de tekst.

De eerste stappen op het Arabische pad

De eerste stap is het leren van het Arabische alfabet en de klanken. Het Arabisch kent een aantal klanken die we in het Nederlands niet tegenkomen. Je zult dan ook moeten oefenen met het uitspreken van die klanken. Dat gaat het best door tegenover de taaltrainer te zitten die een klank voordoet, naar je luistert en je direct kan corrigeren.

Voor het leren van het alfabet en de klanken heb je doorgaans een dag nodig. Neem daarna een paar weken pauze om de stof goed te laten bezinken voordat je verder gaat met het leren van de Arabische taal.

De tweede stap is het leren van woorden en grammatica en het voeren van eenvoudige gesprekken in het Arabisch. Bij Regina Coeli doe je dat tijdens een aantal intensieve lesdagen met volop privélessen van native speakers. Taal leer je immers van mensen. Zeker als het gaat om een taal die zo rijk is als het Arabisch.

Arabisch leren van een sterk docententeam

Arabisch leren is echt wat anders dan het leren van een westerse taal. Met de juiste hulp is het echter vooral een heel leuk proces. Je hersens worden flink aan het werk gezet en je leert ondertussen veel over de Arabische cultuur.

Onze taaltrainers zijn allemaal hoogopgeleiden die zijn opgegroeid in een Arabischtalig land. Ze beheersen meerdere dialecten en hebben een grondige kennis van de Arabische cultuur. Met hun liefde voor de Arabische taal en cultuur zullen ze je ongetwijfeld inspireren om je steeds meer te verdiepen in de taal.

Een training Arabisch bij de Nonnen van Vught

Language Institute Regina Coeli is gespecialiseerd in intensieve taaltrainingen. Wij kunnen je in korte tijd de basis van het Arabisch leren of - als je de taal al spreekt - verder helpen in de ontwikkeling van je Arabisch. Je krijgt les van een team van docenten die Arabisch als moedertaal hebben en bovendien ervaren docenten zijn.

Meer over een training Arabisch
Een training Arabisch bij de Nonnen van Vught
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`