Corine Barbeau

Taaltrainer Frans

Language Institute Regina Coeli heeft een groot team van taaltrainers Frans. Een van hen is de Franse Corine Barbeau. Ze stelt zich kort voor.

Je leert een taal om die te gebruiken, om met mensen te kunnen communiceren en je leven te verrijken. Daar was Corine Barbeau al op jonge leeftijd van doordrongen. Het is dan ook niet gek dat ze haar studie Amerikaanse en Engelse literatuur in Frankrijk afbrak en verder studeerde in de Verenigde Staten. Met een combinatie van werk en studie leerde ze daar de Engelse taal door en door en ontwikkelde ze zich in het filmvak en haalde daarna een master in toegepaste onderwijswetenschappen.

Het toeval bracht haar naar Nederland toen een groot accountantskantoor haar hierheen stuurde om opleidingen voor medewerkers te ontwikkelen. Na een tijdje kon ze daarin haar creativiteit niet meer kwijt. Maar het werk bij Regina Coeli heeft haar nog geen moment verveeld!

“Ik zie het als mijn taak om iemand te laten bloeien in het Frans. Daarom wil ik precies weten wat iemand moet kunnen en hoe iemand is. Zo kun je op basis van hoe de persoon is, toewerken naar een einddoel. Vaak stapt iemand in het begin onzeker de leskamer in. Dat gaat meestal snel over.

Met uitspraken over cultuur ben ik altijd voorzichtig. De Franse cultuur is niet te vatten in een aantal regels, vooral omdat er verschillen zijn afhankelijk van de regio in Frankrijk, leeftijd en situatie. Ik zeg altijd: kijk om je heen, luister naar de mensen en pas je aan.”

Lees meer over een training Frans bij Regina Coeli >


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`