Voorbereiden van je intake - incompany

Binnenkort voer je een intakegesprek met een taaltrainer van Regina Coeli. Dit gesprek vormt de basis voor het samenstellen van de incompanytraining die Regina Coeli in jouw organisatie gaat verzorgen. Onderstaand lees je meer over het gesprek en hoe je je hier het best op kunt voorbereiden. Maar we stellen ons ook graag even aan je voor!

Opzet van de intake

Tijdens de intake voert de taaltrainer een kort interview met je in de doeltaal. In combinatie met de taaltoets die je gemaakt hebt, kunnen we een goede inschatting maken van je huidige niveau.

Daarnaast bespreek je samen wat jouw persoonlijke doelen zijn. De taaltrainer wil graag een beeld krijgen van je werk en in welke situatie je de taal gaat gebruiken. Op die manier kunnen we de training zo goed mogelijk afstemmen op de groep.

Jouw afspraak met een taaltrainer

Je hebt een persoonlijke afspraak met een taaltrainer die op het afgesproken tijdstip voor jou klaarstaat. Wil je je intake verplaatsen? Dat kan! Fijn als je ons even belt, dan plannen we direct een nieuwe afspraak!

Wie zijn 'de Nonnen van Vught'?

Je gaat een taaltraining volgen bij Regina Coeli. Ons taleninstituut is ook bekend als 'de Nonnen van Vught'.

We staan bekend om de intensieve taaltrainingen waarin je in korte tijd een taal goed leert spreken. Vaak doen we dat met individuele trainingen, maar we kunnen ook goed werken met kleine groepen die hetzelfde doel hebben. Lees meer over de methode >

Hoe kun je je voorbereiden op de intake?

Je haalt het meest uit de intake als je je erop voorbereidt. Dat kun je op de volgende manier doen:

Stap 1: Taaltoets maken
Ga naar My Regina Coeli en maak de taaltoets voor je doeltaal. De toets start met eenvoudige vragen die steeds moeilijker worden. Hoe meer vragen je goed beantwoordt, hoe langer de taaltoets duurt.

Stap 2: Weet wat je wil
Bedenk zelf wat je graag wil kunnen na afloop van een taaltraining. De volgende vragen helpen daarbij:

  1. In welke situaties heb ik de doeltaal nodig?
  2. Over welke onderwerpen communiceer ik per situatie?
  3. Met wie communiceer ik?
  4. Op welke manier communiceer ik: gesprekken, presentaties, schriftelijk

Hoe beter je deze vragen kunt beantwoorden, hoe beter wij de training voor je op maat kunnen maken.

Stap 3: Warming-up
Je voert een deel van de intake in de doeltaal. Als je niet regelmatig in de taal spreekt, kun je je taal opfrissen door radio te luisteren, tv te kijken of iets te lezen in de doeltaal.

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.