Referentie Yellie Alkema

Directeur SYARK green concepts

Doel taaltraining Duits

“Ik wil kunnen communiceren met Duitse partners in de duurzaamheidsprojecten die ik begeleid. Ik woon een half uur rijden van de Duitse grens en vind dat mijn Duits beter kan. Ook had ik wat faalangst.”

Programma

“Tijdens mijn vijfdaagse training word ik begeleid door twee taaltrainers, één in de ochtend en één in de middag. Van ieder van hen heb ik twee uur les en dat is heel prettig. Je merkt dat de taaltrainers een heel goede overdracht naar elkaar hebben. We behandelen een grammaticaal onderwerp als dat nodig is. De training ontstaat zo op een heel organische manier.”

Ervaring

“Al direct na het intakegesprek met de taaltrainer Duits, vooraf aan de cursus, zag ik rendement. Een aantal dagen na die intake moest ik een werkgroep voorzitten in het Duits en kon ik direct een aantal tips toepassen die ik had gekregen van de taaltrainer. Dat is echt maatwerk!

Ik vind deze taaltraining flink zwaar. Daarom heb ik in overleg met de docenten wat rustmomenten ingebouwd. Ik heb hier de vrijheid om te zoeken naar mijn eigen balans. Alle cursisten zijn zeer gedreven: er wordt hard gewerkt, dus er is geen twijfel over de motivatie.

Het instituut is echt heel professioneel: dat zit ‘m in de details. Ik zit de hele week intern en volg een speciaal dieet. De koks en het personeel toveren iedere dag weer iets heerlijks voor me op tafel. Soms doen mensen daar moeilijk over, maar hier werkt iedereen mee aan een prettige week. Ik heb mezelf deze training cadeau gedaan en het voelt ook echt als een cadeautje!”

En u?

Wilt u net als Yellie goed Duits leren spreken? Bekijk dan de informatie over de cursus Duits of neem direct contact met ons op:

  • Bel ons tijdens kantooruren op 073 - 684 87 90, of
  • Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`