Lamees Meshref

Taaltrainer Arabisch

Language Institute Regina Coeli heeft een team van taaltrainers Arabisch. Een van hen is Lamees Meshref. Zij stelt zich kort voor.

 

Lamees studeerde Arabische literatuur en letterkunde aan de universiteit van Damascus en volgde er daarna nog een master Arabische cultuur. Ooit wil ze een boek schrijven over dat onderwerp. Voor het zover is, geniet ze ervan om cursisten bij Regina Coeli meer te leren over haar moedertaal en de cultuur waarin ze opgroeide.

“De Arabische cultuur is niet alleen de cultuur van een religie. Niet iedereen in de Arabische wereld is moslim of christen. ‘Insha Allah’ is bijvoorbeeld een Arabisch woord. Het betekent letterlijk 'Als God het wil', maar het is eigenlijk een vaste uitdrukking waarmee je hoop en optimisme uitdrukt. Het wordt gebruikt in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je iets goed- of afkeurt maar dat niet direct wil zeggen en als je in het midden laat of je aanwezig bent bij een afspraak.

Een ander voorbeeld van iets typisch Arabisch is dat je wel negatief kunt spreken over dingen, maar nooit over mensen. Ook onze gebaren zijn anders. Het gebaar dat Nederlanders gebruiken voor “tussen haakjes” betekent bij ons “heel belangrijk”. Ook dat leer je bij ons. Leren communiceren is meer dan alleen de taal leren spreken.

De Arabische taal is heel poëtisch. Zo zeg je in het Nederlands ‘goedemorgen’. Met ‘sabah En-nour’ wensen wij elkaar ‘een morgen vol licht’.

Ik vergelijk de Arabische taal wel eens met de zee. Die is enorm groot en bevat zoveel dat je de zee nooit volledig kunt kennen. Aan de andere kant is het Arabisch een heel logische taal. Door de logica te volgen, kunnen we onze cursisten de taal snel en goed leren spreken.”

Lees meer over een training Arabisch bij Regina Coeli >


 


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`