Weinig tijd en toch een taal leren

door Regina Coeli

Een taal leren kost tijd. Als je dagen al uitpuilen met werk, sport en familieverplichtingen, kan het lastig zijn om iedere week tijd vrij te maken voor studie. Het is dan een uitkomst om je een week helemaal te kunnen concentreren op het leren van een taal. Dat deed Edo Boerefijn bijvoorbeeld. Hij is Chief Operating Officer bij Cryonorm.

“Op aanraden van mijn leidinggevende heb ik mijn Engels bijgeschaafd. Voor mij is tijd een probleem. Ik maak lange dagen en werk ook vaak nog in de avonduren. Ik zag geen andere mogelijkheid dan een week naar Regina Coeli te gaan. Zo kon ik me afsluiten en me concentreren op de taal.”

"Het was fijn me eens te spiegelen aan een native speaker"

Dagelijks communiceert Edo in het Engels met mensen die het Engels als tweede taal spreken. “Het was fijn om me eens te spiegelen aan een native speaker”, vertelt hij. “Ik had les van een Amerikaanse en een Britse. Dat zijn heel andere culturen, maar vanuit beide perspectieven vinden ze ons Nederlanders te direct. Dat hoor je natuurlijk wel vaker, maar door de voorbeelden die ze me gaven en de alternatieven die ze me boden, snap ik nu echt hoe je minder direct kunt communiceren in het Engels.”

Tijdens zijn training verbeterde Edo op allerlei vlakken zijn Engels. “Het lesprogramma was heel flexibel. Na een paar dagen zei de taaltrainer bijvoorbeeld dat mijn mails prima in orde waren. Vanaf dat moment hebben we meer geoefend met spreken en discussiëren.

Edo volgde een training Engels van maandag tot en met vrijdag bij Regina Coeli in Vught. “De omgeving en de manier van werken vond ik erg plezierig. Nu ik het Engels weer fris in mijn hoofd heb, heb ik meer zelfvertrouwen en gaat het voor mijn gevoel een stuk beter. Ik heb andere mensen al aangeraden om ook eens naar Regina Coeli te gaan.”

Goede voornemens? Lees hoe je een taal leert!

Het taleninstituut, gevestigd op het terrein van het voormalig klooster.
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.