Beter Duits leren met muziek

door Regina Coeli

Op de Nederlandse radio horen we maar sporadisch muziek in andere talen dan Nederlands en Engels. En dat is jammer, want het luisteren naar muziek is goed voor de ontwikkeling van je taalvaardigheid. Kinderen zingen vaak al op jonge leeftijd mee met Engelstalige muziek, maar Duitse muziek…?

Andersom geredeneerd helpt het luisteren naar Duitstalige muziek als je beter Duits wilt leren. Daar is een aantal redenen voor aan te wijzen:

  • Woorden worden meestal langzamer gezongen dan uitgesproken. Daardoor hoor je de afzonderlijke klanken beter en – als je meezingt – oefen je de klanken nauwkeurig.
  • Het is heel natuurlijk om de uitspraak van zangers na te bootsen als je zingt. Je neemt daardoor eenvoudig het accent over en je uitspraak verbetert.
  • Je breidt je woordenschat uit. Wilt u dit maximaal benutten, zoek dan vooral de songtekst op en eventueel de Nederlandse vertaling ervan.

Wilt u uw Duits een oppepper geven, dan is luisteren naar (en meezingen met) Duitse muziek een goed idee. Wellicht ontdekt u zo nieuwe favoriete nummers en artiesten.

We geven een lijstje met populaire Duitse nummers om eens mee te starten.

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.