Yvonne Tupker

Taaltrainer Nederlands

Language Institute Regina Coeli heeft een uitgebreid team met taaltrainers Nederlands. Een van hen is Yvonne Tupker. Zij stelt zich kort voor.

Yvonne studeerde logopedie en startte vervolgens een eigen praktijk als logopediste. Ze deed later taal- en culturele studies aan de Universiteit van Tilburg. Haar afstudeeronderzoek ging over de invloed van de uitspraak van de moedertaal op de uitspraak van een vreemde taal. Met die bagage werd een baan bij Regina Coeli voor haar heel interessant. Ze startte op freelance basis met lesgeven bij ons instituut en kreeg al snel een vast contract.

“In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan articulatie en intonatie. Mensen die een taal leren, willen graag verstaanbaar liefst accentloos spreken. Daar kunnen wij veel in betekenen. Ook als ik merk dat het stemgebruik, de ademhaling of de houding van een cursist hem of haar belemmeren, zal ik daarop wijzen. Het spreken van een taal is immers niet alleen talig. Iemand die bijvoorbeeld alle zinnen vragend uitspreekt, komt heel onzeker over. Ik zorg in mijn lessen voor een veilige en uitnodigende setting. Op die manier is er de meeste ruimte om te leren.” 

Taalkennis

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Lees meer over een training Nederlands bij Regina Coeli >


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`