Presentatietraining

Vol vertrouwen presenteren in een vreemde taal

Geef je binnenkort een belangrijke presentatie in een vreemde taal en ben je bang dat je verhaal in die taal niet goed uit de verf komt? Dat je bijvoorbeeld niet uit je woorden komt, terwijl je normaal gesproken uren kunt vertellen over het onderwerp. Of dat je publiek je verhaal niet begrijpt.

Ook al kun je normaal gesproken redelijk vlot praten in een vreemde taal, een presentatie geven is toch wat anders. Na een presentatietraining bij Regina Coeli ben je er helemaal klaar voor!

Je kunt een presentatietraining volgen in de volgende talen:
Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees, Russisch en Spaans

Gedegen voorbereiding van je presentatie

Tijdens een presentatietraining ga je met een taaltrainer aan de slag met de presentatie die jij binnenkort gaat geven. Je werkt aan de opbouw van je verhaal en zorgt ervoor dat dit zowel qua taalgebruik als cultuur aansluit bij je doelgroep. Zo is het nogal een verschil om te presenteren voor een groep Amerikanen of voor een groep Britten, voor Fransen of voor Duitsers.

Maar je oefent vooral veel met presenteren, het beantwoorden van vragen en het begeleiden van een discussie. In de VR-ruimte bij Regina Coeli kun je je presentatie bovendien oefenen voor een virtueel publiek.

Opbouw van de presentatietraining

Een presentatietraining bij Regina Coeli duurt een dag. Je lesdag bestaat uit vier privéuren van een taaltrainer. Tussendoor werk je zelf aan de voorbereiding van je presentatie.

Tijdens je training ben je de hele dag te gast bij Regina Coeli. Je kunt gebruikmaken van alle faciliteiten, deelnemen aan de verschillende sociale activiteiten en alle maaltijden. Op die manier combineer je je privélessen met native speakers met het oefenen met medecursisten.

De presentatietraining is geschikt voor iedereen met minimaal een B1-niveau in de taal.

Raadpleeg onze tarievenpagina voor de actuele tarieven.

Online presentatietraining

Je kunt deze training ook volgen via online face-to-face lessen met een taaltrainer. In dat geval volg je minimaal twee lessen per week.

We raden aan om de training in Vught te volgen, zodat de non-verbale aspecten van het presenteren meer aandacht kunnen krijgen. Bovendien heb je in ons instituut meer mogelijkheden om met de taal te oefenen.


Leer presenteren in een vreemde taal

`