Een stevige basis in het Russisch

door Regina Coeli

Dat Russisch geen taal is die je zomaar even oppikt, kan Veronique Jourdain beamen. Rusland en de Russische taal zijn een deel van het leven van de Franse artiestenmanager. En toch startte ze bij Regina Coeli als beginner aan een training Russisch.

“Ik ben getrouwd geweest met een Russische man en begeleid al jaren Russische musici. Eerst voor een Brits bedrijf in Londen en nu heb ik mijn eigen bureau in Parijs. Hier en daar heb ik dan ook wel wat opgepakt van het Russisch. Ik heb zelfs Russische lessen gevolgd van een privédocent in Londen.

Nu wilde ik eindelijk een stevige basis in de Russische taal bouwen, zodat ik Russisch kan spreken met de musici die ik begeleid. De directeur van het Nederlandse Concertgebouw Orkest kon mij Regina Coeli van harte aanbevelen. Voor die tip heb ik hem na de training hartelijk bedankt.”

Muzikaliteit en scherp geheugen

Veronique leerde zeven dagen achter elkaar Russisch in Vught. “Ze was enorm gedreven en enthousiast”, vertelt Natasja Beliaeva, een van haar taaltrainers. “Door haar muzikaliteit en scherpe geheugen pikte ze de klanken en grammaticale regels snel op. Het was ook een voordeel dat ze het Russische alfabet al kende. En wat was het heerlijk om met haar over klassieke muziek te praten. Ik heb zelf veel concerten bijgewoond in Sint Petersburg en kan nog steeds genieten van klassieke muziek.”

Haar taaltrainers keken met bewondering naar de voortgang van Veronique in het Russisch. Voor haar voelde dat anders. “De eerste dag ging het snel. Op dag drie dacht ik dat mijn hersens zouden ontploffen. Zo veel informatie kan er op me af. Ik was gelukkig niet de enige cursist die daar last van had.”

Niet twijfelen maar doen

“Wat Veronique heel goed deed was praten met cursisten”, vertelt taaltrainer Natasja. “Natuurlijk in het Frans, haar moedertaal, en het Engels. Maar er was ook een Russische cursiste in huis die Nederlands studeerde. En daar sprak ze Russisch mee. Ze twijfelde niet, maar deed het gewoon. Dat is een goede instelling bij het leren van een taal.”

Na zeven dagen in het taleninstituut in Vught, keerde Veronique terug naar Parijs. “Ik ben heel blij met het resultaat. De taaltrainers gaven me de juiste motivatie om de taal te leren. Zij hebben de motor gestart en me de tools gegeven om de taal zelf verder te leren. Ondanks mijn veeleisende werk probeer ik iedere dag tijd te vinden om te blijven leren. In 2023 wil ik graag terugkomen naar Regina Coeli om een hoger niveau te behalen.”

Training Russisch bij Regina Coeli

Heb je te maken met Russische zakenpartners of contactpersonen, dan is het een goede investering om Russisch te leren. Wellicht heb je een basis in de Russische taal nodig om tijdens informele momenten een aantal Russische woorden te kunnen spreken. Maar het is zeker ook haalbaar om op een hoog niveau Russisch te leren spreken.

Naar de training Russisch
Training Russisch bij Regina Coeli
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`