Voorbereiden van je intake

Binnenkort voer je een intakegesprek met een taaltrainer van Regina Coeli. Dit gesprek vormt de basis voor het samenstellen van je taaltraining bij Regina Coeli. Onderstaand lees je meer over het gesprek en hoe je je hier het best op kunt voorbereiden.

Doel van de intake

Tijdens de intake krijg je een advies over hoe je het best een taal kunt leren en vertelt de taaltrainer je hoe een persoonlijke training bij Regina Coeli eruit kan zien. We kunnen natuurlijk pas een persoonlijk programma voor je samenstellen, als we weten wat je niveau is, wat voor werk je doet, in welke situaties je de taal gebruikt en wat je persoonlijke communicatiestijl is. Tijdens het gesprek leert de taaltrainer je dan ook graag kennen! Tegelijkertijd krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met Regina Coeli.

 

Onze contactgegevens

Tel. 073 - 684 87 90
e-mail: clientservices@reginacoeli.nl

De opzet van een intakegesprek

Een intakegesprek bestaat uit drie delen:

1. Kennismaking
Een persoonlijke kennismaking en een introductie van het instituut.

2. Het vaststellen van je startniveau
De taaltrainer voert een kort interview met je in de doeltaal. In combinatie met de taaltoets (behalve voor Arabisch, Chinees en Russisch) die je gemaakt hebt, kunnen we een goede inschatting maken van je huidige niveau

3. Het bepalen van je doelen en lesprogramma
Wat wil je precies leren? In welke situatie heb je de taal nodig? Wat is je leerstijl? Dat zijn vragen die de taaltrainer je zal stellen. Daarna zal hij of zij met je bespreken hoe je programma er op hoofdlijnen kan uitzien.

Hoe kun je je voorbereiden op de intake?

Je haalt het meest uit de intake als je je erop voorbereidt. Dat kun je op de volgende manier doen:

Stap 1: Taaltoets maken (behalve voor Arabisch, Chinees en Russisch)
Zodra je een intake hebt gepland, ontvang je een inlogcode voor je persoonlijke omgeving (learn.reginacoeli.nl). In deze omgeving staat je taaltoets klaar. Het is een adaptieve toets. Als je een vraag goed beantwoordt, zal de volgende vraag uitdagender zijn. Als je moeite hebt met een vraag, zal de volgende niet moeilijker zijn en wordt de toets eerder afgerond. Op die manier past de toets zich aan jouw niveau aan terwijl je bezig bent. Deze toets geeft ons een indicatie van je aanvangsniveau.

Stap 2: Vertel ons meer
In dezelfde online omgeving vind je een aantal vragen over de manier waarop je de taal hebt geleerd en gaat gebruiken. We vinden het prettig als jij deze vragen invult. Zo kan een taaltrainer zich op jouw intake voorbereiden.

 

Stap 3: Weet wat je wil

Bedenk zelf wat je graag wil kunnen na afloop van een taaltraining. De volgende vragen helpen daarbij:

  1. In welke situaties heb ik de doeltaal nodig?
  2. Over welke onderwerpen communiceer ik per situatie?
  3. Met wie communiceer ik?
  4. Op welke manier communiceer ik: gesprekken, presentaties, schriftelijk

Hoe beter je deze vragen kunt beantwoorden, hoe beter wij de training voor je op maat kunnen maken.

Stap 4: Warming-up
Je voert een deel van de intake in de doeltaal. Als je niet regelmatig in de taal spreekt, kun je je taal opfrissen door radio te luisteren, tv te kijken of iets te lezen in de doeltaal.

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`